Колеги имам няколко проблема...
1.парното ми духа съвсем слабо топло от известно време,какъв може да е проблема!?
2.също така при ниски обороти (на свободна,около 900) нещо трака от към двигателя!
3.ауспуха ми ръмжи странно от към средата някъде,под предните седалки,проблем ли е за колата? И от какво се получава!
4.най ужастният ми проблем е че с 20 литра гориво минавам около 200 км. градско! Мисля ч харчи доста,нали? Какво да правя?
Колата е Polo 1.4i 16V GTI 1998г.
Проблем с парно и някакъв тракащ звук,ръмжене и висок разход
- joro_dexter
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с парно и някакъв тракащ звук,ръмжене и висок разход
ами като за начало ще е добре да я закараш в най близкия сервиз.- lpishinov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, 10 на сто за този двигател е нормално... не се плаши от това. Но все пак да кажат и хора, които карат този двигател.
-
georgi86
- Автомобил:
- Двигател:
lpishinov написа:Колега, 10 на сто за този двигател е нормално... не се плаши от това. Но все пак да кажат и хора, които карат този двигател.
Е стига де! 1.4i да харчи 10 на 100 не съм чул! Не ми се вярва да е нормално!
- BukTop
- Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
- Двигател:
- Контакти:
Напълно нормално е. Особено ако се кара в града, на къси разстояния и студена.
-
georgi86
- Автомобил:
- Двигател:
Добре,а за другите проблеми някой нещо ще каже ли? 
- golfar81
- Автомобил:
- Двигател:
за парното дунапрена на клапите ти се е распаднал излизаше ли преди това дунапренчета от парното?
-
georgi86
- Автомобил:
- Двигател:
golfar81 написа:за парното дунапрена на клапите ти се е распаднал излизаше ли преди това дунапренчета от парното?
Излизаха парчета,да! Е как да го оправя?
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
За парното трябва да го свалиш на земята и да облепиш клапите но се разглобява цялото табло за генерацията на празен ход точно по средата където го чуваш има тампон да не е скъсан и да вибрира в купето или точно там е взело да прегаря и да ръмжи а за двигателя може дя са много неща оточни по точно как чука и къде че иначе като тръгнем от обтяжни ролки клапани и какво ли още не.
-
georgi86
- Автомобил:
- Двигател:
Значи за тракането от към двигателя,днес легнах под колата и тракането се чува отдолу в дясно,не от страната на ремъка и ролките,а от другата страна най отпред,точно зад радиатора!
Наведох се и гледах ауспуха,но нищо не разбрах,за да го чуя някой трябва да даде малко газ,а нямаше кой,това ще го търся другата седмица!
За парното,незнам дали ще се справя да го разглобя,май ще изкарам така за сега,пък по към есен ще му мисля!
П.П. Най ме притеснява тракането в двигателя (то може и да не е в двигателя,но така си мисля) но тук (в Кипър) ще ми съдерат кожата ако я оставя в сервиз,пък и в сервиза ако я оставя,то онея сменят всичко дето видят (масла,филтри,ремъци...последният път ми бяха сменили и чистачките дори,и маслото дето беше на два дни!) и си смятат после на час работа за нещо което и аз си го правя и не е за смяна дори! Искам поне да разбера от къде иде проблема,за да знам какво да кажа в сервиза да сменят/оправят и да не пипат друго.
Наведох се и гледах ауспуха,но нищо не разбрах,за да го чуя някой трябва да даде малко газ,а нямаше кой,това ще го търся другата седмица!
За парното,незнам дали ще се справя да го разглобя,май ще изкарам така за сега,пък по към есен ще му мисля!
П.П. Най ме притеснява тракането в двигателя (то може и да не е в двигателя,но така си мисля) но тук (в Кипър) ще ми съдерат кожата ако я оставя в сервиз,пък и в сервиза ако я оставя,то онея сменят всичко дето видят (масла,филтри,ремъци...последният път ми бяха сменили и чистачките дори,и маслото дето беше на два дни!) и си смятат после на час работа за нещо което и аз си го правя и не е за смяна дори! Искам поне да разбера от къде иде проблема,за да знам какво да кажа в сервиза да сменят/оправят и да не пипат друго.
- golfar81
- Автомобил:
- Двигател:
ас на моита клапа и залепих сас силикон картон не-знам колко 6те кара ама за ся има парно 
-
harlova
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бих оставила работата на специалист... много сложно изглежда всичко това, пък и ако вземе да се счупи нещо...
-
georgi86
- Автомобил:
- Двигател:
Бях на сервиз,и монтьора ми каза да не се притеснявам,звука идвал от скоростната кутия,и било нормално за автомобили около 200 000 км. че нищо й нямало на колата!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”