Polo 6n AEV Как се сменя маслото на и какво масло да взема ?
Polo 6n AEV Как се сменя маслото на и какво масло да взема ?
Как се сменя маслото ? Знам,че колата трябва да е загряла преди да се източи маслото,но къде е пробката,какъв ключ ми трябва,какво масло да взема и колко да взема (чувам,че ще ми трябва 4 литра 10w40 на Castrol),но нека всеки който го е правил да каже.Става въпрос за VW Polo 6n1 AEV 1043cc 1995.Благодаря предварително.
Re: Как се сменя маслото на VW Polo и какво масло да взема ?
Никой ли не знае колеги ? Моля ви спешно ми е ...
-
ludpitbull
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се сменя маслото на VW Polo и какво масло да взема ?
Колега имаш късмет че ме набара ето какво ще ти трябва за твоето поло маслото е 10w40 semi synthetic(полу синтетика) взима 3.2 литра но вземи си 4 литра защото ще ти трябва някой ден но също ти трябва маслен филтър намира се на магазини за авточасти също и предполагам на канал ще го правиш иначе е трудно без канал. Процедурата е лесна.
Намираш един лехен за маслото заставаш под двигателя на колата отвинтваш болта на картера(пробката) тои ти е от предната страна на картера и оставяш да потече маслото после махаш масления филтър отвинтвай го с лист шукурка защото ще ти хлъзга после намазваш новата гумичка на масления филтър и го затягаш новия филтър по същия начин и да после пак болта на картера си го затягаш на мястото обаче внимателно резбата да не се прецака или да се превърти болта а не знам точно кой ключ ти трябва но от 10-12 беше спомням си и после доливаш новото масло и си готов първо 3 литра и след това 200млтра и проверяваш щеката и си Чук
Според мен не се занимавай за 10 лв труд ги сменят не си струва труда.
Намираш един лехен за маслото заставаш под двигателя на колата отвинтваш болта на картера(пробката) тои ти е от предната страна на картера и оставяш да потече маслото после махаш масления филтър отвинтвай го с лист шукурка защото ще ти хлъзга после намазваш новата гумичка на масления филтър и го затягаш новия филтър по същия начин и да после пак болта на картера си го затягаш на мястото обаче внимателно резбата да не се прецака или да се превърти болта а не знам точно кой ключ ти трябва но от 10-12 беше спомням си и после доливаш новото масло и си готов първо 3 литра и след това 200млтра и проверяваш щеката и си Чук
Последна промяна от ludpitbull на Пон 09 яну 2012 16:44, променено общо 1 път.
-
harlova
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Polo 6n AEV Как се сменя маслото на и какво масло да взема ?
Къде ги сменят за 10 лева? На мен досега смяна на масло под 100лв. не ми е излизала?
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Колегата предполагам е имал предвид цената само на труда за смяна на маслото е 10 лева по гаражи/сервизи а не общо с маслото и филтър, а на места има варианта безплатно да ти го сменят, но си оставяш старото масло на тях...поне в Плевен де. 

-
ludpitbull
- Автомобил:
- Двигател:
harlova написа:Къде ги сменят за 10 лева? На мен досега смяна на масло под 100лв. не ми е излизала?
Колега ти щом така разбираш какво да ти кажа аз не съм казал цялата работа излиза за 10 лв според теб да си чувал за 10 лв да сменят.Аз имах предвид труда илиза и съм обяснил там че не си струва ТРУДА за 10 лв
Смених го ... Елементарно е
И ключа е 19 не е 10-12 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”