Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот agent_kowalski » Вто 03 яну 2012 19:57

Къде колегата по-горе е казал че е карал с 90 на магистрала?Изобщо не е казал къде е карал!

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Вто 03 яну 2012 19:59

tisho_psg написа:А пича от къде изкочи?

Изскочи от десен завой (считай малка видимост), 3 коли зад мен, явно се е бил засилил от преди завоя, имай предвид, че постоянно гледам в огледалото, значи за 1 секунда той да е минал 3 коли, движещи се зад мен с 90км/ч, сам можеш да прецениш с колко е карал той, да не говорим, че само аз имах видимост за изпреварване... И става въпрос не за магистрала, м/у другото (както съм писал, ама кой да чете)... Мерси за заяждането, anyways, явно аз съм ненормален, понеже ми се ще да се спазват правилата... Лека вечер

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 03 яну 2012 20:00

ktamen написа:Тишо, вземи един радар и иди на магистралата, ще видиш, че 90% карат с по-малко от 120, магистралата е направена с парите на тези 90% и затова си длъжен да се съобразяваш със "страхливите"
А вие "смелите" си съберете пари и си направете друга магистрала, на която да си карате с 2000км/ч ако ви е кеф.
Не е въпрос на смелост, а на пари, просто "смелите" сте нищожен процент.
Каквото и да ти говорят не забравяй, че става въпрос за пари - това никога ли не си го чувал?

1. Боли ме ху. колко процента с колко карат.
2. Второ магистралите са направени с парите на всички,а тези 10% бързи имат повече пари,плащат повече данъци,дават работа на 90-те процента и затова трябва да се съобразяваме с тях.
3. А аз със страхливите се съобразявам винаги,защото не знам как ще реагират като мина покрай тях.
И щом делиш пътуващите на пътя на "ние" и "вие" значи има нещо сбъркано в теб.И запомни,че пътя не е само "ваш" :012:

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 03 яну 2012 20:03

По цяла година реват колко катастрофи стават,а ако вдигнат скоростта,значи си правят гаргара с нас.По-висока скорост->по-голям шанс за катастрофа.Единственото което липсва на магистралата е ограничение за минимална скорост от рода на 100км/ч.Колкото и да ти е стара колата може да караш с 100(не говоря за камиони,дето няма как и да карат с повече заради тахографите си).Повече и не ти трябват като цяло.А тези дето при ограничение 90 карат с 220 са още повече за трепане,че на нормален път с 2 ленти това граничи с убийство(не самоубийство,че доста често удрят и друга кола)!

Последна промяна от mupk0 на Вто 03 яну 2012 20:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 03 яну 2012 20:05

parno написа:добре ве отбор моралисти и бавно каращи голфаджий ....
вие не разбрахте ли какво има на предвид момчето Тишо
като карате с 90 на магистралата се старайте да не пречите на тези които карат с 130-140
почти постоянно се случва да съм в лява лента с 130 и някой бастунджия да изпревари с 90 движещия се с 70 камион
при това не му прави впечатление че съм близо и няма да успее да си оправи маневрата и ако не намаля го отнасят като куцо пиле домат
ти като бавняр защо не се съобразяваш с мен та аз да се съобразявам с всички като тебе mhihi а?
а това с въпроса на пари ще трябва да повториш че нищо не ти разбрах - кви пари кви смели пари и 5лв :drunk

Ами да ти повторя тогава:
Вземи радар и засечи на магистралата колко процента от МПСтата се движат с повече от 120км/ч.
Тишо, колко е твоята винетка, а знаеш ли колко е винетката за камион. Вярно е, че и "смелите" плащат, за това и те имат право да се движат по магистрала.
А знаеш ли на мен през какво ми е за твоите желания?

