Здравейте съфорумци,
След 50 км. ще достигна 10 000 км. от последната смяна на маслото. Колко още мога да изкарам с него преди да го сменя отново? До сега са доляти около 300-400 гр. VW Golf 4 variant 1.9 TDI AHF
Благодаря Ви

Golf 4 variant 1.9 TDI -Максимално допустим пробег за масло
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Максимално допустим пробег за масло
зависи от маслото но до 15000 хил не е проблем
- melizanda
- Автомобил:
- Двигател:
tdi fen написа:зависи от маслото но до 15000 хил не е проблем
Маслото е 10/40 petro canada. Това хубаво масло ли е?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
tdi fen написа:зависи от маслото но до 15000 хил не е проблем
Зависи от пробега,който дава производителя на колата!!! Не на маслото!!!10 000 км за VW...независимо от модела!
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
На 8000 сменям.Забравяте ли прахоляка по улиците и работата на място която не е малко, като включим задръствания и светофари и т.н...
Не ми се правят експерименти от които ще спестя 30-40 лева и след това ремонта ще ми излезе 1000 + пешеходен бонус поне седмица, глупаво е според мен.
За бензиновия двигател по може да си позволи човек да мине повече километри , но за дизела е убийство....
Не ми се правят експерименти от които ще спестя 30-40 лева и след това ремонта ще ми излезе 1000 + пешеходен бонус поне седмица, глупаво е според мен.
За бензиновия двигател по може да си позволи човек да мине повече километри , но за дизела е убийство....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Marto_VN написа:На 8000 сменям.Забравяте ли прахоляка по улиците и работата на място която не е малко, като включим задръствания и светофари и т.н...

За 10/40 мисля,че 8-10 000км си е норнално.Да не забравими че както е писал колегата над мен тази кола има значение дали се кара 10 000км извънградско или се кара предимно градско и освем тези 10 000км има още поне 2-3 да не кажа и 4000км в мото часове,които километража не ги хваща
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
не коректно питане,зависи от много неща,естествено че може да се прескочи малко но...
....всеки си решава какво да прави с маслото,производителя казва какво да се прави а собственика си прави каквото го акъл учи....всичко е хипотетично какво може да се съсипе за много километри над определените за смяна

-
- Автомобил:
- Двигател:
В Италия дори не знаят, че има пробка за източване на маслото. Какво толкова им треперите на тия кошери и им смятате маслото до 50 км, просто не ми е ясно. Карай спокойно до 15К км.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
При качествено (скъпо) масло и нормално шофиране - 15 000. На толкова сменям и аз. Ако не слагаш скъпо масло - 10-ина хиляди.
-
- Автомобил:
- Двигател:
може и до 50 000км,но мотора трябва да е на кола 500коня и много тунинг.
За какво са тези въпроси само за смяна на масло и сега една тема от 9999999 страници.Никога не съм гледал дали ми остават 20-или 30км до смяна.Може и до 20000км да го караш ,но може и на 12000 да здаде багажа мотора и после ще има да го бях сменил и сега нямаше да давам толкова пари за ремонт.
Има много точно приказка"аз правя каквото трябва ,а да става каквото иска".Затова сменяй за да ти е мирна главата.А ако иска някой да кара минерално до 15-20 и т.н хиляди ,аз спокойно мога да събирам моето и да го пускам по еконт за сметка на колегата и да го кара още 10-тина 15000км
За какво са тези въпроси само за смяна на масло и сега една тема от 9999999 страници.Никога не съм гледал дали ми остават 20-или 30км до смяна.Може и до 20000км да го караш ,но може и на 12000 да здаде багажа мотора и после ще има да го бях сменил и сега нямаше да давам толкова пари за ремонт.
Има много точно приказка"аз правя каквото трябва ,а да става каквото иска".Затова сменяй за да ти е мирна главата.А ако иска някой да кара минерално до 15-20 и т.н хиляди ,аз спокойно мога да събирам моето и да го пускам по еконт за сметка на колегата и да го кара още 10-тина 15000км
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 4 variant 1.9 TDI -Максимално допустим пробег за масло
Вообще не се притеснявай и не се напрягай.Тука ще ти кажат някои и на 5000 да го смениш.Някои на 8000 за да не станело нещо,ама какво да стане никой не знае.Никой не е пробвал примерно на две нови коли едната да я кара и да сменя на 10000 другата примерно на повче и след 200 хиляди да отвори двигателя и да види какво е станало.Така че си карай още спокойно като можеш го смени.Разбира се гледай да не направиш 30-40 хиляди с това масло.Ама сега не се шашкай.Аз на бензинов мотор сменям на 20хиляди редовно и за сега за 150к нищо не му е станало па ще видим.Вярно 20к ги минявам за 5-6 месеца,ако ги минавах за 2 години нямаше да го държа толкова.така че спокойно всичко е относително.То ако питаш доктор не трябва да се пие повече от една бира на ден,ама колко от нас пием по повече и нищо не ни е станало от това(е разбира се не говоря за 10 бири и повече всеки ден,ами за две три най-много).Така че карай и не се напрягай 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
melizanda написа:Здравейте съфорумци,
След 50 км. ще достигна 10 000 км. от последната смяна на маслото. Колко още мога да изкарам с него преди да го сменя отново? До сега са доляти около 300-400 гр. VW Golf 4 variant 1.9 TDI AHF
Благодаря Ви
Може да каращ с това масло до като се счупи двигателя.Не ти го препоръчвам.
Агенте,ти май наистина обичаш да даваш вредни за здравето на автомобилите съвети на колегите тук

