Гледай по-добре бензин.На мен понятието дизел и спортно каране не ми се връзва изобщо.Лично много се дразня някой бързак на светофара като си "хвърли" саждите по мен.Дизела хубаво върви на ниски обороти,ама това е простотия.Не съм видял някой по европа да се прави на състезател с дизел,тоав само тука го умеем.Ако искаш турбо има 1.8т сигурно на ибиза го има

Карал съм въпросната ибиза ,за която питаш приятн върви доста,въпреки че не съм фен на дизела хубав е двигателя на това купе.
Иначе ибиза казваш имаш няма какво да ти обяснва,ако ме питаш мен това няма да го препоръчам на никой.В този клас по-голяма кошница не се сещам.То не е тънки ламари и падащ лак,то не е супер дървено и ръбато окачване,то не са малки и неудобни седалки,тясно (185 съм не съм великан) отреде тясно,отзад тясно и нисък таван.Аз изобщо няма за какво да се хвана за тази ибиза.Всъщност добре изглежда,ама само толкова.
А3ката си е голф 4,нищо общо с ибизата,по различен начин седиш в купето,удобно ,широко,возия всичко.1.6 съм карал а3 само ,но ти питаш за друг двигател.Но като цяло си е супер количка.Части по-скъпи,окачването ще става на свирка по софийските дупки това е ясно ,но си е кола,не контейнер като ибизата.Опела пак е по-добре според мен,но и той си е дървено изпъление.Виж или а3 или форда.Форда заслужава внимание също според мен!Успех