Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот tisho_psg » Пон 02 яну 2012 23:50

agent_kowalski написа:
сега може ли да отговориш?
Разбрахме че не е пасат,питах с какъв двигател е и какви са му конете,както съм и написал.Ти кое не разбра?

Не "разбрахме",а ти разбра,че не е пасат.Аз разбрах всичко.
И това за увеличаването на скоростта не е дори проектозакон,а нечия изпусната в публичното пространство идея.Ако стане гласуван закон,влязъл в сила ще е след доста години.Но идеята за мен е добра :bowdown
Стана ебати безсмислената тема от нечия казана по медийте идея mhihi

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 03 яну 2012 0:01

pe6kata написа:ами и тук си в мааалка грешка, освен в модела на колата

всяка кола може да я подкараш на някоя права, но не всяка ще ти достави удоволствие.
Колата за фън те кефи да я караш дори и бавно. Даже и да стоиш отсрани и да си я гледаш пак и се кефиш :evil:

С едната ръка снимам, с другата си бъркам в носа и превключвам, а познай с какво въртя волана :roll:
Дет се вика, ти безопасността остави на нас :D

Днес с хилядакубиковото Поло на жена ми бях един от бързо движещите се по отсечката Пазарджик-София с константна скорост 120 км/ч. За това разстояние ме изпревариха едва десетина коли ,като единствените ,който го направиха с явно превишена скорост около 160+ бяха нов джип "Рейндж Ровър" и наточено БМВ петица,явно кола за фън дет викате.По стечение на обстоятелствата час и половина по-късно открих същите двама бързаци в канавката на Околовръстния път преди разклона за Бояна ,където се бяха изхитрили да се блъснат един в друг на идеално сухия и прав четирилентов участък и да капичнат Рейнджа по таван mhihi mhihi
mhihihttp://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4436211
Като ти погледнах видеоизцепките и ми мина през ума вероятната причина за катастрофата...

tisho_psg написа:...И това за увеличаването на скоростта не е дори проектозакон,а нечия изпусната в публичното пространство идея.Ако стане гласуван закон,влязъл в сила ще е след доста години.Но идеята за мен е добра :bowdown
Стана ебати безсмислената тема от нечия казана по медийте идея mhihi

Да бе ,изпусната идея друг път :roll:
p.s. Лендровър било ,припознал съм се :oops:
http://www.btv.bg/news/katastrofi-incid ... tnoto.html

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 03 яну 2012 9:57

icoico недей така pe6kata е майстор на безопасността на него не може да му се случи да натресе някой :) Не го убиждай човека.Дори и него не могат да го натресат,той мисли поне 3 минути напред eusa

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 03 яну 2012 10:00

хубаво е че ще вдигнат ограничението
даже може и 150 да го направят
аз с моята кофа карам 120-130 по магистралата и не намалям
огромен процент от колите движат с 140-150 без никакви проблеми - не виждам къде е лошото да карам с такава скорост ако се чувствам комфортно в колата си

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 03 яну 2012 10:14

Ако го направят 140,реално ще глобяват над 149 така че можеш да бъдеш спокоен 8)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 03 яну 2012 11:33

icoico написа:Днес с хилядакубиковото Поло на жена ми бях един от бързо движещите се по отсечката Пазарджик-София с константна скорост 120 км/ч. За това разстояние ме изпревариха едва десетина коли Като ти погледнах видеоизцепките и ми мина през ума вероятната причина за катастрофата...

четейки това почвам да се комплексирам :(
Ми ти с 1000 кубикова пичивъшка ще излезеш по-голям бързак от мен :?
Че аз когато съм подходяща кола и карам обикновено със 180-200 през топлите месеци бивам изпреварен от повече коли :banghead:

Абе ти уж беше най-големия моралист, пък виж как сам се издаваш.
Чудя се няколко неща:
- как това поло е поддържало константа 120, като знам какви баири има. М/у другото не го ли продаваш :lol:
- как г-н морал си поддържал 120, при положение че има куп ограничения на скоростта на магистралата важещи за зимния паериод
- поло 1.0 на 120 върви със 4500 на 5-та, как ти даде сърце да тормозиш това крехко създание
- как е да изпреварваш, пречеха ли те разни бмв-та и мерцедеси... пресвяткаше ли им mhihi Трябвало е да направиш едно клипче да ми напълниш душата :banghead:
- очевдино си карал бързо спрямо трафика, мислиш ли че колата е подходяща- подготвена и сигурна за конкретните условия и скорост.

Добре че не си бил с някой 2000 кубикова кола, че тогава не мисе мисли.
Ти си типичен пример за лицемер,както за тоя тип дето незнае кога е уместно да се дава газ и кога не. Много ме е страх от такива като теб, да знаеш. Това че 130 е разрешената не винаги е разумната, отделно пак повтарям, че за зимния период на много места е ограничена на по-малко.

