как да си полирам колата сам?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: как да си полирам колата сам?

Мнениеот nokiangage » Сря 04 яну 2012 9:26

И ако може да добавя колега, почни да нанасяш пастата панел по панел, а не да намажеш цялата кола и тогава да почнеш да търкаш... Пробвай и покажи снимки после преди/след и успех :beer

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Сря 04 яну 2012 9:31

viewtopic.php?f=59&t=43049&hilit=%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%82%D1%8A%D0%BB+%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81
Тази тема ще ти помогне много.
Има паста на 3м която се казва Роза пробвай с нея върши чудеса и е за бързо ръчно полиране.Ползвай меки микрофибърни кърпи за обиране на пастата.
Успех.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 05 яну 2012 22:44

На ръка не става - вярвай ми .... от доста време се занимавам с ръчно пастиране и полиране - зимата не я пастирай с абразив ....
Измивай я засега редовно - за да не влиза солта в дълбоките драскотини и да "яде" лака - може една зелена костенурка - Търтъл уакс за да я препазиш временно - и пролетта ако ти се търка до отмаляване почвай с абразива - и след абразива трябва запечатване отгоре с вакса
Успех!

thegreat1
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: ATD

Мнениеот thegreat1 » Пет 06 яну 2012 13:26

веселин написа:На ръка не става - вярвай ми .... от доста време се занимавам с ръчно пастиране и полиране - зимата не я пастирай с абразив ....
Измивай я засега редовно - за да не влиза солта в дълбоките драскотини и да "яде" лака - може една зелена костенурка - Търтъл уакс за да я препазиш временно - и пролетта ако ти се търка до отмаляване почвай с абразива - и след абразива трябва запечатване отгоре с вакса
Успех!

то няма драскотини не я полирам заради това а от миенето с четки когато стои на слънце стои самата боя на кръгове кръгове и за това искам да я полирам а не че е надрана мерси все пак и да като се затопли за тогава остава ;)

loshiqa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот loshiqa » Нед 08 яну 2012 17:53

аз използвам това http://shopix.bg/img/products/75/ts_50d69c33fdf8ca928f69044a474c8ef7.jpg взема се според цвета на колата , ползвам го от 2 години общо 4 пъти съм я полирал и тубата е малко над половината , първите два пъти с микрофибърна кърпа на рака става много бавно ,но ефекта е поразителен след това си купих накрайник за дрелката 8-9лв. и гъба за накрайника общо 15-16лв. двете а самата паста струваше 14,90 или 13,90

naskoooo4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskoooo4 » Вто 10 яну 2012 11:15

Ако искаш да намалиш оборотите на бормашината включи я след консуматор 400-500 Wq например лампа (последователно) и ще намалиш наполовина оборотите.

naskoooo4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naskoooo4 » Вто 10 яну 2012 11:17

Ако искаш да намалиш оборотите на бормашината включи я след консуматор 400-500 W, например лампа (последователно) и ще намалиш наполовина оборотите.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Вто 24 яну 2012 16:07

ДА не пускам това тема ще ползвам тази.
И хората който нямат отговори на въпросите ми ич да не пишат щото 1000 теми за пастиране/полиране все едни и същи хора с техните си убеждения и само объркват нещата.
За ръчно пастиране/полиране така че хората който ще предлагат машини да на коментират.

За какво служи пастата и за какво служи ваксата. Много важен въпрос защото всеки си знае неговото едни първо пастират после полират други правят обратното.
Какви материали да използвам за това, вълна гъби памуци кажете кой е най добрия вариант.

Имам леки драскотини от клони и нокти трудно се забелязват но са факт искам да ги премахна и в същото време да лъсна колата.
Цевета е тъмно син металик и не е последна грижа. Колата си има гараж ако и това е от значение.

Бачкал съм на мивка и съм доволен от костенурката така че тя ще ми е приоритетна но ще е за гланц а какво да ползвам за драскотините.

Една времева линия (първо второ трето) няма да е лоша като се започне от автомивка и се завърши със снимка :да:
Благодаря на всеки който отговори на въпросите ми.

Потребителски аватар
OZZY_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OZZY_ » Вто 24 яну 2012 23:06

Десетки пъти съм пастирал Половера с какви ли не пасти и винаги ръчно.

