Здравейте колеги,тука съм нов и искам вашето мнение за пасат Б6,смятам да си купя такъв и не знам на какъв мотор да се спра?Четох доста във форума и разбрах че има проблемни двигатели от към глави и дюзи?Принципно искам комби и дизел и се бях спрял на 2.0 140 коня,и поне 2007г.но сега не знам дали това е верния избор.Моля дайте съвети кои мотор е читав и на кой мога да разчитам,за другите проблеми като:копчето на ръчната,моторчето на чистачките и т.н. са нормални проблеми в всяка кола и не ме плашат.
До колкото разбрах трябва да търся мотор 2.0 140 коня BMP-8 клапана така ли е?
Другия мотор 1.9 105 коня някакви проблеми има ли и с него,глава и дюзи и не е ли малък за комби.
Мерси на всички предварително

Съвет за покупка на пасат Б6 дизел
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Re: Съвет за покупка на пасат Б6
Относно 1,9 ТДИ. Не, не е слаб, не е и бегачка, но с изпреварвания няма проблем. Аз дори си го чипосах и би трябвало да е към 133-135 кс в момента. Проблеми с дюзи и глави няма. Моторчето на чистачките при мен го смениха в едно от посещенията ми за смяна на масла безплатно, чрез сервизна акция. Предполагам на засегнатите автомобили вече също са направени. Има известни проблеми с люпещо се лаково покритие на копчетата и дръжките на вратите, но това са бели кахъри
Мнения за Б6 2009г. 110коня
Здравейте колеги имам питанка за пасат Б6 2009г.с мотор 2.0 110коня,някой има ли такъв и ако може да сподели мнения за мотора (проблеми и дефекти)и т.н.Мерси предварително
Re: Съвет за покупка на пасат Б6
bnick написа:Относно 1,9 ТДИ. Не, не е слаб, не е и бегачка, но с изпреварвания няма проблем. Аз дори си го чипосах и би трябвало да е към 133-135 кс в момента. Проблеми с дюзи и глави няма. Моторчето на чистачките при мен го смениха в едно от посещенията ми за смяна на масла безплатно, чрез сервизна акция. Предполагам на засегнатите автомобили вече също са направени. Има известни проблеми с люпещо се лаково покритие на копчетата и дръжките на вратите, но това са бели кахъри
А това с люпещото се лаково покритие на копчетата при всяка Б6-ца ли го има..?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за покупка на пасат Б6 дизел
И при нашият (2006г) се люпят 
Към колегата, пуснал темата - Аз поне за такъв мотор 2.0 Дизел и да е 110 к.с. не съм чувал

Към колегата, пуснал темата - Аз поне за такъв мотор 2.0 Дизел и да е 110 к.с. не съм чувал

- nicom77
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Внимателно проучи въпроса с пиезо инжекторите особенно тез на сименс и бягаи от тях като от 4ума 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добре е да внимаваш и за проблеми с маховика - най-често се изразяват в леко претрисане на празен ход при студен двигател, отчетливо се чува при отворен капак.
Последователността при търсене трябва да е следната:
1. Преглеждаш всички обяви и разпечатваш тези, които ти харесват;
2. Говориш по телефона и си уговаряш огледи;
3. Гледаш обстойно автомобила и го караш. Ако не искат да ти дават да го караш - по-добре потърси друг;
4. Ако ти хареса конкретен автомобил - отиваш с човек, който може да ти направи диагностика с VAG Com.
5. Ако всичко е наред - пазарлък и купуваш. Дори да е от двигателите с проблемни дюзи, това не означава, че ще има проблем и при теб. Има все пак и голяма доза късмет.
Последователността при търсене трябва да е следната:
1. Преглеждаш всички обяви и разпечатваш тези, които ти харесват;
2. Говориш по телефона и си уговаряш огледи;
3. Гледаш обстойно автомобила и го караш. Ако не искат да ти дават да го караш - по-добре потърси друг;
4. Ако ти хареса конкретен автомобил - отиваш с човек, който може да ти направи диагностика с VAG Com.
5. Ако всичко е наред - пазарлък и купуваш. Дори да е от двигателите с проблемни дюзи, това не означава, че ще има проблем и при теб. Има все пак и голяма доза късмет.
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
До колкото съм запознат тия проблемни пиезо дюзи не се слагат на 1,9 ТДИ... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
да тези 2.0 са само 140 коня... освен да има някакъв нов от 2011 ... но незнам...
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тези проблемни дюзи са само на помпа-дюза двигателите. След въвеждането на комън рейл и при ФВ, проблемът е решен. Става някъде през 2008година.
Колеги харесах си един пасат който е бил служебен и ми показаха цялата сервизна история, какво е правено какво е сменяно и т.н., лошото в случая е че мотора е 2.0тди BKP и знам че от тях трябва да бягам на далеч. От сервиза ме увериха, че една от дюзите е сменяна и ако гръмне още една ще ги сменят всичките безплатно с по-добри нови дюзи.
Моля помагайте със съвети какво да правя..?
Моля помагайте със съвети какво да правя..?
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
Като чуя служебна кола и настръхвам,като знам какви негоказали се рали пилоти се правят на велики с службарките и като знам как ги пазят в дупките,малко тъпо ми става,то няма ден в който да не видя някой службарка размазана или хрърчаща из улиците на града,и все се питам добре бе хора,защо трябва да го правите това,така ли карате и собсвените си коли...Това ми е мнението за "служебна" кола,дори на 1 година...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Щом има пълна сервизна история, не мисля, че има нужда от каквото и да е притеснение.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Това че е служебна да не те притеснява. По важно е какъв е бил/и хората зад волана... Виждал съм много запазени служебни коли от към външен вид и ходова част.. Също така съм виждал таксита на частни лица на 500 000км по табло лъскави и стегнати... Всичко зависи от предишния шофиор.... 

До сега не е регистрирано да е пукала глава колата, но нищо не се знае от тук нататък. Понеже BKP мотора съм чувал, че има такива наклонности и ме притеснява този факт. Не вярвам този представител да дава гарнция и за това, не се знае преди да говоря, но все пак се притеснявам.
Върни се в “Дизелови агрегати”