Колко газ Ви харчат колите:
- rummen2
- Автомобил: VW GOLF GT
- Двигател: 1.6 AFT 1997
Re: Колко газ Ви харчат колите:
Здравеите колеги
просто искам да питам некои да каже своите впечатления за 1.6 афт мотора на газ Имам колата от 8месеца и не сам имал по малък разход от 14/100смесен разход да не казвам 4е в момента е и 18/100 Газовата ми е ЛАНДИ- обикновенно слагано в Италия Със 20 лева 85км)))))))))))))))) благодарство предварително
просто искам да питам некои да каже своите впечатления за 1.6 афт мотора на газ Имам колата от 8месеца и не сам имал по малък разход от 14/100смесен разход да не казвам 4е в момента е и 18/100 Газовата ми е ЛАНДИ- обикновенно слагано в Италия Със 20 лева 85км)))))))))))))))) благодарство предварително
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Ако караш постоянно студена по 2-3 километра може и да е възможно.Все пак сипи 30тина лева бензин и виж там как е.После отиди някъде да ти я погледнат и нагласят.Много е за 1.6 като цяло дори за зимата,поне според мен
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
stefan4o написа:Преди Мировата гореше 10, а моята 14, сега моята гори 11.9, а неговата 16. Времената се менят
Разхода от 11.9,който споменаваш за месец декември ли е?
Ако е така е повече от добър-особенно с тези къси отсечки по 2-3 км,които визираш.
Моята лятото в Стз даваше 12.5-13 с нормално каране.
Сега зимата незнам как ще е,другата седмица като дойда ще си приличи
Очаквам нещо от сорта на 17-20/100

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ами да, за последната седмица на Декември е. Сега засичам пак и горе-долу пак толкоз ще даде, но имам две ходения до краен квартал, които леко ще повлияят на разхода, но краен или не - пак е в Стара Загора
Сега сутрин минавам 5 вместо 3.5км и може това също да е оказало влияние на разхода с позитивна посока. Карам я малко повече време топла, отколкото преди. 
Забравих да спомена и, че колата стои в гараж. Общо взето в него температурата е винаги около 15 градуса по-висока от външната, през зимата...
Сега сутрин минавам 5 вместо 3.5км и може това също да е оказало влияние на разхода с позитивна посока. Карам я малко повече време топла, отколкото преди. Забравих да спомена и, че колата стои в гараж. Общо взето в него температурата е винаги около 15 градуса по-висока от външната, през зимата...

Последна промяна от stefan4o на Сря 04 яну 2012 9:20, променено общо 1 път.
- nicom77
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже темата е газ , освен дизеловото пасаторче карам и пежо 405 1,4 75 коня с ловато вакуумно на 8 години и палена само на газ / среден разход 9,5 което е предимно изванградско и при внимаване с педала*не че колата има много потенциал хахаха* но при пално натискане демек колко си варви ми даде 11.5
-
hugo_boss
- Автомобил: VW Tiguan
- Двигател: CBAB 2008
Сложих 8.300л.(10лв) газ и минах 22км градско на къси разтояния.Вярно ,че е студено,вярно ,че е автоматик,но такъв разход!?Май трябва да кандидатствам за рекорд 
Последна промяна от hugo_boss на Чет 05 яну 2012 12:57, променено общо 2 пъти.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Само абу
12 газ в града наван 8 
12 газ в града наван 8 
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
AAM не е икономичен двигател,но може и да са те послъгали с количеството.Аз с 5лв минавам 44км с 1.6 
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
agent_kowalski написа:AAM не е икономичен двигател,но може и да са те послъгали с количеството.Аз с 5лв минавам 44км с 1.6
С абу може правил сам го но не винаги се получава

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
agent_kowalski написа:AAM не е икономичен двигател,но може и да са те послъгали с количеството.Аз с 5лв минавам 44км с 1.6
Грешката ти е, че много генерализираш нещата.
Не знам защо реши, че не е икономичен и на какво отгоре, ама както и да е -
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Не е много икономичен двигател за това което предлага,поне според мен 
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
vaiper 1 написа:agent_kowalski написа:AAM не е икономичен двигател,но може и да са те послъгали с количеството.Аз с 5лв минавам 44км с 1.6
С абу може правил сам го но не винаги се получава
От кога ви разправям ,че е супер икономичен мотор!Ама тука никои не ми вярва !И въобще не е калпав ,както разправят тука някои РАЗБИРАТЕЛИ.
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
Никой не е казал че е лош,просто си похапва повече за мощността която дава.Един 1.6 същите коне не е по-малко здрав,но е по-икономичен.Това исках да кажа,не че съм инженер и се бъркам в нещата на vw,но според мен този мотор е излишен при положение че има 1.6 същите коне,нискооборотен с въртящ момемент на 2500 оборота и тн.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
agent_kowalski написа:Никой не е казал че е лош,просто си похапва повече за мощността която дава.Един 1.6 същите коне не е по-малко здрав,но е по-икономичен.Това исках да кажа,не че съм инженер и се бъркам в нещата на vw,но според мен този мотор е излишен при положение че има 1.6 същите коне,нискооборотен с въртящ момемент на 2500 оборота и тн.
Имах в предвид АБУ то!За мен е супер здрав мотор и супер икономичен!Не знам какво трябва да се прави за да се строши?Моят сравнително го пазя ,ама имам приятели дето ги карат по грозно и от служебни и нямат никакви проблеми.Ама въобще няма да споря с никого това си е мое мнение .Нека си мислят ,че е боклук!
ABS 10лв. на 1.22лв.(8.20л) минавам 60км в града,но това е на разстояние 2-3км.
Върни се в “Автогазови уредби”