Моля за помощ относно частите на мотора - курсове за книжка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моля за помощ относно частите на мотора - курсове за книжка.
Извинявам се предварително ако тук не е мястото за темата, но скоро ще почвам курсовете за категория Б на 18 съм ще карам голф4 тди 1.6 та ако може някой на кратко(с 1-2 думи) да ми напише частите около двигателя за да не се изложа, че не съм в час с колите. Слушал съм за тези които съм отбелязал на снимката а ако има и други важни моля да споделите
Предварително ви благодаря

- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Моля за помощ относно частите на мотора - курсове за книжка.
Сигурен ли си, че е 1.6 а не 1.9 TDI
Не се разбира много от снимката ти кое си отбелязал:
----- - ????
----- - казанче за охладителната течност
----- - казанче за течност за чистачки
----- - кора на двигателя
----- - кутия на въздушния филтър
----- - ??? (амортисьор)
Може да те накарат да провериш маслото на колата, което предполагам се досещаш как става

Не се разбира много от снимката ти кое си отбелязал:
----- - ????
----- - казанче за охладителната течност
----- - казанче за течност за чистачки
----- - кора на двигателя
----- - кутия на въздушния филтър
----- - ??? (амортисьор)
Може да те накарат да провериш маслото на колата, което предполагам се досещаш как става

- AE86
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
Като започваш курса Първият ти час е Полигон.Там инструктора спира,отравя капака и ти обяснява основните работи (капачка на масло,капачка на охладителна течност,щека за масло,казанчета и тем подобни).Не се притеснявай ако незнаеш
Никои не се е родил научен.Успех с курсовете и дано те научат да се шофираш и да пазиш околните 

- Вълков
- Автомобил:
- Двигател:
Попринцип трябва да е така, но не навсякъде го правят + доколкото знам за B категория вече няма полигон.
Успех с изпитите колега
Успех с изпитите колега

-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви много, за синьото и зеленото вярно са амортисьори а на сивото беше нещо, ноо не се сещам какво, аз смисъл съм започнал вече даже (свършвам) след 1 седмица ми е изпита та изпитващия пита тези работи. Та за това пиша тук да съм подготвен той инструктора естествено пак ще ми каже но аз да си ги знам, та ако някой знае нещо друго важно ще съм безкрайно благодарен 
А за колата не съм сигурен да ли е 1.6 може ти да си прав това просто намерих снимка в нета а колата на инструктора под капака е същата 1 към 1

А за колата не съм сигурен да ли е 1.6 може ти да си прав това просто намерих снимка в нета а колата на инструктора под капака е същата 1 към 1

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Защо ще се мъчиш да ги помниш , всяка кола е устроена по различен начин . Ако отвориш капака на някой Форд надали ще е същото 

-
- Автомобил: Tiana MK5 Variant
- Двигател: CAXA
- Контакти:
Успех колега, ама ти ще си заек. Какво като не знаеш - да не си се родил научен> За всичко си има време. Една моя приятелка сега кара курса и постоянно я депресирам как ще се пързаля на леда като подаааде газчица
Свиркай си всичко с времето си, че се научиш да дрифтиш споко !
П.С. ама толко нови тъпотии са набили в правилника жал ми става и за сестра ми дето и тя иска да ги кара ...

П.С. ама толко нови тъпотии са набили в правилника жал ми става и за сестра ми дето и тя иска да ги кара ...
- Stefaka
- Автомобил:
- Двигател:
Като започнеш инструктора ще ти обясни кое какво е,ако не го запомниш питай го пак,няма нищо срамно но мисля че най най основното което ще ти потрябва е да знаеш как:
-да си провериш маслото на ДВГ
-да провериш за спирачна течност
- и да провериш дали има антифриз/вода в охладителната система (демек казанчето за вода )
-да си провериш маслото на ДВГ
-да провериш за спирачна течност
- и да провериш дали има антифриз/вода в охладителната система (демек казанчето за вода )

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”