Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот stefan4o » Вто 03 яну 2012 23:08

tisho_psg написа:Добре,ако изпреварващия е изминал 35 метра за 1 секунда означава,че е карал със 126км./ч. Извън магистрала е превиш разрешената скорост,не го оправдавам. Ако колегата е изпреварвал с 90км/ч значи,че разликата в скоростите е била 36км/ч.
Ако следиш ситуацията на пътя, имаш добра преценка,гледаш постоянно в огледалото за обратно виждане, кола караща с 36км/ч по-бързо от теб едва ли ще те изненада толкова много. Нека не издребняваме с отделно случай.

Да, ама нали колегата твърди, че се е ДВИЖИЛ, а не е седял на едно място. Нали той за тая една секунда също е изминал някакви метри, или това не го броиш? :Mr Green Fun Според моите сметки ако даден автомобил се движи с 90км/ч, а друг е зад него на 35м., то ако трябва да се изравнят за една секунда, на този отзад са му нужни точно 180 км/ч скорост, за да го настигне и изравни за 1 секунда от 35м разстояние. :applause:

Последна промяна от stefan4o на Вто 03 яну 2012 23:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 03 яну 2012 23:15

Абе темата не беше ли за 10км/ч повече по магистралата и ако е така, какво общо имат тук индивиди каращи със 180 по междуградски път и всякакви други примери нямащи нищо общо с дискутираното :idea: Какво ме интересуват изскачащи от храстите кучета или излизащи трактори от черни пътища като говорим за 140км/ч ПО МАГИСТРАЛА :!: Като всяка тема предразполагаща към общи приказки и тази стана голяма логорея така че придържайте се към конкретиката за тези страшни 10км/ч дето ще затрият целокупния български народ :!:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 03 яну 2012 23:25

stefan4o написа:
tisho_psg написа:Добре,ако изпреварващия е изминал 35 метра за 1 секунда означава,че е карал със 126км./ч. Извън магистрала е превиш разрешената скорост,не го оправдавам. Ако колегата е изпреварвал с 90км/ч значи,че разликата в скоростите е била 36км/ч.
Ако следиш ситуацията на пътя, имаш добра преценка,гледаш постоянно в огледалото за обратно виждане, кола караща с 36км/ч по-бързо от теб едва ли ще те изненада толкова много. Нека не издребняваме с отделно случай.

Да, ама нали колегата твърди, че се е ДВИЖИЛ, а не е седял на едно място. Нали той за тая една секунда също е изминал някакви метри, или това не го броиш? :Mr Green Fun Според моите сметки ако даден автомобил се движи с 90км/ч, а друг е зад него на 35м., то ако трябва да се изравнят за една секунда, на този отзад са му нужни точно 180 км/ч скорост, за да го настигне и изравни за 1 секунда от 35м разстояние. :applause:

Да,прав си.Благодаря ти,че ми поправяш когато съм разсеян mhihi

Последна промяна от tisho_psg на Вто 03 яну 2012 23:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 03 яну 2012 23:26

Не бе, аз те дебна. mhihi :Mr Green Fun Всъщност и аз съм разсеян. Нужни са й 60м/сек - т.е. 216км/ч. :oops: Не знам как съм решил, че 35 и 25 прави 50м/с (което са 180 км/ч). Редно е да се спомене, че човек в такива моменти понякога губи ориентация за времето и е възможно времето да не е било баш 1 секунда. Но ако вземем условно нещо средно между 180 и 216км/ч, нищо чудно задният да се е движил с едно 185/190 км/ч (все пак не се е изравнил с колегата, ами го е настигнал). Та така... :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 03 яну 2012 23:36

в началото на темата споменах че ми направи лошо впечатление че се започва изпреварване без да се погледне в огледалото и чак след това се дава мигача(ако се сети някой)ще споделя и другото което не мога да отбележа:принципно водачите на "по лъскави автомобили" присвяткат и предупреждават за Кат-"дебнещи в засада",пичовете с по обикновени возила не го правят.нямам супер лъскава кола в бг и много пъти следвам луксозните возила и отбелязвам факта че градско си спазват ограниченията докато извънградското е в диапазона 140-180км/час ,а това темпо си го поддържам без грижи и притеснения
поддържам увеличението за 140км/час на магистрала ,защото и без това си карам по малко отгоре в зависимост от метериологичните условия,но не приемам за нормално че блейката пред мен ще изпреварва без да си погледне в огледалата преди това и се изнася в последния момент-ще му святкам не ,ами и ще го благославям докато го засърби г...А

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 04 яну 2012 0:28

niks76 написа:в началото на темата споменах че ми направи лошо впечатление че се започва изпреварване без да се погледне в огледалото

Точно това май е най-опасната ситуация на магистрала, и понеже не вярвам, че блейките ще изчезнат някога, съм против вдигането на разрешената скорост, ако няма поне три ленти за движение.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 04 яну 2012 8:43

niks76 написа:в началото на темата споменах че ми направи лошо впечатление че се започва изпреварване без да се погледне в огледалото и чак след това се дава мигача(ако се сети някой)ще споделя и другото което не мога да отбележа:принципно водачите на "по лъскави автомобили" присвяткат и предупреждават за Кат-"дебнещи в засада",пичовете с по обикновени возила не го правят.нямам супер лъскава кола в бг и много пъти следвам луксозните возила и отбелязвам факта че градско си спазват ограниченията докато извънградското е в диапазона 140-180км/час ,а това темпо си го поддържам без грижи и притеснения
поддържам увеличението за 140км/час на магистрала ,защото и без това си карам по малко отгоре в зависимост от метериологичните условия,но не приемам за нормално че блейката пред мен ще изпреварва без да си погледне в огледалата преди това и се изнася в последния момент-ще му святкам не ,ами и ще го благославям докато го засърби г...А

