Б5 АФН е колата и проблема е,че съм в Добринище,днес както карах и се връщах от пистата,светна лампата на акумулатора и изписа Alternator workshop,проблема е че преди известно време пак беше изписало същия надпис и ме съветваха да видя ролката и напрежението-всичко беше ок,но сега спря.
Така докато се прибирах ту светваше,ту изгасваше акумулаторчето на таблото.Вдигнах капака,но тъй като ония ден ми изтърва амортисьора и капака не може да стои... та като дам газ и върна педала се чува металическо стържене,което мисля че подсказва заминали четки на алтернатора...
Проблема ми е,че съм тук на ски,не съм си в Казанлък или София.Дайте съвет и ако някой може да помогне тук или в Банско.
Б5 АФН спря да зарежда алтернатора
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Спря да зарежда (помощ)
Ще трябва да смениш четките, явно. В Razlog малко след входа от към Банско има два сервиза един до друг, минаваш първо Lidul i Pany. Единия е Duran а другия Auto 1. Вземи четки от там, мисля че би трябвало да могат да ги сменят при тях.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Цена нещо ?
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нямам си идея. Просто знам че в който и сервиз да идеш тук, всичките са големи "умници".
А за да сменят четките, незнам дали не се изважда и цялото динамо, не знам как е при вашите пасати. Дано да може на място да се сменят.
А за да сменят четките, незнам дали не се изважда и цялото динамо, не знам как е при вашите пасати. Дано да може на място да се сменят.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Не вярвам, че износените четки ще предизвикат металическо стържене. Твоята кола е от по-модерните и не съм много сигурен в схемата на алтернатора, но аз първо бих пробвал да подам +12В на алтернатора по тънкото кабелче при работещ двигател двигател, моята голф2 има фабрична снадка на въпросното кабелче точно до плюса на акумулатора, явно Ханс я е направил точно за такива случаи. Кабелчето трябва да се допре само за секунда до плюса и алтернатора трябва да проработи. Ако не проработи пробвай да свалиш четкодържателя заедно с четките (крепи се на две болтчета за отверка на задния капак, обикновено не е нужно да се сваля целия алтернатор) и да огледаш четките - трябва да им личи, ако не са контактували с контактните пръстени на ротора.
Дано пише и някой по запознат с конкретната кола защото аз може да съм написал само глупости.
Дано пише и някой по запознат с конкретната кола защото аз може да съм написал само глупости.
- feikot
Ами стърже,не чак особено шумно,но си познавам колата и тоя шум го нямаше вчера примерно.А и най-интересното е,че все едно има хлабава връзка,като подам газ и изгасва и започва да зарежда някой път,не всеки,бутах релетата да не би да се е разместило,ама не е,побутвах отзад по кабелите на динамото и пак нищо не се промени...
Мен ме притеснява факта,че съм на 300 км от Казанлък и не знам защо точно сега трябваше да се случи
Мен ме притеснява факта,че съм на 300 км от Казанлък и не знам защо точно сега трябваше да се случи

- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами ако имаш някакви ключове и се сваля капачката лесно, я свали внимателно и 6те прецениш дали са четките.
Ако са те, все ще се намери някой да те качи и докара с колата му до Разлог, до тези сервизи дето ти казвам, да вземете четки и да си ги смениш.
Предполагам че ако се сваля капачето лесно, няма да е проблем да се сменят, просто заедно с капака да отидете до сервизите. Особенно в DURAN мисля че ще имат четките налични, ако ли не ще ги докарат за 1-2 часа.
Пък вече ако хептен нещо се закучи и се налагат някакви по особебнни услуги, стругаро фрезистки, ще помогна и аз
Ако са те, все ще се намери някой да те качи и докара с колата му до Разлог, до тези сервизи дето ти казвам, да вземете четки и да си ги смениш.
Предполагам че ако се сваля капачето лесно, няма да е проблем да се сменят, просто заедно с капака да отидете до сервизите. Особенно в DURAN мисля че ще имат четките налични, ако ли не ще ги докарат за 1-2 часа.
Пък вече ако хептен нещо се закучи и се налагат някакви по особебнни услуги, стругаро фрезистки, ще помогна и аз

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ако четките са износени те ту контактуват с пръстените ту увисват и е възможно проблема да е от тях.
Ако има проблем с първоначалното възбуждане (тънкото кабелче) при повечето коли като се форсира двигателя над определени обороти и алтернатора сам си се възбужда (дори с прекъснато кабелче) и започва да произвежда ток. Така както описваш проблема са възможни и двете причини. Ако алтернатора е на удобно място, четките трябва да се свалят много лесно.
Ако има проблем с първоначалното възбуждане (тънкото кабелче) при повечето коли като се форсира двигателя над определени обороти и алтернатора сам си се възбужда (дори с прекъснато кабелче) и започва да произвежда ток. Така както описваш проблема са възможни и двете причини. Ако алтернатора е на удобно място, четките трябва да се свалят много лесно.
- feikot
Re: Спря да зарежда алтернатора Б5 АФН
Оставих я в дюран пьк да видим
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пиши после какво са направили.
- feikot
Ами искаха ми 380 лв. без труд за смяна на алтернатора,защото бил избил ротора и .... даже и не слушах като ми каза тая сума,с благодарност към Емо,поръчах си от него втора ръка 80 лв. утре ще е в Банско,ще им го закарам да ми го сменят.Дано да няма проблеми,благодаря и на вас за съветите 

- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Внимавай какво правят, даже по добре стой там ако можеш, когато го сменят, че тук са голями специалисти по сервизите в Разлог. Ако можеш да ги наблюдаваш къде, какво къртят, ще е най добре.
Успех.
Успех.

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
И аз това щях да пиша - проблем с ротора. Точно тези са известни, че са кекави. По принцип 2ра ръка е същата работа - може да работи месец, година или пет. Та врътката е, че има само ротори за по 100лв. Сменя се ротора и си готов.
- feikot
Нямах избор братлета...платих днес 367 лв. за рециклиран фабричен алтернатор и това е... нямам избор. 6 месеца гаранция има уж,но възнамерявам да си оправя моя и да стои резерва.Интересното е,че моя е Валео и Емо,от който поръчах другия,каза,че колкото пасати е виждал,всички са с бош.Този,който са сложили,ми се вижда китаец,ама...
да не ви се налага.Та така приключи тази епопея.Благодаря на всички помогнали,живи и здрави бъдете.

- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Леле ужас 367 лв за старо динамо ;( Прави струвай, като се прибереш да си оправиш твоето, за да знаеш че имаш читав алтернатор и смени и лагерите SKF, FAG или NSC, други ако не са 100% японски не взимай!!!
Върни се в “Дизелови агрегати”