Проблем ABS! - Решен!
Проблем ABS! - Решен!
Светна ми лампата на АБС-а оказа се че е изгорял заден датчик. Смених датчика но лампата продължава да ми свети. Въпроса ми е следния: Трябва ли да се чисти грешката в бордовия комп и дали става като се прекъсне захранването от акумулатора за няколко минути? Колата е голф 3 1.8 м.и. 75к.с. 97г.
Последна промяна от master на Нед 24 сеп 2006 17:15, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем ABS!
master написа:... дали става като се прекъсне захранването от акумулатора за няколко минути? Колата е голф 3 1.8 м.и. 75к.с. 97г.
Би трябвало!
Ама разбра ли защо е изгорял датчика?
И още: Колега, има такава тема 2 позиции под твоята! Нека не дублраме, триплираме и т.н. нещата
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем ABS!
дошло му е времето ,това си е консумативradotom написа:master написа:... дали става като се прекъсне захранването от акумулатора за няколко минути? Колата е голф 3 1.8 м.и. 75к.с. 97г.
Би трябвало!
Ама разбра ли защо е изгорял датчика?
И още: Колега, има такава тема 2 позиции под твоята! Нека не дублраме, триплираме и т.н. нещата
принципно ако проблема е бил само в датчика ,като сложиш новия и дадеш на контакт АБС-а ще изчисти грешката сам и не би трябвало да имаш проблеми ,но ако пак свети ще трябва да отидеш да я изчистят някадеmaster написа:.

Последна промяна от landwarrior на Пет 22 сеп 2006 13:01, променено общо 1 път.
Беше се отчупил датчика и останал вътре. След като ми го смениха майстора ми каза че има варянт като покарам малко да се оправи но карам вече 2ри ден и лампата на АБС-а свети. Някаде из форума четох че с прекъсване на захранването от акумулатора можело да се разстрой дросела.... но незнам за моя модел голф дали отговаря тази информация понеже беше писано за голф ГТИ. Затова и се обръщам към вас за да не направя някоя беля че не съм от разбирачите 

- Nadya_
- Автомобил:
- Двигател:
master написа:Светна ми лампата на АБС-а оказа се че е изгорял заден датчик. Смених датчика но лампата продължава да ми свети. .....
master написа:Отидох в Юнитрейд. Оказа се че и преден ляв датчик е изгорял ....
Аз се извинявам, но имам един въпрос...
При първото тестване/диагностика не излязоха ли и двете грешки /на двата датчика/?
На първото тестване колата все още не беше моя просто я закупих с този дефект така е карана около полвин година. Закупих я и реших да го оправя този дефект , но след като смених датчика лампата продължаваше да свети затова отидох отново на диагностика. Оказа се че и предния датчик е заминал или може би е само зацапан и трябва да се почисти но в юнитрейд надали ще се занимава някой да чисти просто сменят и дават гаранция 2 години чиста работа !!! Доволен съм от обслужването на хората според мен парите си заслужават напълно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”