Последна промяна от ktamen на Вто 03 яну 2012 20:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 03 яну 2012 20:06

то па ако не е високата скорост катастрофи няма да има :lol:
представи си един ден ставаш и всички карат с 90 - хубаво че са пияните,малоумните,тъпите и друсаните шофьори да те пазят като си на пътя

пп. към колегата горе - това на камионите и на леките МПС за винетките изобщо не ме топли :Mr Green Fun
шофьорите на камиони при приемане на маневра са в пъти по толерантни към отзад идващия с по-висока скорост , за ралика от такива с 90 километров голф - на тях не им дреме пътя техен mhihi

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 03 яну 2012 20:11

parno написа:то па ако не е високата скорост катастрофи няма да има :lol:
представи си един ден ставаш и всички карат с 90 - хубаво че са пияните,малоумните,тъпите и друсаните шофьори да те пазят като си на пътя

пп. към колегата горе - това на камионите и на леките МПС за винетките изобщо не ме топли :Mr Green Fun
шофьорите на камиони при приемане на маневра са в пъти по толерантни към отзад идващия с по-висока скорост , за ралика от такива с 90 километров голф - на тях не им дреме пътя техен mhihi

шанса да удариш колата с 60 и с 200 мисля,че само се сещаш какъв е.Няма смисъл да дървенеете(не само ти,че като караш бързо си по-безопасен за останалите).

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 03 яну 2012 20:12

ktamen написа: Тишо, колко е твоята винетка, а знаеш ли колко е винетката за камион. Магистралите се правят парите на тези дето са най-бавни.
А знаеш ли на мен през какво ми е за твоите желания?

Моята винетка с стандарта винетка и струва колкото твоята.
И тук пак си в гооооляма грешка.Магистралите когато са строени,не си знаел значението на думата минетка.А тези дето сега се строят са с пари от Европа и малко от бюджета,където пак всички го пълним.Намери някой друг да го лъжеш за парите за магистрали най-добре :Mr Green Fun
И ти видимо се впечатляваш от разни безсмислени процента.Интересно ми е как ги изчисляваш тия проценти? С радар в ръка кибичиш по магистралите ли?

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 03 яну 2012 20:12

Всеки който сяда на волана е длъжен да прецени пътната обстановка,както и трафика и според това да кара така че да не създава проблеми с своите действия на другите участници.Ако някой каже че е примерен водач и спазва всички закони,просто не сме в забавачницата и няма нужда да се лъжем.Днес бях свидетел на доста културни водачи,само един,двама бяха черните овце и съответно и аз влезнах в тази графа,но няма начин когато се налага се кара с доста висока скорост и това в предвид и обстановката.За сметка на това пък спазвах всички ограничения в нормалните граници,а там където няма имаше само от 4тия зъб на 5тия зъб и газ mhihi Равносметката е 320км без нито една предпоставка за ПТП и искам да се извиня на каращите днес с флегматична скорост на чист,прав и без дупки път,наложи се да ги отвея heavy metal zork

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 03 яну 2012 20:13

tisho_psg написа:И щом делиш пътуващите на пътя на "ние" и "вие" значи има нещо сбъркано в теб.И запомни,че пътя не е само "ваш" :012:

Ти раздели шофьорите на "смели" и "страхливи", а не аз. Навсякъде където съм писал слагам кавички за да е ясно, че не приемам подобно разделение, ти си този с проблема.
А думата акциз дали съм я знаел, а ДДС (по-точно ДО по онова време)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 03 яну 2012 20:19

parno написа:

Нямам нищо против шофьорите на камиони те наистина са много толерантни, но точно камионите са основната причина да не може да се вдигне разрешената скорост, защото те ще си останат бавни, и не може само с две ленти край тях да се прелита с 200.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 03 яну 2012 20:19

slimmer написа:
tisho_psg написа:А пича от къде изкочи?

Изскочи от десен завой (считай малка видимост), 3 коли зад мен, явно се е бил засилил от преди завоя, имай предвид, че постоянно гледам в огледалото, значи за 1 секунда той да е минал 3 коли, движещи се зад мен с 90км/ч, сам можеш да прецениш с колко е карал той, да не говорим, че само аз имах видимост за изпреварване...

