изгаря подгряваща свещ - пасат 2.0 , 2006 г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
изгаря подгряваща свещ - пасат 2.0 , 2006 г.
пасат 2.0 , 2006г. изгаря ми за трети път подгряващтата свещт на втория цилиндар,ако някои знае при4ината , моля да сподели , благодаря
Re: изгаря подгряваща свещ
По пътя на логиката или проблема е електрически или има нещо "гнило" във втори цилиндър.
Дано да е първото.
Дано да е първото.

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Re: изгаря подгряваща свещ - пасат 2.0 , 2006 г.
надявам се сменяш с хубава свещ ?
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сменя се с ОРИГИНАЛНА от официален представител за VW за да няма проблем. Лошото е, че е към 70 лв.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
70 пак е приемливо. Последните TDI мотори имат свещи по 300лв (цена в Ауто+). Щото са монтирали в свеща датчик за следене на налягането в цилиндъра. BERU Pressure Sensor Glow Plug ги водят по нета.
-
- Автомобил:
- Двигател:
пьрвия пьт смених с denso , втория пьт смених с NGK -японски са , купих ги по интернет, описанието бе подхпдяшти за този вид двигател ,но явно трябжа да си купя от дистрибутор на vw
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Слагал съм и NGK и Beru и горят в рамките на няколко дни.
След смяната с оригинална няма проблем.
Човека в VW като му казахме за случая се ухили и каза: "С тази сега дето ще вземете няма да има проблем, не сте първите дето имат този проблем с неоригинални свещи."
След смяната с оригинална няма проблем.
Човека в VW като му казахме за случая се ухили и каза: "С тази сега дето ще вземете няма да има проблем, не сте първите дето имат този проблем с неоригинални свещи."
- legaltk
- Автомобил: 1.9 TDI
- Двигател: AXR
Покрай Коледа смених подгревна свещ на 1,9 AXR- ПД мотор (2007 г.). Оригинално вградената свещ беше Beru и пак с такава я смених от Еуратек - 34 лв. с ДДС за 1 бр.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
AXR-а е с външни свещи и нямат нищо общо /освен че са подгревни свещи/ с тези които се слагат на 2-литровите Пасати.
- nicom77
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги какво значи ваншна свещ , пассат 2006 ,2.Отди да не е с потопени в масло ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
колега много просто е! слага6 све6та от 3 -ти или4-ти цилиндър и пробва6 дали 6те изгори. така 6те разбере6 дали проблема е в све6тта.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
nicom77 написа:Колеги какво значи ваншна свещ , пассат 2006 ,2.Отди да не е с потопени в масло ?
Значи че са завряни под капака на главата,така че може да се каже че са потопени в масло

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Успех на всички, аз се нагледах и начетох и мисля това да е последно мнение в темата а защо не и в раздела.
Написах на колегата още в началото какво е решението, ще го повторя пак - ОРИГИНАЛНА СВЕЩ.
Иначе да на Пасат 6 двулитровите мотори /само не съм сигурен за 120 коне този който е/ са със свещи завряни под капака на клапаните, и да къпят се в масло, и се късат при развиване, и на размер нямат общо с тези на ТДИ който са ВЪНШНИ, т.е. отпред на главата. Също така работят на съвсем други волтажи, също така си ги управлява компира директно и много други, но имаше ли нужда толко да се дращи.
Ей това напоследък не ме кефи във форума, човек пише нещо /в случая аз/ от практиката си, нещо с което се е сблъсквал и е изпитано. Без никой да се засяга, но по-добре е когато не си сигурен за нещо да не го казваш, да не го даваш като предположение, да си го запазиш за себе си. Когато си сигурен на 100% и можеш да помогнеш, сподели го.
Тъп но верен слуай /примера е заради цената на оригиналната свещ за АХR-а/ - колко ми е смяната на ангренажа на Г4 ТДИ 110 к.с. - еди колко си. Мълчание за секунда - еееееее ама във форума пишат еди колко си за тоя мотор. Е оказва се, че във форума не са направили разлика между 110 к.с. тди на Г4 и Г3 и аз излязох крив, че съм искал да "одера" човека.
Написах на колегата още в началото какво е решението, ще го повторя пак - ОРИГИНАЛНА СВЕЩ.
Иначе да на Пасат 6 двулитровите мотори /само не съм сигурен за 120 коне този който е/ са със свещи завряни под капака на клапаните, и да къпят се в масло, и се късат при развиване, и на размер нямат общо с тези на ТДИ който са ВЪНШНИ, т.е. отпред на главата. Също така работят на съвсем други волтажи, също така си ги управлява компира директно и много други, но имаше ли нужда толко да се дращи.
Ей това напоследък не ме кефи във форума, човек пише нещо /в случая аз/ от практиката си, нещо с което се е сблъсквал и е изпитано. Без никой да се засяга, но по-добре е когато не си сигурен за нещо да не го казваш, да не го даваш като предположение, да си го запазиш за себе си. Когато си сигурен на 100% и можеш да помогнеш, сподели го.
Тъп но верен слуай /примера е заради цената на оригиналната свещ за АХR-а/ - колко ми е смяната на ангренажа на Г4 ТДИ 110 к.с. - еди колко си. Мълчание за секунда - еееееее ама във форума пишат еди колко си за тоя мотор. Е оказва се, че във форума не са направили разлика между 110 к.с. тди на Г4 и Г3 и аз излязох крив, че съм искал да "одера" човека.
- legaltk
- Автомобил: 1.9 TDI
- Двигател: AXR
Ники, не се засягай пък ти на тема цени, пари и т.н. Темата изобщо не се е развивала в спор за парите и цените. Ти си професионалист, но има и много такива като нас - юзери. Като пуснем в търсачката "подгревна свещ" и изскочи тази тема, ние юзърите веднага ще разберем, че има външни и вътрешни свещи за различните двигатели, че има различни цени на двата вида свещи, какви са горе-долу цените в представителствата и т.н. - т.е. все полезни за нас юзърите неща. Ясно е, че на теб няма какво да ти се обяснява по колите, но за нас горната информация, събрана на едно място е от голяма полза. Аз като написах за свещ от ЕТ точно това имах предвид - повече инфо, събрано на едно място - затова съм писал кода на мотора, година, марка на свещ, доставчик и т.н. Никъде не съм спорил с теб или с друг колега, че нещо информацията е невярна, неточна. Моля те не го разбирай по този начин!
На всички колеги - здраве през 2012!
На всички колеги - здраве през 2012!

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прав си, но целта не е ли да се реши даден проблем и за следващите да има готово решение, а не да трябва да се четат няколко страници за да се стигне до това което ни интересува - е това ми е идеята.
А това което казваш е идея за хубава тема - да се опишат вид, марки и цени на подгревни свещи за различните мотори на VW.
А това което казваш е идея за хубава тема - да се опишат вид, марки и цени на подгревни свещи за различните мотори на VW.
Върни се в “Дизелови агрегати”