Избор на кафемашина
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Избор на кафемашина
Здравейте, след няколко посещения на сервиза на моята кафемашина от магазина ми върнаха парите и сега пред мен стои дилема каква кафемашина да си взема. Спрял съм се на тези двете: NEO ES-155 и ARIELLI KM-150BS. Не намирам много мнения за тях и реших да попитам тук някой дали ползва или се е сблъсквал с някоя от тях и би могъл да даде мение. Приемам и други предложение, но да се има в предвид, че не мога да отделя повече от 100 лв. за кафемашина в този момент. Изискванията ми са да е експресо и да прави кафе с хубав каймак-това е основното.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Избор на кафемашина-помощ
Едва ли ще ти помогне но моята куча марка кафемашина прави хубав каймак само когато си правиш единично кафе на двойната цедка.Доколкото знам за каймака е важно големината на смилане на кафето и доброто уплътняване в цедката.Иначе която и да вземеш си е до късмет,майка ми доста време чакаше една ровента да и падне цената от 220 на 160-170 лв и като си я купи след три кафета угасна,и интересното е че след като са я пробвали в сервиза е тръгнала сама и до сега работи 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
У нас имаме ARIELLI-то повече от година.Същия модел дето си дал на линка.
До сега се предтавя отлично.Отварях я един път да видя какво има,помпата и е Ulka,незнам какво производство е (най-вероятно китайско) но прави кафе със адския каймак.На колко приятели съм правил кафе у нас винаги са се чудили на каймака му
За парите си е просто перфектна.
До сега се предтавя отлично.Отварях я един път да видя какво има,помпата и е Ulka,незнам какво производство е (най-вероятно китайско) но прави кафе със адския каймак.На колко приятели съм правил кафе у нас винаги са се чудили на каймака му

- stefan_milk
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
примерно това - много е добра 2 год. я ползвам бетон
http://electron.bg/saeco-via-veneto-lux ... 12249.html
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
stefan_milk написа:примерно това - много е добра 2 год. я ползвам бетон
Колега , а ще можеш ли да му я намериш за 100 лв

P.s Иначе машината Saeco via Veneto е перфектна ама е 170-180 лв имам я същата.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Ако 140лв все още са допустими - Nescafe Dolce Gusto !
От година съм с такава и подарих същата и на роднини, тъй като съм много доволен.
Мисля, че един от цветовете можеше да се намери и за 130лв в Технополис.
От година съм с такава и подарих същата и на роднини, тъй като съм много доволен.
Мисля, че един от цветовете можеше да се намери и за 130лв в Технополис.
- mafiota
- Автомобил: Audi A6 C5
- Двигател: APU
За сватбата прди 3 години ми подариха този модел:
http://shopix.bg/NEO-ES-151-espreso-kafemashina
Работи без проблем, и прави страхотно кафе с добър каймак. А също така има и много резервни части за нея.
Понеже отначало я екслоатирахме само с чешмяна вода събра доста варовик, и протече от мястото където нагревателя се захваща към казана. Смених и две о-пръстенчета, и до сега не съм имал проблеми.
http://shopix.bg/NEO-ES-151-espreso-kafemashina
Работи без проблем, и прави страхотно кафе с добър каймак. А също така има и много резервни части за нея.
Понеже отначало я екслоатирахме само с чешмяна вода събра доста варовик, и протече от мястото където нагревателя се захваща към казана. Смених и две о-пръстенчета, и до сега не съм имал проблеми.
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Мерси за предложенията! Първо мога да отделя максимум 100 лв. Няма смисъл да ми предлагате по-скъпи кафемашини. Да знам, че Саеко са хубави, но са много над определения ми бюджет. Относно Nescafe Dolce Gusto мерси, но не искам с капсули-за цената на касулите може да пиеш много по-хубаво друго кафе.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
vwfena написа:Относно Nescafe Dolce Gusto мерси, но не искам с капсули-за цената на касулите може да пиеш много по-хубаво друго кафе.
Е тук не мога да се съглася... Не и отчитайки цената на машината