Значи за 1 сек е минал пред 3 автомобила.Това значи,че за 0.3 секунди ще е минал и пред теб.Ако си погледнал огледалото преди да предприемеш маневрата и е било свободно платното,ти докато дадеш мичач и той ще е бил и пред теб.Така поне сочи елементарната математика,но пък може да си много бавен с маневрите и за това така да се е случило.Както и да е,лека вечер и на теб :да:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 03 яну 2012 20:25

ktamen написа:
tisho_psg написа:И щом делиш пътуващите на пътя на "ние" и "вие" значи има нещо сбъркано в теб.И запомни,че пътя не е само "ваш" :012:

Ти раздели шофьорите на "смели" и "страхливи", а не аз. Навсякъде където съм писал слагам кавички за да е ясно, че не приемам подобно разделение, ти си този с проблема.
А думата акциз дали съм я знаел, а ДДС (по-точно ДО по онова време)
tisho_psg написа:Хората са различни и като психика.Няколко колега си признаха,че са имали няколко опасни случки при който са се разминали от инцидент.Явно са се уплашили и сега проповядват тук срещу по-високите скорости.
И аз съм бил близо до катастрофи,удари и т.н. Всички сме се разминавали на косъм понякога,а понякога сме се и удряли.Но това не е причина да искам ограничения на макс.скорост.
Все пак който го е страх от мечка,да не ходи ...

Хайде посочи ми къде разделих шофьорите на "смели" и "страхливи"?
Абе вие в безсилието си да напишете нещо смислено си измисляте такива лъжи и глупости,че даже сами си вярвате на тях! Да беше на 5 години,да не се ядосвам,но са ти дали книжка а ти се държиш като.... :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Вто 03 яну 2012 20:35

Споко...Имаме си еврофондове.... :screwy :063:
Ама вие май не можете да спите с тия скоростти като се се задрънкали... :talk:
Другия път давайте да правим справки в данъчното и да видим кой колко км е построил... :screwy Вие къде живеете?Няма мое,няма твое...Държавата е ЕДНА,всички сме РАВНИ(или поне трябва да бъдем)!Проблемите са ви в главите,а не в скоростта.Като се кара в дясна лена,никой няма да ви светка,свири и прочеи и прочеи!Като иска да кара и с 250 другия!Има огледала,преценка отделно,пътна обстановка и тн!Всеки да си гледа в негово канче!И 100 страници да изпишен никой няма да промени начина си на каране особено пилотите на тези нископрелитащи самолети!Надали някой от тях е седнал да чопли семки в темата...
Онзи ден на околовръстното на Пловдив карам с 100-110 и отдалече виждам как пред мен колите застигат пенсионер каращ със 60 км/ч.Както и да е започвам да го настигам,да ама зад мен пък с главоломна скорост започват да ме застигат две черни Аудита А8(както казах карах с 110 км/ч,а ме застигаха сякаш съм спрял да си купувам картофи от крайпътна сергия,поне 160 км/ч беше тяхната скорост)...Е,какво минах максимално в дясно и след тях изпреварих и пенсионера.Защо казвам това ли,казвам го защото ако бях тръгнал да изпреварвал първи,оня щеше да е на една педя зад бронята ми и щеше да има светканици и свирки и трябваше сега да реда слова-щом изправарвам и съм в ограничението никой не можел да ме притеснява... :063: (извода е,че с поглед в огледалата и толерантност съм избягал ситуациите,за които се дръгнете тук).Докато ние не се научим да се пазим,все самолетите ще ни пречат... :012: То на крив х** нали знаете какво му пречи...Никой не може да накара другия да кара по еди какъв си начин!Във въпросната ситуация,въпросния човечец се движи с 60 км/ч(той има една мисъл-който бърза да ме изпреварва). и е доста по-опасен,но затова сме шофЕри да се предвиждат тия ситуации.И май с хората от бързокаращите по-може да се разбереш,отколкото със закостенели свети води!

Ако направим тест на тия дето карат с 100км/ч. със сегашните си коли и се качат на някое 3.00-4.00 ТДИ,да ги видим пак каква песен ще пеят!Така,че трябва да поглеждаме от гледната точка на всички!

