двигател 2е с моно от абс Въпроси

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: двигател 2е с моно от абс Въпроси

Мнениеот zfa159 » Сря 04 яну 2012 23:52

Е,нали аз така си гризнах дървото с 600лв :) Момчето,което ми продаде мотора,нямаше вина,защото не е знаел какво се случва вътре и си го е карал до преди да се удари.Взех аз мотора (2Е) и тръгнах да го садя при мен на мястото на моното.Ама го взех к-т с всичко,с нотариус,с документи,да е истинско... Скъсах една шпилка на изпускателния колектор на равно с главата и се видя,трябва да се сваля главата,за да се вади шпилката.Свалих аз главата и :horror:
Буталата хлопат да си е*е майката,1-в цилидър беше накълван целия от ос,изпаднала едно време от кихалка (бил е на газ) и вътре буталото и главата...ужас просто.Яко износвания по цилидрите (видима с просто око елипса) и т.н. Отавям надолу - кол. вал шлайфан на 1-ви ремонт,събран грамотно,ама все пак шлайфан.Свалям паразитния вал,единия му лагер беше счупен...
А мотора си го взехме от ударена предния ден кола,работещ,знаем се с човека,не се лъжем,даже на него му беше много неудобно после...така че аз лично предпочитам да си оправя моят си мотор,дето си го знам и ще го видя от вътре и да знам,че си е ок,от колкото да взема друг някакъв и да го завра на мястото на моят и после да ми изпопадат буталата някъде :)
Праивлният подход е като на Ваското 1 - взимаш си друг мотор,разглобяваш го на болтчета,преглежда се всичко,каквото прецениш,се сменя,сглобява се наново,слагаш го и го караш докато си жив...другото е временно закърпване на работата и излиза по-скъпо (освен ако мотора не е ревизиран преди теб и го знаеш със сигурност).
:beer

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 05 яну 2012 0:15

radotom написа:Аха! Точно снимката на stefan4o показва добре какво имам предвид.
Обърнете внимание на краищата на колекторите - там, където се залепят за главата.
На практика 2Е-то има доста по-голям порт. Кръглите портове на моното няма да могат да закрият издадените части и от там мотора ще засмуква много яко въздух.
За това единствения начин който виждам е или да се наваряват и челосват отворите на смукателя на 2Е-то (според мен - пълна глупост), или да се режат колектори и да се снаждат.
Само дето колектори не се снаждат едно към гьотере! :?
Изключително важно е да се спази точната дължина на колекторите, защото изплютото гориво трябва да влезе цялото и то в точно определен период от време, в мотора. Промяна на дължината на пътя му би бил фатален.
.

нищо фатално няма в това да се промени малко дължината на порта, или диаметъра. То ако такива малки промени даваха такива големи резулати, атмосферния тунинг нямаше да е такава екзотика. И с горивото няма да има абсолютно никакви ядове.

Или снаждане м/у двата колектора, или преходен фланец и ще стане. Това е всмукателен колектор, няма налягане, няма температури или товар, хората вече ги правят от ппластамаса, така че да не се шашкаме.

Потребителски аватар
PaSSaT_DieseL
Автомобил: Vw Sharan
Двигател: 1.9tdi AHU

Мнениеот PaSSaT_DieseL » Съб 07 яну 2012 22:04

след много четене на теми реших да остана за сега с мото което ще претърпи промени на дроселната клапа,главта и едни спортни колекторче 4-2-1 с генерация на 55мм :) А на лято ако не ме задоволи така,ще търся нов мотор,но над 100коня :) Благодаря на всички който писаха получих отговори на много мой въпроси :) Благодаря и поздрави :)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 07 яну 2012 23:43

търси тогава друг мотор, казвам ти го с време, за да ти спестя пари

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 08 яну 2012 0:28

Пе6ко, както в повечето случаи, когато не спори за скорости, е прав! :lol: :lol:
Търси друг мотор!
2Е-то е хубав мотор, с достатъчно мощност и въртящ момент, но не е спортяга!
Това е перфектния мотор за перфектната семейна кола (пассат комби mhihi ) за всеки мъж с 2 деца и жена от другия край на България :lol: (като мен)
Не, че не може да бъде направен, амааааа.... :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”