Здравейте,
Бих искал да споделя опита си по отношение на гумите регенерат (има доста теми по тази тема, но мисля че тази ще е полезна).
Т.к. не разполагам с много възможности реших да си купя 4 нови всесезонни гуми Малатеста - пълен топъл регенерат (кой както иска да си го разбира и тълкува) в предвид това, че старите ми бяха абсолютни галоши. ...
... гумите излеждат СУПЕР (все пак и 4-те са 200лв.) сложих ги и ... блаженство. Сравнение с галошите, които имах, абЕ, нЕмат грешка. Но! Малко колата бие на ляво (за мен това "малко", което имам в предвид е много). Отивам днес на реглаж преден мост:
- Ок, ще центроваме, но едната предна ми се вижда...
- Какво?
- Не, не, нищо.
...
реглажа
...
- Виж сега, настроил съм всичко както трябва, но май ми се струва, че, абе,... смисъл, я виж сега как ще е, че май ще трябва да обърнем гумите, че малко ще "бие" на една страна!?
- ОК!
... алея Яворов, ЯКО бие на дясно...
- Добре, ами както и предполагах, от гумите е, ще трябва да ги обърнем.
- ОК!
Обърнахме ги... няма "биене", нияма нищо!
Е, за тези които 200лв. в повече са нещо - да го имат в предвид.
А за тези които 200лв. в повече са: Абе ще ги прежаля! ... да ги прежалят!!!!!!!
Дерзайте!!!
Гуми регенерат!?!
wili98 написа:а за още 100 и си в джаза с перфектни новички гуми... от реномиран производител..
Да... а за още 100 с още по-реномирани, а да не говорим, ако с още 100... с последните още 100 ще си не в ДЖАЗА, ами направо във Ф1 (добре де Ф2000, е, с по-малко ф3000)...
... тия С ПО ОЩЕ 100 ГИ ЗНАЕМ КОЛЕГА!!! Ако искаш пиши на лично, да ти пиша с по още 10 000, какви работи мога да направя......
Пич, дали мислиш, че ако имах 500лв. за нови гуми щях да си купя Малатеста за 200-та??????????????????????????????
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само давам пример: за старото Форд-че купих чисто нови всесезонни финландски гуми Nokian NRT2 4 броя за 278лв,става въпрос за 175/70/13R,скоростен индекс T,произведени в същата година с покупката.Аз им навъртях малко над 15000км,без да променям местоположението на гумите.Бяха хубави,само на сняг и лед леко се предаваха.Предполагам имат поне още 20-25хил км живот,ако новия собственик кара нормално.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
BAN написа:Пич, дали мислиш...
Пич, кой ти е виновен, че си се набутал яко? Както написах по-горе, има ЧИСТО НОВИ гуми за 200 кинта комплекта.
Пич, ти как точно оцени живота си на 200 кинта?
Пич, ти защо не сподели великата си идея преди да купиш регенерат? Тогава можехме да ти помогнем, сега ни остава да ти стискаме палци и да се молим за теб да оцелееш, докато си купиш свестни гуми ...
П.П. Бих си купил 4 вотроупотребни гуми на 1-2 години с приличен грайфер за 150 левам вмсето регенерат ...
musura написа:BAN написа:Пич, дали мислиш...
Пич, кой ти е виновен, че си се набутал яко? Както написах по-горе, има ЧИСТО НОВИ гуми за 200 кинта комплекта.
Както казах и по-горе, дали ще споделиш КЪДЕ? ... та да няма още по-набутани, на които няма да се налага да помагате? и да се молите за тях?!
Последна промяна от BAN на Чет 21 сеп 2006 22:29, променено общо 1 път.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Ами навсякъде по гумаджийниците, ще проверя в понеделник точно да ти напиша моделите, но има такива гуми
няма да са Michelin или GoodYear, но като гума за 50 лв се справят отлично (говорим за 13", предполагам, че 14" ще са с по 5 лева по-скъпи
)
П.П. А това го написах защото преди седмица мой приятел си купи 4 новички гуми, някаква марка, която не бях я чувал, точно за 200 лева ... А колегата ми си купи за опела Pirelli някакъв евтин модел 175/70/13 бяха около 60 лева.

