Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот ktamen » Вто 03 яну 2012 20:37

tisho_psg написа:Аз не забранявам пътуването.Но нека страхливите да не мислят за чуждата безопасност а да си гледат огледалата за задно виждане ако може! И да преценяват максимално добре ситуацията!
Те застрашават останалите участници не по-малко!!!
Грешката няма общо със страха.Ако някой не се взима поука от грешките е глупак.И ограничения има,въпроса е в какво конкретно се изразяват.

Например тук ги разделяш на "смели" и "страхливи"

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Вто 03 яну 2012 20:48

tisho_psg написа:Ако си погледнал огледалото преди да предприемеш маневрата и е било свободно платното,ти докато дадеш мичач и той ще е бил и пред теб.

Пак не четем и това си е. Казах, че съм гледал в огледалото постоянно, поради това, че чаках подходящия момент за безопасно изпреварване след десен завой и точно заради що-годе бързите рефлекси успях да се дръпна навреме от прелитащия хладилник (не е като да не бях дал мигач)... Просто на десен завой виждаш само част от платното зад теб и ако онзи беше тръгнал с нормална скорост щях да го видя със сигурност. Абе, какво ли приказвам въобще, тази тема и без това отиде на...
Не виждам за какво се заяждаш, честно казано. Дано да не ти се случва на теб да си тестваш рефлексите заради малоумници в присъствието на бременната си приятелка.

Последна промяна от slimmer на Вто 03 яну 2012 20:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 03 яну 2012 20:54

ktamen написа:
tisho_psg написа:Аз не забранявам пътуването.Но нека страхливите да не мислят за чуждата безопасност а да си гледат огледалата за задно виждане ако може! И да преценяват максимално добре ситуацията!
Те застрашават останалите участници не по-малко!!!
Грешката няма общо със страха.Ако някой не се взима поука от грешките е глупак.И ограничения има,въпроса е в какво конкретно се изразяват.

Например тук ги разделяш на "смели" и "страхливи"

Или аз не виждам или на теб ти се иска да ми припишеш думата "смели"?
Препиши ми всички грехове на света ако искаш,но от това няма да станеш човек.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 03 яну 2012 20:55

Боже Боже колко мъка...смели,грехове,па определяме кой е човек и кой не..па някакви си мошенници ни хранели 90% от нас па затова трябва да летят с 200 и да ни избиват....и щото ни хранели са повече хора от нас с повече права...колко яко ,как не се бях сетил до сега :)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 03 яну 2012 21:02

tisho_psg написа:Или аз не виждам или на теб ти се иска да ми припишеш думата "смели"?

Не си я написал, но си дал съвет на другата група - "страхливиТЕ" (за мен се иска доста смелост да не си гледаш огледалата, ама това е друга тема), тоест ти се изключваш от тази група и се причисляваш към някаква друга група. Аз я нарекох твоята група "смели" за да ти покажа, че подобно разделение е неуместно. И аз като колегата slimmer започвам да се чудя защо изобщо ти обръщам внимание. Карай с колкото си искаш, но не очаквай от мен да не ходя в лявата лента защото Тишо лети с 300 на 3км зад мен и ще се наложи да понамали защото съм си позволил да изпреварвам. Всичко добро ти желая и много безаварийни.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 03 яну 2012 21:04

slimmer написа:
tisho_psg написа:Ако си погледнал огледалото преди да предприемеш маневрата и е било свободно платното,ти докато дадеш мичач и той ще е бил и пред теб.

Пак не четем и това си е. Казах, че съм гледал в огледалото постоянно, поради това, че чаках подходящия момент за безопасно изпреварване след десен завой и точно заради що-годе бързите рефлекси успях да се дръпна навреме от прелитащия хладилник (не е като да не бях дал мигач)... Просто на десен завой виждаш само част от платното зад теб и ако онзи беше тръгнал с нормална скорост щях да го видя със сигурност. Абе, какво ли приказвам въобще, тази тема и без това отиде на...
Не виждам за какво се заяждаш, честно казано. Дано да не ти се случва на теб да си тестваш рефлексите заради малоумници в присъствието на бременната си приятелка.

Някой напише нещо,после като му се каже какво е написал и почва да се засега лично.Не се заяждам с теб,виж какво си написал и търси проблемите в теб.Някакъв дето за 1 секунда минава пред 3 коли те застига.Ти поглеждаш в огледалото платното е свободно,даваш мигач, престрояваш се и той почва да те притиска.Сметни колко време му трябва да изпревари една кола,щом за 1 секунда минава пред 3 коли? И как гледаш в огледалото постоянно, предприемаш маневра за изпреварване и се оказва,че засичай някой друг изпреварващ?
Не се заяждам с теб,но от всичко разбирам,че ти си бил опасния на пътя.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 03 яну 2012 21:07

ktamen написа:
tisho_psg написа:Или аз не виждам или на теб ти се иска да ми припишеш думата "смели"?

Не си я написал, но си дал съвет на другата група - "страхливиТЕ" (за мен се иска доста смелост да не си гледаш огледалата, ама това е друга тема), тоест ти се изключваш от тази група и се причисляваш към някаква друга група. Аз я нарекох твоята група "смели" за да ти покажа, че подобно разделение е неуместно. И аз като колегата slimmer започвам да се чудя защо изобщо ти обръщам внимание. Карай с колкото си искаш, но не очаквай от мен да не ходя в лявата лента защото Тишо лети с 300 на 3км зад мен и ще се наложи да понамали защото съм си позволил да изпреварвам. Всичко добро ти желая и много безаварийни.