При Търтъла забелязах, че времето за изсъхване на пастата е много важно - Ако я оставиш повече от необходимото време (3-4 минути) после ти се откачат ръцете от търкане и пак на места (предимно по капака и тавана) остава и си личи пастата.
Пастирал съм и коли на приятели като на един Опел бая оплескахме положението.Боята беше червен металики като нанесохме на предния капак явно я оставихме повечеко време да съхне и стана един много "приятен" червен мат :D Пастата беше Т-cut или нещо подобно от Метро за 10 кинта.

Сега ползвам една паста на Sonax и съм доста доволен от нея. Пробвана е на син металик и бяло и ефекта е доста приятен.

та за ръчното пастиране:
1. Взимаш една гъба за миене на чинии примерно и нанасяш малко от пастата на гъбата
2. Разтриваш пастата върху детайла с кръгообразни движения и се старай да не повтаряш много много. Не е необходимо слоя паста да е дебел.
!!! Избягвай досега с пластмаите, защото някой пасти оставят следи върху тях и после няма махане!!!!
Такива места са пръскалките на чистачките, лайсните и всяка пластмаса която е черна.
3. Оставяш за известо време да изсъхне, но не днес да я пастираш и утре да я изтъркаш, щот си е**** мамата - не повече от 3-4 минути според дебелината на слоя, който си нанесъл и температурата при която работиш. На пипане с пръст трябва да е мноооого леко влажна и леко да прилича на домашен прах
4. Взимаш една хавлия (памучна) или микрофибърна кърпа и започваш пак с кръгообразни движения да търкаш, но не със зверски натиск а сравнително умерено
5. След изтъркването с хавлиената кърпа проверяваш още веднъж дали случайно неси пропуснал някъде, защото след 2 седмици ще го видиш и ще те те дразни жестоко (поне при мен е така)
6. Пиеш една бира и един аспирин, щот на следващия ден неможеш да се почешеш от мускулна треска в раменете :D :D :D

При купуването на паста прочети все пак на гърба дали пише изрично, че е за металик или е за всякакъв тип боя:) Пастирането на ръка не е нещо сложно, но изисква време и търпение. При поредното пастиране на колата имам в предвид, че отнема поне 3-4 часа.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Сря 25 яну 2012 1:27

Ето на това се казва отговор.
Аз съм свободен човек време колкото искаш.

Потребителски аватар
polski-grizach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polski-grizach » Пет 27 яну 2012 14:15

Отиваш при хора които се занимават с това и след като си я вземеш готова полирана разправяш на ляво и на дясно че сам сия полирал!

Потребителски аватар
Zerga3GT
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Съб 28 яну 2012 3:10

polski-grizach написа:Отиваш при хора които се занимават с това и след като си я вземеш готова полирана разправяш на ляво и на дясно че сам сия полирал!

мислиш ли че ако исках да се хваля щях да търся помощ тук

защо въобще коментираш

Потребителски аватар
polski-grizach
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polski-grizach » Съб 28 яну 2012 10:39

Демокрация мойто момче!Всеки може да говори каквото си иска.Ако не ти харесва мнението ми,не ми обръщай внимание.

Потребителски аватар
Achew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Achew » Съб 28 яну 2012 15:24

И аз съм полирал с Костенурка, стана :climb :Mr Green Fun С един приятел подхванахме пастата и за 20 минути минахме цял Сценик (нанасяне на пастата), като той държеше и стъклата да минем :screwy та... речено-сторено с по една гъбичка, с кръгови движения при много добре измита и подсушена кола... После взехме по един редлик и пак с кръгови движения и за още 20тина минути я минахме и стана номер 1 :mrgreen: Беше останала малко паста и започна да засъхва, та решихме да понацапаме и москвича и резултатът беше такъв - Изображение :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 31 яну 2012 15:24

Има едни гадни драскотини от самите парцали при автомивката. Къде ли не ходих, все се появяват. Личат си само на чисто и на слънце. Въпроса ми е с какво освен с паста мога да ги разкарам и съответно да предпазя боята от тях, защото не ми се играе след всяка автомивка да я търкам с паста...

Поздрави.

Върни се в “Направи си сам!”