Но това междудругото, просто споделям мнение, не те убеждавам.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
нашите си купиха преди 2 дни за 110 някаква от тези "немските" магазини
прави еспресо,има пара за разни прахови работи
аз не разбирам щото пия 3-5-8 ама правила хубаво кафе
прави еспресо,има пара за разни прахови работи
аз не разбирам щото пия 3-5-8 ама правила хубаво кафе

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
vwfena написа:да е експресо и да прави кафе с хубав каймак-това е основното.
Търси модел с цедка, това ти спестява проблемите с глупавия "робот" вътре в машината.
В смисъл бягай от автомат само с бутони. Каймака: размер отвори на цедка и налягане помпа. Никой няма да ти ги каже с точност, за да сравняваш.
Ариелито не е лошо, имат добра сервизна мрежа. Което е важно, за да не я отгледаш паметник завинаги.
На твое място бих изгладувал това , което и колегата горе е предложил.

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Една позната си купи този модел на NEO преди година - доволна е досега - само последния път забелязах,че пуска малко капки и от тръбичката за пара - докато работи помпата - явно нещо при уплътненията е проблема - но е по-скоро козметичен дефект
Имам Делонги BAR 14 CD http://www.technopolis.bg/b2c/details/b ... %293831050
от девет месеца -
/просто я споменавам за пример идеално съотношение цена-качество /
правих едно и също количество кафе в цедката и една и съща марка - на моята Делонги и на НЕО - разликата е в плътността на каймака ... нео е с по-рехав и краткотраен каймак - вкусът на кафето е идентичен . Учудващо - Нео е малко по-тиха при работа на помпата в сравнение с Делонги
Докато моята позната купуваше Нео - продавачът в Техномаркет Варна - сподели че този модел на Нео е нямал гаранционни дефекти и оплаквания от клиенти , и ни посъветва да вземем този модел , следващият /тогава /модел на Нео давал дефекти - освен това и беше по-скъп , при идентични възможности на машините
Имам Делонги BAR 14 CD http://www.technopolis.bg/b2c/details/b ... %293831050
от девет месеца -

правих едно и също количество кафе в цедката и една и съща марка - на моята Делонги и на НЕО - разликата е в плътността на каймака ... нео е с по-рехав и краткотраен каймак - вкусът на кафето е идентичен . Учудващо - Нео е малко по-тиха при работа на помпата в сравнение с Делонги

Докато моята позната купуваше Нео - продавачът в Техномаркет Варна - сподели че този модел на Нео е нямал гаранционни дефекти и оплаквания от клиенти , и ни посъветва да вземем този модел , следващият /тогава /модел на Нео давал дефекти - освен това и беше по-скъп , при идентични възможности на машините
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
веселин написа:Имам Делонги BAR 14 CD http://www.technopolis.bg/b2c/details/b ... %293831050
от девет месеца
Имам такава от 13години
за тези години съм сменял само 2 пъти уплътнения на цедката
Саеко и Делонги са производители на кафе машини, всички други зглобяват от незнайни части.
Ако не ти се виси по сервизи търси тези марки
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Колега гледам саеко имат стабилни кафемашинки, мойта я взимах 178 с 2 год гаранция, не е мръднала от година време я ползвам.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Колегата е посочил ценови диапазон
Иначе и на него му е ясно , че за истински качествена кафемашина от нисък клас му трябват 200 кинта - Делонги или Саеко/Филипс
Иначе Саеко Виа Венето - седем години без нито един проблем .../доколкото имам инфо от щерката ... че я харизах след развода - още си работи , значи 10 години дотук/ само бутона за включване го чистих два пъти с контактен спрей от нагар - ей така профилактично
много корави машини бяха - съмнявам се , че и сега ги правят вече толкова дълговечни в това консуматорско общество

Иначе и на него му е ясно , че за истински качествена кафемашина от нисък клас му трябват 200 кинта - Делонги или Саеко/Филипс
Иначе Саеко Виа Венето - седем години без нито един проблем .../доколкото имам инфо от щерката ... че я харизах след развода - още си работи , значи 10 години дотук/ само бутона за включване го чистих два пъти с контактен спрей от нагар - ей така профилактично
много корави машини бяха - съмнявам се , че и сега ги правят вече толкова дълговечни в това консуматорско общество

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”