Здравейте колеги. Проблемът е следния: До онзи ден всичко беше ок, вчера следобяд паля абф-а, давам му газ да тръгна а оборотомера започва да сочи към 0 вместо нагоре към 20 и иска да изгасне. От ауспуха се чува как колата прекъсва, все едно е на 3 цилиндъра. Вчера смених кабели, свещи, махнах катализатора, заварих гърнетата и смених дистрибуторната капачка+палеца и резултата е по-добър, но проблема не изчезва. От време на време пак прави същата мизерия, давам и газ и не иска и не иска. Може ли да е от ламбда сонда, запушени дюзи, мап сензор или някакви датчици ?
Поздрави
Голф 3 АБФ проблем
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Голф 3 АБФ проблем
Може колега, даже залагам на сондата - къде си я сложил сега? На другото гърне - заместващо катализатора?
- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Здравей. Благодаря за бързия отговор. Ами този с гърнета дето ги прави вчера я е закрепил някъде, незнам точно къде, ще я махна вероятно, макар че моя майстора който ми прави колата каза, че чак толкова да се тормози мотора от ламбдата е много малко вероятно
Всъщност колата е все едно като запушена, и аз мислех че е от скапания катализатор и го махнах, обаче още има проблем.

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Нямам предвид да я махаш, а да не е прецакана при монтажа да речем, и да прави мизерии. Без сонда най-малкото ще вдигне разхода
Най-чиста работа - една диагностика, но да речем температурен датчик, бензинова помпа, дюзи както казваш итн. Газ предполагам няма?

- boraks
- Автомобил: VW MK 3
- Двигател: ABF 1994
Здравей колега. Никога не е имала газ и никога няма да има
Втори път няма да се прецаквам.Иначе колата се оправи от самосебе си, незнайно как. Вчера вечерта паля, работи нормално 3,4 минути, след това пак започна да работи все едно на 3 цилиндъра, поработи така още 3,4 минути и отзад смърдеше доста на бензин, на богата смес ми миришеше и се оправи сама, и я карах около 60 километра и топла и студена няма прболем. Или е доизхвърлила нещо от гърнетата или е била мокра някаде дълго време или и аз незнам. Сега другата седмица все пак ще я закарам на диагностика. Искам да видя изобщо кое как е. Мерси за помощта и до скоро.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”