Въпрос относно осветлението в купето (Голф 4)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Въпрос относно осветлението в купето (Голф 4)

Мнениеот Vask0 » Вто 03 яну 2012 20:26

Колеги здравейте...Решил съм да си сменя крушките в купето с led.Може ли някой да ми каже какви са точно крушките за купето и дали са същите като тези за номера отвънка?Отвънка знам,че са C5W...Също така, ако някой е правил подобно нещо, ще съм му благодарен да ми даде съвет за избор на крушки и откъде мога да си ги купя :) Мерси предварително :) :beer :beer

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Re: Въпрос относно осветлението в купето (Голф 4)

Мнениеот apolon » Вто 03 яну 2012 21:22

Точно в купето смяната на крушките с лед и доста проблемна.Има да се продават такива крушки,ще потърся в нета и ще пратя линк.Проблема е че като се сменят с лед се получава една дискотека....ту свети,ту-не.Има някаква връзка с компа и той май се шашка.Вероятно от функцията му да следи за изгорели крушки.Тук някъде има тема по въпроса.Ако колата ти е преди 1990-може и да го нямаш този проблем.
Ето и линк http://www.led-bg.com/ ;после вляво избираш "автомобилни лед системи и те ти диодни крушки за автомобили.По принцип в повечето магазини за електронни части ги има да се продават,но не се набутвай да купуваш много бройки заради "дискотеката".Първо пробвай с няколко и ако номера мине-ти си.Успех!

Последна промяна от apolon на Вто 03 яну 2012 21:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Вто 03 яну 2012 21:32

apolon написа:Точно в купето смяната на крушките с лед и доста проблемна.Има да се продават такива крушки,ще потурся в нета и ще пратя линк.Проблема е че като се сменис с лед се получава една дискотека....ту свети,ту-не.Има някаква връзка с компа и той май се шашка.Вероятно от функцията му да следи за изгорели крушки.Тук някъде има тема по въпроса.Ако колата ти е преди 1990-може и да го нямаш този проблем.

хм, това не го знаех..но съм виждал на 3-4ма познати са с лед крушки и нямат никакви проблеми...колите са им по нови от 1990 година да не каже и от 2000 :)при всички модели ли става проблеми?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 03 яну 2012 21:47

Най-безпроблемни са Голф4 отпреди 1990г.,ама после имат микроконтролери и на крушката в жабката,изобщо крушки на windose 7 работят...е винаги може да се "кракнат" някак си..обикновено чрез палене/гасене ...абе глуУУУууупости всякакви....
Иначе най-много да се "бъгне" функцията "плавно загасване",ако изобщо тоя велик софтуер(щото,..то компютърот и това прави сигурно :lol: ),ама с Ваг-прас ще стане то...Ей-аман!Вече се чудя,абе толкова ли сме опростяли,толкова ли нямаме техническа грамотност....
Аз съм виждал само една кола(не че няма и други,вероятно),която си тества всяка крушка.Коя ли е?Ами една пра-стара Алфа 33,и "великият" комп. беше..съпротивителна матрица,иначе колата е с механичен карбуратор,без грам компютри,ама си сигналеше за крушки-и то успешно!

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Вто 03 яну 2012 21:58

apolon написа:Точно в купето смяната на крушките с лед и доста проблемна.Има да се продават такива крушки,ще потърся в нета и ще пратя линк.Проблема е че като се сменят с лед се получава една дискотека....ту свети,ту-не.Има някаква връзка с компа и той май се шашка.Вероятно от функцията му да следи за изгорели крушки.Тук някъде има тема по въпроса.Ако колата ти е преди 1990-може и да го нямаш този проблем.
Ето и линк http://www.led-bg.com/ ;после вляво избираш "автомобилни лед системи и те ти диодни крушки за автомобили.По принцип в повечето магазини за електронни части ги има да се продават,но не се набутвай да купуваш много бройки заради "дискотеката".Първо пробвай с няколко и ако номера мине-ти си.Успех!

благфодаря :beer

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Вто 03 яну 2012 22:13

Лампичките за задния номер са същите по размер като тези между предните и задни седалки и тези, който осветяват огледалата в сенниците. Размера на оригиналната крушка е 38мм. В централния плафон има 2бр лампички като тези за габаритни светлини без цокъл и 1бр с размер 44мм.
Дали ще ти мига като дискотека или няма да ти гаснат напълно светлините май си е до късмет.

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Вто 03 яну 2012 22:50

Tipsy написа:Лампичките за задния номер са същите по размер като тези между предните и задни седалки и тези, който осветяват огледалата в сенниците. Размера на оригиналната крушка е 38мм. В централния плафон има 2бр лампички като тези за габаритни светлини без цокъл и 1бр с размер 44мм.
Дали ще ти мига като дискотека или няма да ти гаснат напълно светлините май си е до късмет.

ясно.мерси за инфото.ще взема две за отзаде първо да видя как стоят нещата и тогава ще продължа

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”