проблем със спирачките
- kras
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблем със спирачките
Здравейте, пичове. Имам проблем със спирачките, първо си мислех, че е от накладките и ги смених. Но после пак не щеше да спира достатъчно добре. После смених и маркучите, но и това не помогна. Между другото проблема е следния много трябва да се напомпва педала за да почне да спира що годе добре. Дори се налага да обезвъздушавам спирачната система през две седмици. И историята пак наново, няма спирачки и въздух в системата. Смених също и помпата, спирачните цилиндърчета на барабаните, жилата за ръчната и положението е пак същото. Вече откачам и ще засила колата някъде. Почвам да се съмнявам в сервото. Макар, че говорих с двама трима майстори и те ми казаха, че не е от него, а е възможно да има теч някъде или да е спукана някоя магистрала, но пък не губя никаква течност и се съмнявам пак в шибаното серво. Я кажете сега може ли да е от него или проблема е другаде?
- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
Пич и аз имам подобни проблеми с мойте спирачки смяна на течността и обезвъздушаване има ефект за малко и пропадне няколко пъти педала и пак е зле. Не губи течност и ме съмнява да не е помпата да обръща гумичките. Не знам ама засега не предприемам нищо. Трябва да натисна яко педала за да провлачат спирачките.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Колеги, сменяли ли сте спирачна течност?
Тя е твърде хигроскопична! Поема влага от въздуха. После тази влага се изпарява в тръбите и образува въздушни балони.
Чел съм го в твърде много книги и въпреки, че не съм го виждал на живо.... вярвам им!
П.П. На много места препоръвчат промиване със спирт, но не знам дали е добра идея, ако имате ABS или хидравлични съединители
Тя е твърде хигроскопична! Поема влага от въздуха. После тази влага се изпарява в тръбите и образува въздушни балони.
Чел съм го в твърде много книги и въпреки, че не съм го виждал на живо.... вярвам им!
П.П. На много места препоръвчат промиване със спирт, но не знам дали е добра идея, ако имате ABS или хидравлични съединители
- IvoG
niks76 написа:е ако някои обърне внимание и на РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЯ за спира4но съотношение ште е екстра и вси4ко ште се оправи ,намира се краи задно ляво колело!успех
Разпределител или кантар му викат някои нали? Този разпределител какви опции за настройка има? Мисля че е за съотношение предни задни. Има ли корекции за ляво дясно колело
- IvoG
Това което знам за кантара е : първо че е доста скъп малко над 200лв. После резервен вариант(евтин) ако е блокирал и не може да се оправи е да се направи спиране предни задни 50 на 50% което обаче си самоубийство да се кара така. Има нещо като потенциометър на самия кантар който регулира мисля усилието между предни и задни а като запече или се затлачи какво се случва вътре един господ знае. Трябва да отида скоро при един майстор го пипнем тоя кантар да видим дали може нещо да оправим.