-
- Автомобил:
- Двигател:
Какво значи вредни?Ти му казваш да кара докато се строши.Маслото му е на 10000,ако кара до 12 или 15 какво ще му стане?Казах му да не се олее да го кара вече едно масло за 3-4 смяни,но 15 да кара примерно какво ще стане.Ако му се дават пари и на 8 да го сменя.За по-стара кола не е фатално поне според мен,голф 4 е стара кола,а голф2 какъвто карам аз пък съвсем.Моята кола съм я купил след основен ремонт и вече я карам ще станат 150хиляди и нищо не и е станало от това че сменям маслото на 20 хиляди.И на 10 да го сменя и на 15 все същото излиза.Не казвам че е правилно,но до сега нищо не и е станало дори повдигачи не тропат.Нали това разбира се при условия че аз тия 20 хиляди ги навъртам за 5 месеца примерно,ако седи 2-3 години маслото в колата тогава да.Химия е ,променя се.Ама според мен пък дали ще седи 3 или 6 месеца няма да се промени кой знае колко.
Има неща с които не може да се прави компромис,примерно спирачна течност защото е свързана с безопасността.С антифриз също не бива защото се скапват разни неща и после човек си отваря много повече бели и разходи.Ама с маслото не е да е опасно за някой,сега дали двигателя ще изкара 600 или 650 хиляди преди да изтропа надали някой от нас го вълнува много.И никой не е карал една кола да и сменя постоянно по-рядко маслото и да се е счупила.Всеки си приказва на изуст.Като го смениш на 8 примерно вместо на 10 все едно ще я завещаваш на внуците колата че да е здрава след 40 години.На моята за сега нищо и няма и така ще си я карам,и да се строши,което изобщо не го вярмва за сега съм напред 8 смени по 60лв близо 500лв само от масло дали за 500лв няма да си взема още един двигател,дори и за голф 4.А то му няма нищо и сигруно още поне 200хиляди няма да му има нищо.
Има неща с които не може да се прави компромис,примерно спирачна течност защото е свързана с безопасността.С антифриз също не бива защото се скапват разни неща и после човек си отваря много повече бели и разходи.Ама с маслото не е да е опасно за някой,сега дали двигателя ще изкара 600 или 650 хиляди преди да изтропа надали някой от нас го вълнува много.И никой не е карал една кола да и сменя постоянно по-рядко маслото и да се е счупила.Всеки си приказва на изуст.Като го смениш на 8 примерно вместо на 10 все едно ще я завещаваш на внуците колата че да е здрава след 40 години.На моята за сега нищо и няма и така ще си я карам,и да се строши,което изобщо не го вярмва за сега съм напред 8 смени по 60лв близо 500лв само от масло дали за 500лв няма да си взема още един двигател,дори и за голф 4.А то му няма нищо и сигруно още поне 200хиляди няма да му има нищо.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Абе пич,ти нормален ли си? Производителя на двигателя (VW) казва маслото да се сменя на 10 000км! Точка.
Ако е нова и не се смени на време маслото какво става с гаранцията?
Ти тук дето разсмиваш целия форум си по-наясно с тия неща,нищо му няма да се смени и на 20 000км-двойно повече км.
Какво ще стане на мотора ако не се сменя навреме маслото могат да кажат инженерите дето са го създали и знаят какво се случва с него.
Аз сменям на 10000км и карам с полусинтетика на Мотул или Кастрол.
Ти сменяш на 20 000 и караш с не знам какво масло,но минерално.
Целта ти ми е ясна-да пестиш от хубаво масло и се самозалъгваш сам себе си,че това е правилно или няма значение за двигателя.
Към колегата пуснал темата-сменяй на 10 000.Може и на повече,но е компромис.Сам си решаваш,колата е твоя.
За някой по-стари дизели производителя препоръчва маслото да се сменя дори на 7500км.
Ако е нова и не се смени на време маслото какво става с гаранцията?
Ти тук дето разсмиваш целия форум си по-наясно с тия неща,нищо му няма да се смени и на 20 000км-двойно повече км.
Какво ще стане на мотора ако не се сменя навреме маслото могат да кажат инженерите дето са го създали и знаят какво се случва с него.
Аз сменям на 10000км и карам с полусинтетика на Мотул или Кастрол.
Ти сменяш на 20 000 и караш с не знам какво масло,но минерално.
Целта ти ми е ясна-да пестиш от хубаво масло и се самозалъгваш сам себе си,че това е правилно или няма значение за двигателя.
Към колегата пуснал темата-сменяй на 10 000.Може и на повече,но е компромис.Сам си решаваш,колата е твоя.
За някой по-стари дизели производителя препоръчва маслото да се сменя дори на 7500км.
аз съм с AHF и го сменям на 15 000
сипвам синтетика 5w40
доколкото съм запознат и производителя и маслото позволяват се сменя на 15к
сипвам синтетика 5w40
доколкото съм запознат и производителя и маслото позволяват се сменя на 15к
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”