Относно накладки и дискове на Passat b3 RP
-
- Автомобил:
- Двигател:
Относно накладки и дискове на Passat b3 RP
За много години,колеги! Карам Пасат b3 1990-RP мотор. Искам да попитам, относно накладките TRW дали сте доволни от тях. Някой има ли представа колко струват горе-долу. В Бургас питах в един магазин и ми казаха цена от 64лв за предни. Освен TRW други какви марки бихте ми препоръчали? С плътни дискове съм отпред. Другият проблем е, че ми тресе волана когато спирам с по-висока скорост (100+). Дали е от криви дискове? Какво бихте ми препоръчали, да ги шлайфам,или направо нови? Поздрави !
- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Относно накладки и дискове на Passat b3 RP
Карам с TRW отпред и съм много доволен от тях. Меки са и спират добре. Преди това карах с Delphi - твърди и ми износиха дисковете за 2 години. Цената за която взех TRW-то беше около 60 лв. - колкото ти казват и на теб. За дисковете не се занимавай със стругове. Най-добре нови! От спирачки икономия според мен не трябва да се прави ! Според мен първо провери дали нямаш някоя крива гума или джанта, пък после сменяй дисковете 

- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Здравей.Това тресене при спиране от 100км и при мен се получаваше и се оказа от криви спирачни дискове.Смених ги и всичко се оправи.За спирачни дискове аз ползвам Феродо,сега съм с 280мм диск и пак ползвам същата марка и съм много доволен.Веднъж дори ми задържа спирачния апарат и диска стана направо огнено червен но след като се поохлади всичко се оправи,нямаше тресене и т.н.Доста корави дискове за цената си
.Относно накладките аз ползвам марка Trusting и ми вършат чудесно работата.Рп-то не се засилва толкова че да прахосваш яко пари за скъпи накладки,дори лятото с плътния диск пак съм нямал проблеми с фадинг и т.н.
По спомен накладките бяха около 25лв,а дисковете 256мм плътен феродо 70лв(тези дискове ги вземах преди повече от година и цената може би вече е по ниска)

По спомен накладките бяха около 25лв,а дисковете 256мм плътен феродо 70лв(тези дискове ги вземах преди повече от година и цената може би вече е по ниска)
- kirqka_85
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, и за много години ! Аз също съм с накладки TRW отпред и съм много доволен. Смених плътните дискове с вентилирани и в комбинация с тази марка накладки спира много добре, а за цената и аз дадох около 60 лева
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Също доволен от TRW накладки в комплект с дискове цимерман. Само да вметна, че вибрацията във волана при спиране може да е от разбит вътрешен накрайник. Аз за съжаление го открих чак на третия комплект нови дискове. 2 комплекта чисто нови изхвърлих на скрападжийницата 

Aз карам с Delphi и до сега нямам никакви проблеми.Като че ли на дъжд някак си усещам повече спирачно усилие с по-малко натискане на педала,или поне така си въобразявам
Нали ги водели произведени в Английско,та да не е заради тяхното вечно дъждовно време ли не знам

Нали ги водели произведени в Английско,та да не е заради тяхното вечно дъждовно време ли не знам

-
- Автомобил:
- Двигател:
За добро или за лошо сложих накладки Delphi 45лв. Чета доста противоположни мниния. Времето ще покаже...
Вече година съм с тях колега няма никаква промяна в спирачното усилие , и като завали дъжд и се понамокри навън моля те върни се тук да споделиш впечатления,защото ми е много интересно