Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот Stivi » Вто 03 яну 2012 18:40

nokiangage написа:[
http://www.youtube.com/watch?v=hvTw__AM7K4

Между другото аз на клипчето по-горе не видях да си дал мигач при изпреварването (може и да съм сляп и да греша де и ако е така ще се извиня със сигурност mhihi )..

За кое изпреварване точно говориш ?? Клипа на колегата вярно почва с изпреварване ,но не от неговото начало а от момента в който се движи зад ТИР изпреварващ друг такъв и може когато е почнал маневрата да е дал мигач а после да го е спрял да не му щрака на клипа понеже след като вече си в най-лявата лента ефекта от мигача е точно нулев и сигурно само курсистите минават от ляв на десен мигач при изпреварване ! А това за вземане на книжки след гледане на клипчета....ами много клипчета гледате затова говорите за такива дивотии mhihi

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 03 яну 2012 18:49

моралисти VS pe6kata стана тая тема eusa
и аз карам чат пат с 200 накажете ме :lol: :lol:
а тъпанари каращи 50 - 80 защо да не им се вземат книжките?
по празниците пълно беше с такива идиоти - капна малко дъжд и оле мале ще карам с 50 та да не се пречукам някъде :lol:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 03 яну 2012 18:53

С ААМ ли ги вдигаш 200 :D

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 03 яну 2012 18:57

Vidol Nikolov написа: И една 3-та лента на магистралата.

Някой може ли да ми даде пример къде по света е разрешена скорост над 130 на магистрала само с две ленти?
Третата лента е нужна не толкова заради по-големия трафик, а заради твърде бавните МПСта, които пак ще се движат с 40, (например камион изкачващ баир).
Нямам нищо против тези които редовно си карат с 200 на магистралата, стига и те да се съобразяват с мен и да ме оставят да изпреварвам без да ми присвяткат.
Да съм в лявата лента и да изпреварвам няколко камиона и някой да ми присвятка да набия спирачки и да се навра между камионите - нека си святка, ако между камионите има достатъчно дистанция се прибирам в дясно, но ако трябва да удрям спирачки за да не смущавам господинчото - само на 31 февруари съм толкова толерантен.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 03 яну 2012 19:05

agent_kowalski написа:С ААМ ли ги вдигаш 200 :D

в гаража има 2 коли приятелю :lol:
и какво значение с коя кола са?
който си има глава на раменете няма да тръгне зорлян да се блъска
който го е страх не кара с 140 а си хваща влака
който не го е пари за бензин да има :wink:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 03 яну 2012 19:15

Хората са различни и като психика.Няколко колега си признаха,че са имали няколко опасни случки при който са се разминали от инцидент.Явно са се уплашили и сега проповядват тук срещу по-високите скорости.
И аз съм бил близо до катастрофи,удари и т.н. Всички сме се разминавали на косъм понякога,а понякога сме се и удряли.Но това не е причина да искам ограничения на макс.скорост.
Все пак който го е страх от мечка,да не ходи ...

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 03 яну 2012 19:21

Хората не са сами на пътя.Можеш да кажеш който го е страх да кара с 200 да не кара,но не можеш да кажеш който го е страх да не пътува.Всеки има нужда да пътува.Пътищата са за това,не може всеки да си прави весело и да застрашава чужди животи.За собствения всеки си е преценил няма проблем,но за другите?Дори да изкривиш 100 метра мантинела и да събориш два знака тези неща се оправят от данъците на другите и ти им бъркаш в джоба по този начин.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Вто 03 яну 2012 19:30

tisho_psg написа:Хората са различни и като психика.Няколко колега си признаха,че са имали няколко опасни случки при който са се разминали от инцидент.Явно са се уплашили и сега проповядват тук срещу по-високите скорости.
И аз съм бил близо до катастрофи,удари и т.н. Всички сме се разминавали на косъм понякога,а понякога сме се и удряли.Но това не е причина да искам ограничения на макс.скорост.
Все пак който го е страх от мечка,да не ходи ...

