Въпросче... голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Re: Въпросче... голф 3

Мнениеот dushanov » Нед 08 яну 2012 17:51

ГОЛЯМ проблем ще ти е! Смени и 4-те гуми за да ти е мирна главата!

Golf-3-ailqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf-3-ailqk » Нед 08 яну 2012 21:19

Наистина ли? Смисъл опасно ли е нещо или какво?

На мен ми казаха, че не било проблем.. Обаче ако наистина трябва да ги сменя ще го направя : )

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Нед 08 яну 2012 21:49

еми така и така ги имаш слагай ги и другите три и поне за тях няма да мислиш :beer

Потребителски аватар
Mirage_GT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mirage_GT » Нед 08 яну 2012 21:55

Именно - проблем би било да ги нямаш, и да трябва да слагаш, но имаш - слагай и карай спокойно.

Golf-3-ailqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf-3-ailqk » Сря 11 яну 2012 19:37

Здрасти.. Пак със въпрос... Кое е по добре - бензин или газ?

Аз съм за БЕНЗИНА на 100%.. Не стига, че е едва 90 коня голфо ами и ако е на газ ептен зле ще е.. До колкото знам на газ колата е доста по мудна такава тромава.. Незнам как да се изразя точно.. Абе на бензин повече вървяла..

Както и да е.. Верно, че е по ефтина газта обаче за кво да се занимавам да я слагам тая уредба като аз на месец едва ли ще навъртя повече от 500км дори съм сигурен, че и много по малко ще са, но както и да е.. Та баща ми ме дразни с тая газова уредба ако може някой да напише +-овете и минусите смисъл кое е по добро като изключим цената на бензина и на газта.. Другите ползи какви са?

Ще му я покажа тая тема и да млъкне с тая газова.. Освен ако не изкарате за газта 20 плюса а за бензина едва няколко :Д...

:)

Iii щя да забравя.. Знам за какво са ги направили тия търсачки :) Търсих в нета каквото ме интересува и все нещата са на кантар, но никъде не намирам информация за - къв е смисъла от газта ако цената не е фактор..

Мерси за пореден път предварително.. :)

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 11 яну 2012 19:41

Golf-3-ailqk написа: къв е смисъла от газта ако цената не е фактор..:)

Точно никакъв.
pe6kata написа:fuck the fuel economy heavy metal zork

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 11 яну 2012 20:08

Колега - идеята на газта е икономия на средства, ако не ти е проблем цената на бензина - въобще не ти трябва газова.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Сря 11 яну 2012 20:56

Но аз, отстрани като гледам въпросите на новия Голфаджия нещо ми се струва, че ще си е "цънцар" към колата си. Не искам да обиждам никой, но... нека да дам малко предстоящи средства за колата! Дано автора чете:
-масло и филтри 70лв
-ремъци и ролки 100лв
-4 гуми (летни/зимни)350-450лв (видях, че има едните)
-спир. течност 20лв
-антифриз 30лв
-накладки 30-40лв
-акумулатор 80-180лв
-данък 15-30лв
-ГО 160-200ЛВ
-техн. преглед 30-45лв
-винетка годишна 67лв
-реглаж предница 20лв (за да е сигурен)
До тук нещата са общо взето задължителни за всяка кола. ОСНОВНИТЕ!!! Цените са приблизителни за неговата кола +– някакви проценти за работа (едва ли ще си ги смени сам).
Golf-3-ailqk, не искам да те обидя по никакъв начин приятелче, но да имаш кола, значи да поддържаш кола! След споменатите по-горе осн. неща за смяна на една нова за собственик кола са само една мааалка част. Тоест включи си едно 200-300лв отделно за всеки случай. НЕ РАЗЧИТАЙ НА СЛУЧАЙНОСТИ! Чети из форума колкото теми искаш за да добиеш осн. представа за капризите на автомобила си и за патилата на нас, колегите които сме минали твоя път! Търсачката във форума е ЗЛАТО да знаеш!

За газ на твоя автомобил:
Разход:
извънградско 7,3л бенз х20%=8,76л газ / при днешни цени: 18,03лв бенз, 11,21лв газ
градско 9,7л бенз х20%=11,64л газ / при днешни цени: 23,95лв бенз, 14,89лв газ
Това е при оптимално шофиране и оптимални стойности (имал съм същия служебен автомобил).

Golf-3-ailqk, надявам се очичките ти не са се разширили много от прочетено до тук, но това е суровата действителност САМО НА ТЕОРИЯ! Тепърва ще видиш колко по-безвкусна е действителността!

Честито за новата придобивка и много безаварийни километри! Винаги във форума ще ти помогнем с каквото можем! Нали това е целта! :beer

Golf-3-ailqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf-3-ailqk » Сря 11 яну 2012 22:24

Все пак ще си остана на бензин.. Както и да е..

Даам определено поддръжката си е кофти работа, но няма начин :) Иначе съм на ясно, че не става само да сипваш и да караш.. Иска си се и поддръжка така е..

Колкото до очите ми.. Абе доста си се разшириха да ти кажа :D Бая лев си е тва.. Като имаш предвид, че ми трябват пари за 1 камара други работи.. И ми става лошо :( Ама.. Живот кво да го праиш :Д :)

Сигурно няма да сменя всички тия работи написани от теб по горе.. Но се надявам с времето лека полека да отпадат едно по едно :( :)

анекс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот анекс » Чет 12 яну 2012 13:53

здравтите нов са в този форум и имам следното запитване имам гол 3ка 1.8 аетоматик моно инжекция и ми дава расход 11 литра на сто км. а преди беше 9 гацко сменилсам всичко а расхода не пада можели да ми кажете как мога да намаля дебита на гориво то така и така си е тролеиче поне да харчи малко.
благоааря предварително

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 12 яну 2012 19:39

анекс написа:здравтите нов са в този форум и имам следното запитване имам гол 3ка 1.8 аетоматик моно инжекция и ми дава расход 11 литра на сто км. а преди беше 9 гацко сменилсам всичко а расхода не пада можели да ми кажете как мога да намаля дебита на гориво то така и така си е тролеиче поне да харчи малко.
благоааря предварително

Колега, айде малко да се стараем с писането, че не ти се разбира какво си написал.

Golf-3-ailqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf-3-ailqk » Чет 19 яну 2012 10:58

Абе като е изключена колата пак ли показва на таблото километрире и под оборотите пак некви цифри отдоло.. Смисъл като махна акумулатора ги няма нали няма ток.. Като го сложа пак излизат без да е запалена колата нито на контакт да е.. Пак се изписват.. Така няма ли да падне акумулатора ако са постоянно включени или просто така си седят тия цифри.....

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 19 яну 2012 11:11

Така си седят, няма да падне акумулатора. :beer

Golf-3-ailqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf-3-ailqk » Чет 19 яну 2012 16:09

Ааахам.. Ясно :) Мерси браточка..

Golf-3-ailqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf-3-ailqk » Пет 24 фев 2012 16:55

Айде, че не бях писал от доста време..

Утре ще карам предната дjaнта в Пловдив да я поизправят малко, че явно е удряна тук там преди време и сега гумата спада за 4,5 дни..

Та в Пловдив някои има ли си на идея къде има сервиз с такива екстри? Щото на 2 места ходих но не в Пловдив и на 2-те ми казаха, че лети дjaнти се изправят на машина и ме пращат в Пловдив...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”