Баси, стигнахме дотам че си разменихме позициите който защитаваме... scare

3мин напред немога да мисля, това вече е в сферата на ясновидството, а тия способности ми се губят. 3мин при 180км/ч са 9км, ако не се бъркам че ги смятам на ум в движение...

Колега, как ще сбъркаш г60 с вр6 :shock
Ако другите нямат против, мога да кача културно клипче с VR6 sound с колата от аватара :)

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 03 яну 2012 11:38

Всеки знае рева на 6-те цилинДЪри scare
Нема нужда от клип...звука е като на ревящ лъв mhihi
Особенно след 4-4.5 :twisted:
Бах тва поло,как не е фърлило мотора с 4500-верно ли му е толко къса кутията
Разхода при 4.5к сигурно си е @бал мамата :lol:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 03 яну 2012 11:39

Нека да вкарат системата за средна скорост между две точки А и Б по-скоро и тогава нещата ще си дойдат на мястото mhihi

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 03 яну 2012 11:42

nokiangage написа:Нека да вкарат системата за средна скорост между две точки А и Б по-скоро и тогава нещата ще си дойдат на мястото mhihi

Е тогава ще има по някоя и друга кола отбити в дясно, за да си направят времето за определената скорост на отсечката, но пък можеш да гониш до насита.... heavy metal zork

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Вто 03 яну 2012 11:46

Ще има платени паркинги на магистралите mhihi
А на 5 километра преди тях на огромни билборди ще бъде изписано:
'Save your speed- Speed parking'
В реално време ще изписва на специални табла-колко места има свободни в спийд паркинга.Ама,който гони място в паркинга,ще стои повече на него :bishop

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naydenov23 » Вто 03 яну 2012 11:58

Колко време спестявате като карате със 200 по магистралата и с колко си увеличавате разхода? Ако някой си е правил сметка ще ми е интересно, защото лятото с един приятел по аутобана Лайпциг - Дрезден - Берлин си правехме тоя експеримент- аз със 130-140 за да не си дигам разхода, а той все най-вляво на пълна газ и пак стигна само 15 минути преди мен, а после зареди почти пълен резервоар :D На връщане беше 7 вечерта и трафика беше брутален, там приятеля ми направи дори под 10 минути преднина, в един участък с ремонт дори го застигнах.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 03 яну 2012 12:03

Pe6kata,като сме почнали да те шашкаме,аз като бях млад и глупав(сега пак съм глупав,но не толкова млад) съм хвърчал с тико със 150(по равно разбира се ,и след дълго засилване) всеки се е вкарвал сам в приключения.
А защо корадото при 220 да е по-сигурно от полото при 120..сигурно са набори :)
Хрумна ми одеве нещо,приеми го като майтап разбира се.Защо не се опиташ да работиш в НСО?Ше караш дърти немски таралясници,които обичаш ,ще ти плащат за това,няма да те глобяват като караш колкото държи колата,хората ще ти правят път.А и разбираш от безопасност,по този начин ще намалеят птп-та с коли на службата,които се случват сравнително често :)
Едно интересно четиво: http://www.standartnews.com/balgariya-o ... 28456.html
@naydenov23 тези ,които карат с 200 и наистина бързат сигурно нямат и 5 процента от всички каращи с 200.Хората каращи така търсят тръпка и емоция,което е разбираемо само където пътищата не са място за това.Наистина бързат тия с бусовете и баничарките защото имат график и шефа ги глобява,и те трябва да ядат ,и те имат семейства.Не че ги защитавам,но пак имат причина.Не знам кога любителите на тези скорости ще седнат да организират нещо и да си поставят исканията пред компетентните органи да им се огранизират разни места,поне ако няма пари за писти примерно в софия някой ден от време на време да се затваря някаква част от околовръстното и да се пускат кой с колкото иска.Ама въпроса е всичко да е цивилизовано измислено.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 03 яну 2012 12:12

Ковалски, ще ти дам жокер. Пешката, където работи няма знаци, а скоростите са неприемливи за теб да караш и мислиш.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 03 яну 2012 12:14

Това имаше много общо с моята идея.... :mrgreen: И знаците какво общо имат?

Последна промяна от agent_kowalski на Вто 03 яну 2012 12:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 03 яну 2012 12:39

Andonov написа:Ковалски, ще ти дам жокер. Пешката, където работи няма знаци, а скоростите са неприемливи за теб да караш и мислиш.

Ама там няма и много трафик нали... и мислиш за други неща... :screwy безопасен шофьор със 180-200 може да е Льоб или Бътън - и пак е относително :bishop

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”