Здравейте. Имам един проблем, който не мога да разреша от известно време. Преди около 15000 км. предното дясно колело се появи едно "прищракване" (като от каре) само при ляв завой, но само при по висока скорост, т.е. при по голямо натоварване на предната дясна част на колата. Разбира се самодиагностицирах го като каре и на следващия ден беше сменено с хубаво-немско, с което реших че проблема е приключил. Тъй като шума се появяваше само при висока скорост, при следващото ми излизане извън София с огорчение разбрах, че не е това, т.е. шума си беше същия при същите условия. Последваха няколко ходения в различни сервизи, но никой не откри за какво става дума. Преди една седмица се появи и допълнителен шум (като от лагер) в същата част при движение напред, но при по продължително каране. Обяснявам си го, че се появява след загряване на детайлите. Получавам различни мнения - проблеми с диференциала, ск.кутия, вътрешно каре. Вчера пак бях в сервиза - смених масло на ск.кутия, пак проверка на цялата кола, но пак нищо не се установи. Моля за мнения и препоръки.
Пасат Б5, 1,8 - 125к.с., 1998, седан, 170 000км.
Благодаря предварително.
Пасат Б5, 1,8 - 125к.с. шум отпред в дясно - решено
Пасат Б5, 1,8 - 125к.с. шум отпред в дясно - решено
Последна промяна от alex_sm на Вто 10 яну 2012 0:57, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Шум отпред в дясно - Пасат Б5
При мен на пълен ляв ми тракаше каре,и го чувах отдясно,но...излезе ляво каре
Не ти пречи да си сложиш старото дясно каре(ако си го пазиш,де) отляво и да пробваш.
Пък ако утихне шума -

Не ти пречи да си сложиш старото дясно каре(ако си го пазиш,де) отляво и да пробваш.
Пък ако утихне шума -

Re: Шум отпред в дясно - Пасат - РЕШЕН!
Благодаря за отговора колега. Оказа се лагер на главина!!!???
Аман от майстори...