Въпрос за съединител на Джетта 1.8 - Проблемът е решен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
daniel_dutin
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за съединител на Джетта 1.8 - Проблемът е решен

Мнениеот daniel_dutin » Пет 06 яну 2012 6:40

Здравейте колеги..вчера имах малко неприятности..Значи колата ми е от '85 Джетта 1.8 механична инжекция (мисля че 112 коня са били на времето :D ) та на случката.. карам си аз с около 20 км на свободна и решавам да си цъкна 2'ра но к*р баце натискам педала на съединителя и нищо не става супер мек и не функциониращ..както и да е някак си на магия успях да се прибера до вкъщи без съединител (10 км път...завои..стопове не ме питайте как стана..) като гледам жилото не е скъсано, щото като някой натисне педала вътре и отпред си мърда там джаджата която по принцип си мърда и утре съседа ми (който за щастие е майстор) ще отваря да видим какво се е случило.Май май е опрял за смяна , така и така ще се сваля там 'сичко..

Та директно на въпроса - исках да попитам дали някой скоро е сменял съединител и дали знае актуални цени ,че в нета нещо каталозите са без цени.А също дали е по-различен съединителя от този на 1.8 моноинжекциона,щото един познат сменя на неговия преди година и комплекта му излезе около 100тина лева което не е никак зле :)
Благодаря предварително!!! :bowdown

Последна промяна от daniel_dutin на Съб 21 яну 2012 14:13, променено общо 1 път.

atk9020
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за съединител на Джетта 1.8

Мнениеот atk9020 » Пет 06 яну 2012 8:05

колега ето тук може да видиш горе долу колко струва http://www.axm-auto.com/index2.php?bran ... &subcat=52 според мен и по ефтино може да го намериш дано не се наложи да сменяш всичко. УСПЕХ.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пет 06 яну 2012 10:27

http://drive.bg/index.php?ModelId=1670& ... 0150_10151
Ето и тук има цени. Горе-долу пак такива. 100 лева може да му излезе, ако има някакви гигантски отстъпки и/или е взел някоя по-евтина марка.

Потребителски аватар
qncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qncho » Пет 06 яну 2012 19:44

може да сее счупил палеца от зад който натиска ак.легерче

Потребителски аватар
daniel_dutin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_dutin » Чет 19 яну 2012 17:35

Колеги,за ви се похваля оправихме я колицата - оказа се ,че отзад на скоростната кутия , там където е лостчето на съединителя . Вътре има един палец който стои на шлици върху оста която се движи от лоста на съединителя. та въпросното палче се е счупило и не може да избута достатъчно самия съединител.За късмет познат има една разбита скоростна кутия Сеат толедо, която се оказа същата като моята и трансплантирахме задната част от неговата кутия на моята :) и тъкмо се бяхме захванали смених и съединителя , чрез познат с връзки успях да се сдобия със съединител на Валео (комплект) само за 115 лв :) и сега си шпоркам джетичката :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”