Бензиностанции ЕКО - мнение

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Бензиностанции ЕКО - мнение

Мнениеот agent_kowalski » Нед 08 яну 2012 14:10

Може не споря.Често идвам в пловдив,но е близо до софия и не ми се е налагало да зареждам там.Като цяло идеята е човек да си открие в неговия град читава конкретна бензиностанция и това е.Като е на път къде какво ще му сипят гаранция няма.

Потребителски аватар
D1D00
Автомобил: Volkswagen Golf GT
Двигател: ABD 1994

Мнениеот D1D00 » Нед 08 яну 2012 17:34

В Шумен имаме 2 ЕКО бензиностанции, и на 2-те съм зареждал, и бензинът им е еднакъв като съдя по разхода, и по работата на мотора :)

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 08 яну 2012 19:19

във Враца съм доволен,но мисля че горивото им е добро навсякъде

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 08 яну 2012 21:44

Днес заредих на Еко до горе diesel plus. Отстъпката, тъй като е неделя, беше 9 стотинки на литър. Аз съм доволен. Като вървене също намирам малко разлика, но не мога да съм сигурен дали е от горивото, защото сипах и добавка на STP.

Потребителски аватар
D1D00

Мнениеот D1D00 » Пон 09 яну 2012 7:28

dobrin написа:Днес заредих на Еко до горе diesel plus. Отстъпката, тъй като е неделя, беше 9 стотинки на литър. Аз съм доволен. Като вървене също намирам малко разлика, но не мога да съм сигурен дали е от горивото, защото сипах и добавка на STP.

Колега защо като е Неделя са ти направили такава голяма отстъпка, всяка неделя ли е така с отстъпките ?? :shock

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пон 09 яну 2012 8:29

Отстъпки, съгласно Общи условия за ползване на карти ЕКО ПРИЯТЕЛИ (за физически лица) валидни от 07.01.2012

No:|Тип гориво|Отстъпка лв. (с ДДС) за 1 литър - делничните дни(* за 1 кг)|Отстъпка лв.(с ДДС) за 1 литър - събота и неделя(* за 1 кг)

1|Автогаз|0.03|0.03

2|Бензин 95 EKONOMY|0.04|0.05

3|Бензин А95 Плюс|0.07|0.09

4|Бензин Кинитрон 100|0.07|0.09

5|Евро Дизел|0.04|0.05

6|Евро Дизел Плюс|0.07|0.09

7|Метан*|0.03 (за 1 кг)|0.03 (за 1 кг)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 09 яну 2012 9:23

Голяма работа са тия умници.Писах им две писма и няма кой да ми отговори.Очаквах нещо стандартно че с тези отстъпки целят да популяризират в България разни премиум-горива ,ама нищо не пишат.Сега защо се нервя първо за неоправдваното смъкване на отстъпките на газта.След това събота и неделя няма по-голяма отстъпка за газта..брей защо?Бензиностанцията печели от продаден литър,не от това че за 20литра газ аз ще оставя грубо 25лв,а че за 20 литра премиум незнам си какъв дизел ще отавя близо 60.Няма да спечелят повече от това.Печалбата на една бензиностанция поне от продаден бензин и дизел доколкото съм чел и чулвал е около 30-40 стотинки на литър.За газта предполагам че пак е толкова.Тоест при положение че нормално една кола на газ харчи 1литър повече газ от бензин на 100 трябва тия да печелят едва ли не повече.Няма логика бензина газта и дизела да са с ралична отстъпка на литър,тия премиум щуротии ако искат да ги пробутват добре там те си знаят,ама е супер некоректно спрямо хората.Много повече зареждат газ отколкото най-скъпия дизел или бензин.Те си знаят де,аз откакто смениха отстъпките съм заредил само 10лв газ при тях и съм им ползвал тоалетната един път.Не съм им за стотинките,а за отношението към клиента. Можеха за стари карти да запазят по-големи отстъпки,а тези да са за нови.Все пак поне две години съм зареждал само при тях по поне 150 литра пропан бутан месечно,дори може и повече.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 09 яну 2012 9:38

D1D00 написа:Колега защо като е Неделя са ти направили такава голяма отстъпка, всяка неделя ли е така с отстъпките ?? :shock

Да, събота и неделя отстъпките са по-високи. Специално за т.нар. премиум горива, допълнителната отстъпка през уикенда е 2 стотинки. Като сложим и стандартната за тях 7 стотинки - стават общо 9 стотинки.
А за другите горива, с изключение на газта, през уикенда се добява по една стотинка допълнително, което заедно със стандартните 4 стотинки прави 5 стотинки отсъпка през уикенда за останалите горива. По този начин отсткъпката е отново същата като преди промяната.
Реално, въведените диференцирани отстъпки дават по-големи бонуси на тези, които зареждат от премиум горивата и стимулират зареждането в почивните дни.

Потребителски аватар
D1D00

Мнениеот D1D00 » Пон 09 яну 2012 9:45

Голямо благодаря на колегите dobrin, и Bobi85, за пълната информация, защото не знаех че отстъпките в съботните и неделните дни са по големи. :bowdown ,вече ще знам кога да зареждам mhihi

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 09 яну 2012 9:55

@dobrin преди промяната на всички горива събота и неделя беше по 6,не по 5 остъпката.

Потребителски аватар
tihony_audio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tihony_audio » Пон 09 яну 2012 9:57

При нас обикновено събота и неделя вдигат цените. Какво от това, че отстъпката е малко по-голяма ? В крайна сметка се дават едни и същи пари за гориво !

П.С. Говоря конкретно за газта, където както каза agent_kowalski отстъпката е минимална :?

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 09 яну 2012 10:14

Аз не съм им за стотинките.Картата ми за еко ми я тикнаха в торбата при покупка от голяма верига магазини и реших да пробвам екото,до тогава не бях зареждал.Продължих да зареждам при тях ,не заради 5те стотинки ,а защото горивата им наистина са добри.5те стотинки са пак нещо де,но ако усещах колата да не е наред с тяхните горива нямаше за се занимавам.Сега като се правят на интересни си зареждам газ или на шел или омв ,или на една бензиностанция по-малка ,която държи 1-2 стотинки по-ниски цени от тях.На екото газта е с 1ст по-висока принципно така че се получава същото като пари.Нали ако това ми е главната идея.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 09 яну 2012 14:42

Разбрахме ти главната идея. Вече 10 поста пишеш едно и също.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 10 яну 2012 12:48

Значи излиза най на далавера зареждането на А-95 плюс в почивните дни, защото с 9ст отстъпка идва на цената на обикновеното А-95. Мисля че 9-10ст беше разликата в цените им!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 10 яну 2012 13:14

Спецялно на еко-то между обикновения 95 и плюса разликата е 7ст.На шела vpower-a и обикновения разликата е повече.
Аз карам с плюса на еко-то.Само за палене или като свърши газта до първата бенизностанция.Понеже не карам само на бензин не мога да преценя какъв е разхода и дали върви по-добре колата.Факт е че не съм имал проблеми с работата на бензин,в смисъл не ми се е запушвал карбуратора.
vpower-a на шела има разлика в разхода и във вървенето се него съм карал повече преди,но е и значително по-скъп спрямо обикновения 95 на шел.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”