...
Грешките са, за да си взимаш поуки, а не за да ги правиш отново, май... И напротив, това е причина аз да искам да има ограничение и да се кара в него (не да се пълзи безпричинно или да се лети безумно) - за без ограничения си има писти!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 03 яну 2012 19:31

Властта,ако поиска лесно ще реши проблемите,чудно е само защо не иска.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 03 яну 2012 19:34

Аз не забранявам пътуването.Но нека страхливите да не мислят за чуждата безопасност а да си гледат огледалата за задно виждане ако може! И да преценяват максимално добре ситуацията!
Те застрашават останалите участници не по-малко!!!
Грешката няма общо със страха.Ако някой не се взима поука от грешките е глупак.И ограничения има,въпроса е в какво конкретно се изразяват.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Вто 03 яну 2012 19:39

tisho_psg написа:Аз не забранявам пътуването.Но нека страхливите да не мислят за чуждата безопасност а да си гледат огледалата за задно виждане ако може! И да преценяват максимално добре ситуацията!
Грешката няма общо със страха.Ако някой не се взима поука от грешките е глупак.И ограничения има,въпроса е в какво конкретно се изразяват.

Точно както си ги гледах, пич с очевидно превишена скорост изскочи, когато бях тръгнал да изпреварвам с 90 с мигач...
Аз понеже явно съм страхлив, не ходя на писта, където трябва да си стоят мечките...

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 03 яну 2012 19:42

slimmer написа:
tisho_psg написа:Аз не забранявам пътуването.Но нека страхливите да не мислят за чуждата безопасност а да си гледат огледалата за задно виждане ако може! И да преценяват максимално добре ситуацията!

Точно както си ги гледах, пич с очевидно превишена скорост изскочи, когато бях тръгнал да изпреварвам с 90 с мигач...
Аз понеже явно съм страхлив, не ходя на писта, където трябва да си стоят мечките...

Аха,добре.А пича от къде изкочи? От шапката на Астор ли?
И какъв е извода-всички да караме със 95км ли?
Защото аз ако карам със 130 и някой ми се хвърли в бронята с 90км пак става опасно,нали?
И да-няма смисъл да ходиш на писта ;)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 03 яну 2012 19:49

Тишо, вземи един радар и иди на магистралата, ще видиш, че 90% карат с по-малко от 120, магистралата е направена с парите на тези 90% и затова си длъжен да се съобразяваш със "страхливите"
А вие "смелите" си съберете пари и си направете друга магистрала, на която да си карате с 2000км/ч ако ви е кеф.
Не е въпрос на смелост, а на пари, просто "смелите" сте нищожен процент.
Каквото и да ти говорят не забравяй, че става въпрос за пари - това никога ли не си го чувал?

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 03 яну 2012 19:56

А добре катастрофи стават само по-вина на бавните.За разсеяните и кьоравите не говоря,защото и аз ги мразя.Та викаш катастрофи ставам само заради тези,които не ги е срам като пише 90 да карат с 90-100,а не като пешката на обикновен път,който е с ограничение 90 да кара с 220.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 03 яну 2012 19:56

добре ве отбор моралисти и бавно каращи голфаджий ....
вие не разбрахте ли какво има на предвид момчето Тишо
като карате с 90 на магистралата се старайте да не пречите на тези които карат с 130-140
почти постоянно се случва да съм в лява лента с 130 и някой бастунджия да изпревари с 90 движещия се с 70 камион
при това не му прави впечатление че съм близо и няма да успее да си оправи маневрата и ако не намаля го отнасят като куцо пиле домат
ти като бавняр защо не се съобразяваш с мен та аз да се съобразявам с всички като тебе mhihi а?
а това с въпроса на пари ще трябва да повториш че нищо не ти разбрах - кви пари кви смели пари и 5лв :drunk

Последна промяна от parno на Вто 03 яну 2012 19:57, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”