П.П. А това го написах защото преди седмица мой приятел си купи 4 новички гуми, някаква марка, която не бях я чувал, точно за 200 лева ... А колегата ми си купи за опела Pirelli някакъв евтин модел 175/70/13 бяха около 60 лева.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж не искам да споря... или да съдя или оправдавам..
вземи тури 4 пощенски картички на масата, погледни ги, и мисли, че тези 4 картички ТРЯБВА да те удържат на пътя и че те ти струват живота...
да удържат 1 тон че и повече движещ се със 100 км...
Е те толкова колкото картичка ти е контактната повърхност, че и по-малко...
успех, и дано никога не разбереш защо тези 100 лв могат да струват повече....
Колата е не само кеф.. а и отговорност.... на определена цена...
всеки сам решава какви компромиси да прави.
само да спомена според ЗДвП.. предни гуми не могат да бъдат регенерат /няма значение горещ студен или хладничък/ що ли?
вземи тури 4 пощенски картички на масата, погледни ги, и мисли, че тези 4 картички ТРЯБВА да те удържат на пътя и че те ти струват живота...
да удържат 1 тон че и повече движещ се със 100 км...
Е те толкова колкото картичка ти е контактната повърхност, че и по-малко...
успех, и дано никога не разбереш защо тези 100 лв могат да струват повече....
Колата е не само кеф.. а и отговорност.... на определена цена...
всеки сам решава какви компромиси да прави.
само да спомена според ЗДвП.. предни гуми не могат да бъдат регенерат /няма значение горещ студен или хладничък/ що ли?
- Svetilio
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
варианти много - две хубави нови предни , задни втора ръка /читав дот,състояние, производител/ или дори регенерат , но само отзат! - пак в 200 лв влизаме /ееее зависи и от размера/
между другото с закон не беше ли забранено ползване на регенерат за предна гума - за автобус 100% мисля е забранен регенерата.... за камионите няма регенерат за управляема ос ....
имал съм неприятното усешане да гръмне задна лява гума на приятел на магиустрала при 140 км. Не карах аз, приятеля ми спря след 200 метра без проблем , гумата беше остатък от купчина тел на джантата като таралеж. Резултат - счупени щипки и части на задна броня - 30 лева лепене , маскиране на "шлаифан" калник 45 лв , джанта за боклука - 20 лв... неприятна емоция - безценно

имал съм неприятното усешане да гръмне задна лява гума на приятел на магиустрала при 140 км. Не карах аз, приятеля ми спря след 200 метра без проблем , гумата беше остатък от купчина тел на джантата като таралеж. Резултат - счупени щипки и части на задна броня - 30 лева лепене , маскиране на "шлаифан" калник 45 лв , джанта за боклука - 20 лв... неприятна емоция - безценно

Последна промяна от Svetilio на Пет 22 сеп 2006 23:18, променено общо 1 път.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
И мойте задните са реегенерат(Италиански).Тия гуми излезнаха ебати кучетата 3 годин вече и нищо сериозно.Е имат си косурите разбира се:Не са равномерни,тежки са доста,и бласкат яко като минеш през дупка,леко бият наляво надясно но че са здрави е факт.Аз не сам много в час с цените на новите гуми но преди време взехме 2 предни втора употреба запазени195/50/15 за по 40 кинта едната,за справка новите и то най-гадните възможно бяха 100 кинта бройка(па пари нема кво д аправиш).
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
BAN написа:Masura - сериозно!
Какво "сериозно" ?
Ако ти намеря 4 нови гуми за 200 лева с гаранция поне една година, какво правим? Ще ме провъзгласиш ли за "щастливец" ?
П.П. Струва ли си труда да се занимавам с теб, след като ти самия не мислиш за себе си?
П.П.П. mUsura ми е ника, масура и той е тук, но не го ползвам във форума
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”