morfei1 написа:kenwood написа:
Не знам дали се заблуждавам, но сякаш както казваш колата стана малко по-пъргава. Чел съм коментари в доста американски форуми хора каращи 2.0 тди jetta i golf и казват дори че има повишаване на мощността при положителна стойност на синхронизацията. ДАже един беше правил опити на дино на 0 и +3 (ако не се лъжа) и разликите бяха 10-тина коня. Мисля като ми остане повече време да бутна синхронизацията на +3 и да я замеря на дино. На -2,2 изкара 143 коня и ще е интересен резултата на +3.
Не се заблуждаваш, даваш и предварение - по висок разход, колата е по-нервна, а иначе си в закъснение, по-нисък разход, колата е по-мудна.
Ясно е че разликата неможе да е някаква фрапантна, просто една идея по-пъргава, това при положение че си познаваш колата.
Тя и чисто нова като беше... демек на няколко хиляди пак притрисаше... даже много хора които съм возил без да съм им го споменавал са го усещали и са ме питали защо се поклаща колата. Поклащането изчезна, когато смених ремъците в VW Сакар ауто (последното ми посещаване при тия мързеливци) на 110000 и както някой писа тук... това било софтуерен проблем и ъпдейтвали софтуера... при мен не знам дали са го сменяли, но притрисането изчезна.
За разхода не мога да усетя някаква разлика... поне не мога да хвана някакво увеличение по борда, но и да има то ще е минимално.