МИРИС НА СУРОВ БЕНЗИН ПРИ ПАЛЕНЕ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ivelinplvn
Автомобил:
Двигател:

МИРИС НА СУРОВ БЕНЗИН ПРИ ПАЛЕНЕ

Мнениеот ivelinplvn » Пет 22 сеп 2006 14:38

притежавам голф 3, 1995г 100 коня,инжекцион
проблема е , че ако не пален повече от 24 часа в купето мирише на неизгорял бензин.След 5 мин миризмата изчезва и по време на каране не се усеща нищо.
Надявам се някой да ми даде съвет от какво може да е

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 22 сеп 2006 14:45

Кога започва да мирише? В момента на запалването ли? Аз имах такъв проблем до скоро и се оказа, че едно от гумените маркучлета, дето е за входящото гориво се беше понапукал в крайчето и при завъртане на помпата, без да има консумация леко навлажняваше там. Отрязах крайчето и се оправи!
А ако е преди да дадеш контакт, погледни отзад, над резервоара, дето се бърка за бензиновата помпа да не се е разложило уплътнението на капачето му.

ivelinplvn
Автомобил:
Двигател:

миризма на суров бензин

Мнениеот ivelinplvn » Пет 22 сеп 2006 15:22

малко след като я запаля, първите няколко минути,дори и да не съм пуснал вентилатора,и като загрее всичко изчезва, просто нищо.
Някои смятат че инжекциона подава повече гориво, да предполагам като не е загряла, но да мирише вътре в купето не мисля че е наред това
Странно е, че като я паля по нататък през деня-нищо

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 22 сеп 2006 16:21

Ами точно това беше и при мен! Всъщност, казвали са ми, че и при следващи паления са го усещали хора, които са извън колата, но аз не съм го надушвал...

ivelinplvn
Автомобил:
Двигател:

за бензина

Мнениеот ivelinplvn » Пет 22 сеп 2006 17:33

добре, ще проверя, благодаря само ми обясни къде да го търся това маркуче, за да мога да обяснявам на другите, защото съм малко бос по тези теми

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 22 сеп 2006 18:46

Ами... не знам как точно ти изглежда двигателя, защото не си писал, но търси по горивопроводите някъде. Не е заължително да е на същото място, където и при мен. Възможно е и на изходящия маркуч да е, където се оттича свъхналягането...въобще, проследи горивопроводите, ако щеш и на канал дори, стига да имаш възможност.
Успех!

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

И аз да ти кажа ...

Мнениеот Mega » Съб 23 сеп 2006 11:08

Колега това принципно е проблем на 2E мотора, но не пречи и другите да го имат. Аз щях да се запаля за малко. Провери си всички маркучи на бензина, които идват от бензиновата помпа към инжекциона.
Гледаш много внимателно и то на студен мотор. Като загрее се раздуват и спира да тече. Кофтито е, че пръска точно на изпускателния колектор, добре е, че има щит (малко или много).

От опит ти препоръчквам да смениш всички гумени маркучи от помпата (дето излиза при мотора) до инжекциона. Зимата се свиват от стува още повече и капането става на теч ;) Супер опасно е! Слагай само скъпи маркучи (маркови) налягането е голямо и другите не издържат!

Хайде успех ;)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 23 сеп 2006 14:07

Можеш да провериш и свръзката на горивните маркучи при бензиновата помпа в резервоара.На мен ми се наложи да правя датчика на бензиномера и когато достигнах до помпата видях,че по свръзките има капчици бензин....Смених си скобичките с такива с болт.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”