Газ на Браун , истина или мит ?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Re: Газ на Браун , истина или мит ?

Мнениеот vladtod® » Нед 08 яну 2012 17:45

М да, който не е пробвал ,не вярва. :drinking:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 08 яну 2012 17:57

Въпреки, че е мъртвородена, идеята за вечен двигател е безсмъртна

Потребителски аватар
kapitango
Автомобил: Audi S6 plus
Двигател: V8 AHK

Мнениеот kapitango » Нед 08 яну 2012 21:27

vladtod® написа:М да, който не е пробвал ,не вярва. :drinking:

Не е така, аз вярвам, че тази глупост не работи и без да съм пробвал.
Ще си позволя да цитирам един уважаван колега от друг форум:
Знам от баба ти че НЯМА НАЧИН ДА СТАНЕ.
Или просто казано - Това го знае ВСЯКО ХЛАПЕ.

Но ако случайно успееш ще получиш НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ФИЗИКА + 10 000 000 (10 милиона долара ) КЕШ + ПРАВА ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 10 години да го продаваш. (Около 40 милиарда от авторски права).

Да го обясня по друг начин:
1. Колега, явно бурното ежеденвие Ви е натиснало да търсите алтернативи в горивата.
2. Абе, ПИЧ - това ако бачкаше щеше да не купуваме повече бензин / дизел. За толкова тъпи ли ни взимаш?
3. НЯМА НАЧИН ТОВА ДА СТАНЕ. Произвеждал съм ВОДОРОД като бях на 15 години. Бутилка от 1 литър се пълни за 18 часа.
4. .................. Срам ме е да публикувам тази версия. Само това стига.

Колега (така пиша защото не ти знам името). Ти Физика ЧЕЛ ли си?

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 09 яну 2012 12:47

Е да де, нали това ти казвам, всеки цитира думите на някой от форум на ауди да речем, чета му постовете и виждам само заяждане и говорене за кола движеща се само на вода без други "фосили" .Прав е ,че няма такава кола, но тук се говори за добавка към традиционните горива.Ама честно казано хич не искам да пиша, че да няма спорове и дразги. Всеки може да експериментира, консултира, пробва, набута , и т.н.

Потребителски аватар
kapitango
Автомобил: Audi S6 plus
Двигател: V8 AHK

Мнениеот kapitango » Пон 09 яну 2012 15:19

OK. Няма проблеми. Аз веднага купувам едно такова творение след този тест.
kapitango написа:.... Предлагате му следната сделка: че ще купите въпросното издели само при издържането на следния тест. Пълните резервоара до капачката, набелязвате леко натоварен извънградски маршрут с дължина около 50км. в едната посока, като началото е бензиностанцията. Правите един преход по маршрута с приблизително постоянна скорост около 80км/ч. Пълните пак до капачката на същата бензиноколонка и засичте точния разход, след това правите същия преход със същата скорост но с монтиран "бълбукатор" и пак пълните до капачката на абсолютно същата бензиноколонка. Ако ефекта е намален разход с обещаните проценти то горивото изразходено за теста е за ваща сметка и му плащате "невероятното устройство" ако се окаже, че няма ефект му връщате боклуците само след като ви плати изразходеното гориво и загубеното време....

Колата ми гори приблизително 12,5л/100км извънградско и около 15-17л./100км градско.
Веднага го купувам ако ми свали разхода с 1,5-2л. Но заължително след горната проба. Тези 400 лв трябва да ми се върнат за около 20000км, което ше рече за около 7-8 месеца. :screwy
Чакам Оферти и си носете пари за горивото за теста :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kr86
Автомобил: Golf mk2
Двигател: 1.6 automatic 1984 year

Мнениеот kr86 » Вто 10 яну 2012 1:25

Целта на инсталация от този тип не е ли друга? Да свалиш разхода с 1-2 литра не е кой знае какво.
Чел съм за инсталация която разлага водата чрез нагряване от температурата на изпускателния колектор. До достигане на работна температура харчиш бензин или нафта (кой на каквото гориво е) и после двигателя работи САМО на Браунов газ :012:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 10 яну 2012 8:27

Има достатъчно теми, от които дори всепризнати фантасти като Айзък Азимов биха научили доста.
Айде стига, а?

Върни се в “Направи си сам!”