Golf 3 1.9D 64 к.с. + чип = ? Възможно ли е?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 20 сеп 2006 14:21

Fen написа:Аз съм също с такъв мотор 1Y. Приятел, ако търсиш мощност и вървеж определено този двг. не е за теб. Ако все пак го имаш е малко рисковано да го “тунинговаш”. Колегите вече са ти казали, че той няма комп, така че чипа отпада като вариант, освен това е с механична ГНП. Можеш единствено да му сложиш турбинка, но от там нататъка е хубаво да сложиш и кулер, да смениш помпа и т.н..... много разходи стават. Ще дадеш същите пари за един TDI мотор, но поне ще знаеш, че си сток, та и чип можеш да сложиш ако желаеш. С AAZ изобщо не се занимавай, гори повече от 1Y, a разликата е 5-6 коня. На това моторче пък само кулер можеш да сложиш. В крайна сметка ако искаш вървеж си вземи едно TDI, иначе 1Y :wink:

:да:

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Чет 21 сеп 2006 12:49

Jetman написа:Значи няма собственици на такава машина (AEY или 1Y ) във форума така ли? Освен колегата faint, разбира се, на който благодаря за инфото!

Има и още един класически дизел в гамата. AEF е кода и не съм убеден дали го слагат и на голф. Помпата и тук е с механично задвижване с тук таме някой електрически датчик... Като за Поло е добре, за Голф може би би бил приличен, и надежден, но ако търсиш перформънс май няма да ти харесва...

По отношение на модификациите съм доста краен и смятам, да се придържам към това което са си сметнали германците...
Home made turbo за мен е приказка с неизвестен край, защото не се знае на какво друго би повлиал този ъпгрейд... Охлаждането например... А и за цените колегите ти казаха, че ще ти излезе по-скъпо от заводско TDI...

При мен на полото си набира доста добре, и въпреки това на някой съфорумци им се струва слабичък... Затова, важно е да си отговориш какво искаш :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 21 сеп 2006 13:16

Тунингите са ефективни ама за тях се искат пари ,време и знания.По този повод за мен лично тунинг+дизел няма смисъл.Изключение са такива лесни и ефикасни методи като кулер на старо за 1.9ТД 75 к.с.

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Пет 22 сеп 2006 9:47

Много благодаря, че хвърлихте светлина по дадения въпрос! От това, което прочетох вече съм по ориентиран в ситуацията :)

Потребителски аватар
psiho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psiho » Нед 29 окт 2006 18:24

Бръмкаме си бавничко с 1Y моторчета ама са икономични :dance:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 29 окт 2006 22:46

Ами то "бавничко" е относително щото ако караш основно градско няма особен смисал от повече.Честно казано на моменти в Софииските задръствания ТДИ ми е дразнещо бърз-а той не е много пъргав всъщност.Веж извънградско и вечер разбирам смисала на турбината :lol:

Потребителски аватар
ChampioN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChampioN » Пет 03 ное 2006 17:52

Добре подаржан мотора си е пушка, иzванградско като си zалепех 120 си zаспиваше и много малко хора им се отдаваше да ме zадминават, а на такава голяма кола като пассата си хар4еше 5=5,5...

Най добрият тунинг не е по=колата а по шофиорските способности :wink:

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Съб 16 юни 2007 11:18

аз накрая ще взема да направя 1 тема как съм си направил 1Y да върви :) че като чуя да съм сменял колата и ми става тъпо.. 'щот ся наистина върви и харчи малко(нормално)

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Съб 16 юни 2007 21:50

Ако се слага турбина не трябва ли да се намали степента на сгъстяване? :?: Иде реч за мотор така или иначе проектиран без турбо.За кулера май не намирам проблеми но не си заслужава хамалогията щом няма турбина.
Интересно - все си мислех, че турбинирания мотор с разни електронни джаджи е по икономичен например ТДИ,СДТИ и т.н..

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 17 юни 2007 0:47

Ами по икономичен е.

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Нед 17 юни 2007 13:20

faint написа:аз накрая ще взема да направя 1 тема как съм си направил 1Y да върви :) че като чуя да съм сменял колата и ми става тъпо.. 'щот ся наистина върви и харчи малко(нормално)
Колега, до колко коня докара Сеата? Дай някой път да ги пробваме с Пасатора ми как се държи. :D

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Нед 17 юни 2007 16:41

ми незнам колко е :) ама чакам някой лев да ида да си рециклирам турбото.. след т'ва проби колкото искаш :twisted:

Върни се в “Дизелови агрегати”