2.0 тди двигателя тресе на празен ход

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kenwood
Автомобил:
Двигател:

Re: 2.0 тди двигателя тресе на празен ход

Мнениеот kenwood » Съб 24 сеп 2011 10:15

morfei1 написа:
kenwood написа:
Не знам дали се заблуждавам, но сякаш както казваш колата стана малко по-пъргава. Чел съм коментари в доста американски форуми хора каращи 2.0 тди jetta i golf и казват дори че има повишаване на мощността при положителна стойност на синхронизацията. ДАже един беше правил опити на дино на 0 и +3 (ако не се лъжа) и разликите бяха 10-тина коня. Мисля като ми остане повече време да бутна синхронизацията на +3 и да я замеря на дино. На -2,2 изкара 143 коня и ще е интересен резултата на +3.

Не се заблуждаваш, даваш и предварение - по висок разход, колата е по-нервна, а иначе си в закъснение, по-нисък разход, колата е по-мудна.

Ясно е че разликата неможе да е някаква фрапантна, просто една идея по-пъргава, това при положение че си познаваш колата :) .

Тя и чисто нова като беше... демек на няколко хиляди пак притрисаше... даже много хора които съм возил без да съм им го споменавал са го усещали и са ме питали защо се поклаща колата. Поклащането изчезна, когато смених ремъците в VW Сакар ауто (последното ми посещаване при тия мързеливци) на 110000 и както някой писа тук... това било софтуерен проблем и ъпдейтвали софтуера... при мен не знам дали са го сменяли, но притрисането изчезна.

За разхода не мога да усетя някаква разлика... поне не мога да хвана някакво увеличение по борда, но и да има то ще е минимално.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 24 сеп 2011 12:21

След като е била нова - гаранционна, може да са го ъпдейтнали без дори да ти споменат, ако е било от софтуера или си бил с някоя проблемна версия.

Няма логика нова кола, да е зацепена кофти.... там механичните проблеми ги изключваме :roll:

Потребителски аватар
kenwood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenwood » Съб 24 сеп 2011 14:42

morfei1 написа:След като е била нова - гаранционна, може да са го ъпдейтнали без дори да ти споменат, ако е било от софтуера или си бил с някоя проблемна версия.

Няма логика нова кола, да е зацепена кофти.... там механичните проблеми ги изключваме :roll:

E така е... но претрисането си остана чак до 110000км, а може да е било и от ролка... не е изключено. За съжаление не си спомням каква е била стойността на синхронизацията преди да сменя ремъците, но има и нещо друго...това което съм чел и разговарял с майстори... за да се намали тресенето се мърда синхронизацията на закъснение и така при някои се оправя или просто се прикрива друг проблем, но както каза niks76 това е съвкупност от доста неща.

ganjs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ganjs » Нед 08 яну 2012 20:09

@dobrin аз съм с 2.0тди БРЕ двигател, 140 коня ПД. При мене имаше тресене на празен ход, имам кабел за диагностика, може да закачим твоя пасат. Може и да дойдеш да видим, дали вибрациите на твоята кола, са такива каквито бяха при мен. Да ти кажа и аз моя опит и така.

Ако имаш под ръка VCDS, погледнете центровката на колко е, направете го на студен и на загрял двигател. Виж и показанията на дюзите какво обаждат. НЕ скачай веднага на маховик, като загрее трябва да успокои вибрациите ако е маховик. Трябва да има и промяна, като натиснеш съединителя.
Като цяло, съм на мнение, че или още не ги разбират нашите майстори ПД-тата, или са по-сложнички и може да има много НО-та, които да определят един проблем.
Също искам да ти кажа, че не съм майстор/нямам и никакво техническо автомобилно образование, но чета чужди форуми, чета ФВ-форума, интересувам се, защото ми омръзна като видят по-нова кола и да те правят балама. До сега уцелих само 1 майстор, на който се доверявам. Но докато стигна до него, падна голямо четене и разглеждане тук и там.
Успех и ако има нещо - драсни на лично, че може и да не видя темата :)

StrEagle
Автомобил: Polo 6C
Двигател: DAJA

Мнениеот StrEagle » Нед 08 яну 2012 22:06

А ако вибрациите не са непрекъснато, а да кажем през 5-10 секунди?

Потребителски аватар
nicom77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nicom77 » Пон 09 яну 2012 0:14

Ako си с филтър за твърди частици регенерира системата ..... моят пасатор го правеше често, вдига обороти на 1000 тресе и се чува странен звук , качете я на ваг/ком, че аз директно отидох и го скопих филтара ,оказа се че датчик на него ми бе сдухан....

ganjs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ganjs » Пон 23 яну 2012 19:36

Аз да питам, някой знае ли как се калибрира ЕГР на 2.0 тди ПД, БРЕ двигател, с ВАГ КОМ.
Знам, че във форума има обяснено за 1.9 ПД, но при 2.0 ПД е друго. Някой има ли инфо ?

Върни се в “Дизелови агрегати”