Последна промяна от Благовест на Вто 03 яну 2012 20:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 03 яну 2012 20:35

icoico написа:1.Иди при адвокат да ти разясни какво означава "снежинката" Т14 -"при сняг и зимни условия". Законът изисква едновременно наличие на двете за да е валиден знака :deal ..

казах ти че си опасен за себе си,че и за околните,без даже да си даваш сметка. освен това си... за да не вляза в разрез с правилата, ще кажа че мислененто ти трудно ти се отдава.
Докога мислиш да пишеш глупости немога да те разбера. Пишеш глупост след глупост, нито да те досрамее, нищо...

При адвокат няма да ида, ще ти направя услуга и ще те светна за една важна подробност, която съм сигурен че ще ти е от полза. Виж колко съм добронамерен- вместо да ти опъна майните, аз те образовам... ама ларж съм :oops:

Значи твърдиш при сняг и зимни условия едновременно. Айде кажи ми какво правим, когато е паднал сняг изън зимния сезон ? Отвреме на време се случва да ни изненада, особено пък на места с по-висока надморска височина Тогава ограничението нима не важи ? А в зимния сезон също така може да има куп други фактори, които да изискват намаляване на скоростта на определени участъци, без да има сняг.

Знака Т14(снежинка) се поставя поне с два знака- със ограничение на скоростта със знак В26, или със знак А15(хлъзгав път)
Забележи самото тълкуване на А15, когато е с Т14:
Чл. 43 (1) Пътен знак А15, поставен с допълнителна табела Т14, предупреждава за опасност от хлъзгане поради овлажняване или заледяване на платното за движение в резултат на специфични атмосферни условия.

Къде по магистралата има обикновено такива места с въпросните ограничения? Това са мостове, виадукти, когато пътя минава в някои дерета, усойни места... Зимно време дори и да няма сняг, е възможно заледяване специално в този участък, макар и останалата част от пътя да е идеално суха. Това е и най-коварната ситуация- сух асвалт и изведнъж заледяване. Създават се едни шибани течения, влажност... особено пък над реки и водни площи. Именно това са и специфичните атмосферни условия.

Ако си обърал внимание, на всеки мост обикновено има зимно ограничение. И с това идиотско разсъждение и тълкувание, така ще се натресеш някъде че... Казах ти няколко пъти- нито разсъждаваш, нито имаш нюх да караш, нито оценяш ситуациите- кога може, кога неможе, не оценяш риска... само можеш да въртиш волан. Най-добре, давам ти го като съвет, карай си заедно с трафика и тия работи ("само 10 коли ме разминаха по магистралата...") ги зарежи. Не е за всеки карането, а и мисленето.

Понеже има доста тъпаци, които се подвизават в темата, ще го кажа в прав текст, щото по никакъв начин не схващат това защо пиша- то не бяха избиване на комплекси , то идиотщина, безотговорност и т.н. Не се съдря и впрягам- тук говорим за два типа хора- за едните колата е средство за предвижване, за другите е много повече... Единия тип не разбира другия. Сигурно в 90-95%% от времето съм абсолютно примерен, в останалото време си подбирам подходящ момент и място и избухвам.

Не оправдавам или защитвам бързото каране. Но то е факт и го има, както е дрогата, както алкохола. Да се правим че не съществува, е все едно да си заравяме главата в пясъка. В БГ писти няма и се кара по пътщата. И по цял свят е така, не е само тук. Идеята да пиша толкова, е че искам да дам някакъв пример и малко да се замисли човек за някои неща, доколкото е възможно- особено на наскоро взелите книжки с много бензин в кръвта, пък и на по-големите, та... апела ми не е " не карайте бързо" щото така и иначе си карате бързо, ами като го правите поне мислете. Винаги се отваря подходящо място и момент. :да:

п.п. никога не съм визирал под "бързо каране" градски условия- говорим за извъннаселени места винаги.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”