Пич,омота се в собствените си разсъждения,които опита да пробуташ за мои.
Създавай си колкото си искаш "групи" и ги кръщавай както искаш,но не ме обвинявай,че аз създавам твоите разделения.
Мерси .

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 03 яну 2012 21:17

Моля :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 03 яну 2012 21:54

Нямаме нито културата, нито пътищата за високи скорости. Само с лъскава каляска не става.

Толкоз.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 03 яну 2012 22:00

Как да не става Mihailov78 хората ни дават работа на 90% от нас и това им дава право да карат и да си правят каквото искат с големите и мощни коли :mrgreen: То и една работа ни дават ,точно колкото да не умрем че да не им се пречкаме по пътя.Точно преди 20 минути говорех с едно приятелче бил на интервю за работа.Някакви пичове с фирмичка за drinkNdrive.Какво се иска за такава фирма като вложение няма какво да коментираме.По един таралясник за всеки двама,които работят (ако не ги накараш да имат личен) и няколко телефона за да ти звънят клиенти.Та въпросните шефове,били така тарикатски настроени бизнесмени с хубави коли...и какво предлагат 25лв за смяна от 20 до 6 сутринта...25 лева за да се занимаваш нощно време с пияници,които не могат да говорят..големо хранене ни удрят няма що..

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 03 яну 2012 22:03

pe6kata написа:.....

Драги колега ,
за пръв и последен път Ви предупреждавам "майните" ,"тъпаците",дрогата и алкохола да си ги запазите за вкъщи и изобщо за там ,където си прекарвате времето извън форума.Надявам се да ме разберете правилно.

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Вто 03 яну 2012 22:04

tisho_psg написа:Някой напише нещо,после като му се каже какво е написал и почва да се засега лично.Не се заяждам с теб,виж какво си написал и търси проблемите в теб.Някакъв дето за 1 секунда минава пред 3 коли те застига.Ти поглеждаш в огледалото платното е свободно,даваш мигач, престрояваш се и той почва да те притиска.Сметни колко време му трябва да изпревари една кола,щом за 1 секунда минава пред 3 коли?
3 коли една зад друга са към 30-40м
Ако колите са карали с 80 (при завой и ограничение 90), това означава че изпреварващия е бил с около 180, за да им прави по 30м/сек.
Според теб това е нормална скорост? Би ли се досетил че колата зад теб лети с такава скорост при ограничение 90, за частицата от секунда през която гледаш в огледалото?
:beat_butt2

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Вто 03 яну 2012 22:28

restless написа:...

Най-сетне някой да разбере за какво говоря. И понеже темата е за магистрала, имал съм подобен случай и на дълъг и остричък десен завой на надолнище, изпреварвах 3-4 тира културно (гледам да поддържам постоянно 110-130). Беше тъмно - няма как да не забележа някой отзад. Е за 5-6 секунди изпреварване на последния тир (не съм се прибирал понеже нямаше смисъл - никой отзад), зад мен се залепи едно възстаричко BMW 5xx и почна да ми присветка при все, че още преди да съм видял въпросния бързак бях дал десен мигач понеже имах намерение да се прибирам. Такива ограниченията не ги касаят, но и не мисля, че трябва да бъдат насърчавани да си избиват комплексите/трошат колите там, където има и други хора...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 03 яну 2012 22:52

slimmer написа:Най-сетне някой да разбере за какво говоря...

на всеки му е ясно- говориш за идиоти, какво има да се обяснява толкова...
има и бързо каращи и бавно каращи идиоти. Идиотите винаги са опасни и дразнещи, две мнения няма.
Не се впрягай толкова. Ако си караш изцяло по правилата, само идиот би имал към теб каквито и да е претенции. А да се занимаваш с идиоти и да им обръщаш внимание е безсмислено :D

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 03 яну 2012 22:59

restless написа:
tisho_psg написа:Някой напише нещо,после като му се каже какво е написал и почва да се засега лично.Не се заяждам с теб,виж какво си написал и търси проблемите в теб.Някакъв дето за 1 секунда минава пред 3 коли те застига.Ти поглеждаш в огледалото платното е свободно,даваш мигач, престрояваш се и той почва да те притиска.Сметни колко време му трябва да изпревари една кола,щом за 1 секунда минава пред 3 коли?
3 коли една зад друга са към 30-40м
Ако колите са карали с 80 (при завой и ограничение 90), това означава че изпреварващия е бил с около 180, за да им прави по 30м/сек.
Според теб това е нормална скорост? Би ли се досетил че колата зад теб лети с такава скорост при ограничение 90, за частицата от секунда през която гледаш в огледалото?
:beat_butt2

Добре,ако изпреварващия е изминал 35 метра за 1 секунда означава,че е карал със 126км./ч. Извън магистрала е превиш разрешената скорост,не го оправдавам. Ако колегата е изпреварвал с 90км/ч значи,че разликата в скоростите е била 36км/ч.
Ако следиш ситуацията на пътя, имаш добра преценка,гледаш постоянно в огледалото за обратно виждане, кола караща с 36км/ч по-бързо от теб едва ли ще те изненада толкова много. Нека не издребняваме с отделно случай.
В момента разрешената скорост на магистралата е 130. Много карат с 90.Може би трябва да искате да намалят разрешената сега скорост на 100км/ч.
А тия 180км.ч не знам как ги сметнахте,може би се объркахте с нийд фор спийд.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”