проблем при по рязко спиране в4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
пинко
Автомобил: passat b4
Двигател: 1.8 abs 1994

проблем при по рязко спиране в4

Мнениеот пинко » Съб 07 яну 2012 17:50

здравейте вчера както си карам и се наложи да натисна спирачката по силно и се чу едно туп туп туп се едно някой удряше отдолу с чук,след това го чух още 3пъти преди това минах през много локви, накладките са добре abs нямам на какво може да се дължи това,при по леко натискане го няма

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: проблем при по рязко спиране в4

Мнениеот radotom » Съб 07 яну 2012 18:05

Щом няма АБС, единственото, което ми хрумва е някоя от накладките да е била блокирала заради ръждичка по водещите повърхности и сега, след по-силното натискане на педала, да я е прескочила/зачистила.
Ако е имало такова блокиране нормално е от съответната страна диска да е бил поръждясал (най-вече по краищата) и сега накладката да зачиства ръждата по диска.
Не забравяй при следващото излизане с колата да бръкнеш през отворите на джантите и да барнеш дисковете. Възможно е сега същата накладка да ти задържа леко в натиснато положение и да загряват спирачките.

Потребителски аватар
пинко

Мнениеот пинко » Съб 07 яну 2012 18:13

radotom написа:Щом няма АБС, единственото, което ми хрумва е някоя от накладките да е била блокирала заради ръждичка по водещите повърхности и сега, след по-силното натискане на педала, да я е прескочила/зачистила.
Ако е имало такова блокиране нормално е от съответната страна диска да е бил поръждясал (най-вече по краищата) и сега накладката да зачиства ръждата по диска.
Не забравяй при следващото излизане с колата да бръкнеш през отворите на джантите и да барнеш дисковете. Възможно е сега същата накладка да ти задържа леко в натиснато положение и да загряват спирачките.

не вярвам да е от ръжда, колата я карам нон стоп имал съм много инцидентни спирания но до сега никога не го е имало това блъскане, а вчера го чух 4пъти scare

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Съб 07 яну 2012 20:08

Провери за разхлабена джанта или нещо разхлабено по спирачния апарат.

Потребителски аватар
zooz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zooz » Съб 07 яну 2012 20:20

колега ако не е разхлабен сп. апарат е от носача ....скоро да си смениал тампони ...върни половин оборот и претягай здраво болтовете на носача

Потребителски аватар
пинко

Мнениеот пинко » Съб 07 яну 2012 20:43

по окачването съм сменявал само тампони на макверсона и маншон на карето колата я имам от 1 година, днеска го няма това чукане

Върни се в “Passat”