абсолютно :wink:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 04 яну 2012 9:34

Спецялно за пресвяткането за кат до сега не ми се е случвало някоя супер лъскава кола да ме предупреди като аз съм със стара кочина.Друго,което забелязвам е че примерно ако съм някъде по-далече от София,където коли със софийски табели са рядкост никой от местните няма да премигне.Много рядко.Друго наблюдение е ,което не свързано точно с това е,че като караш софийска кола я някой друг град малко по накриво те гледат и от време на време някой по-така ти сече пътя.Като карам в друг град кола с местната регистрация такива неща няма.
Иначе като цяло аз съм против пресвяткванията за катаджии.В крайна сметка който е решил да кара по някакъв начин трябва да си е преценил дори тези рискове.Както каза пешката,карам получавам си снимката или там каквото каза и си я плащам.Еми евала,решил си да караш и не мрънкаш после.Така трябва.Преди пресветвах и аз ,сега вече не.Не желая и на мен да ми светят.Като ме спрат спрат.До сега само два пъти съм бутал по 10лв и то за телефон,и то защото бързах наистина и нямах време да чакам да пишат.Иначе като съм сгафил да пишат в крайна сметка това им е работата.Пресветквам само за едно.Примрно станало е птп зад някой завой,или има нещо паднал клон от дърво на пътя,или нещо друго.Или животни на пътя.Тогава светя,сигурно в първия момент хората си мислят че има кат,но важното е да намалят преди препятствието за да не стане друга беля :)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 04 яну 2012 9:47

На теб трябва да ти се забрани да пишеш.
Такъв интригант си, че не е истина.
Айде сега да го обърнем София с/у провинцията... само това остава. Макар че е безумно, ще се намерят достатъчно мрънкалници и от двата" лагера"- ти вече зададе няколко идеи...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 04 яну 2012 9:51

За кат-аджии толерантния шофьор винаги предупреждава пресвяткайки!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 04 яну 2012 10:03

agent_kowalski написа:...Друго,което забелязвам е че примерно ако съм някъде по-далече от София,където коли със софийски табели са рядкост никой от местните няма да премигне.Много рядко.Друго наблюдение е ,което не свързано точно с това е,че като караш софийска кола я някой друг град малко по накриво те гледат и от време на време някой по-така ти сече пътя.Като карам в друг град кола с местната регистрация такива неща няма...
Моля те, не пиши глупости! Всичко това се случва само в главата ти.

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Сря 04 яну 2012 10:16

В другите градове софиянците се услушват и изобщо не са нагли-нормално не познават града,пък и знаците май са им чужди.
Единствено пускат пешеходците :bowdown
Колкото до присвяткането-то си е до регион-например аз като се връщах веднъж от Враца се разминах с над 10 коли..никой не ми светна и малко след това ме спряха господата с униформите :screwy
Треснаха ми акт...аз обаче,още с тръгването почнах да пресвяткам,а докато ме бряха спрели си чукнах аварийки извън платното(бяха ме спрели на уширение за повреди) и така,то си е до манталитет.
Друг път се бях много заиграл-точно преди Новачене..няма да казвам с колко и една Ес класа от последните ми присветна(бях сам на пътя)..след 500 метра ме чакаха-но човека в колата за 100 000 евро,наистина беше пич,не е забравил че и той някога е карал по-евтино возило, и не приема колата си за манна небесна,просто обикновен колега на пътя пък било то и с еС -класа

Последна промяна от Vidol Nikolov на Сря 04 яну 2012 10:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 04 яну 2012 10:25

Varbona написа:Моля придържайте се към темата.

Код: Избери всички

5. Отговорите да не се отклоняват от темата. Моля не превръщайте темите в чат, има лични съобщения (Л.С.) за тази цел.

За последно death

По темата, или тази донякъде интересна доскоро тема може да приключи поради чат, оффтопик и лични нападки :wink:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 04 яну 2012 12:55

Отнесохме се не ами оттатък...

...Българските магистрали за съжаление са по-тесни от това, което ни се иска. Разчетите от 2007-2008 г. показаха, че габаритът няма да е достатъчен, ако се бяха запазили темповете на нарастване на движението преди кризата", обясни мотивите на вносителите Лазар Лазаров...
Л.Л. шеф на агенция "Пътища"

Хубуу ,за чий ви е да вдигате ограничението,за да отпушите трафик ,който би съществувал ,ако нямаше криза ,но в момента не съществува и не се предвижда в близките години да просъществува?

...Нека да си кажем истината: кой кара на магистралата със 120 км? Просто новите автомобили не могат да отидат да 5-6 скорост на тази магистрала и стоят катаджии и ги глобяват...
Б.Б. шеф на знаете кво mhihi

Хубуу ,ограничението на магистрала в момента е 130 а не 120 км/ч. за което шефът на знаете кво явно не е информиран.Така ,че 139 км/ч. е практически незабранена скорост ,което обезсмисля цялата говорилня.

Еее...?

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 05 яну 2012 9:48

icoico написа:Отнесохме се не ами оттатък...

Хубуу ,ограничението на магистрала в момента е 130 а не 120 км/ч. за което шефът на знаете кво явно не е информиран.Така ,че 139 км/ч. е практически незабранена скорост ,което обезсмисля цялата говорилня.

Еее...?

Е,да де,ама при 140 ограничение,незабранената практически скорост става 149 км/ч. :deal mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”