OPEL Astra G - мнения!
- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
Re: OPEL Astra G - мнения!
Колега бягай от ECOTEC-ците, защото поддръжката на двигателите им е скъпа,и електрониката им е слабо място. Ако имаш пари за поддръжка вземай ЕКОТЕК но ако НЕ, може да се ориентираш към някоя Astra G 2000 год. моно инжекция с 1.6 8V мотора (X16SZR) 55 kW, старите моно игли са голяма работа, евтин двигател икономичен и без проблемен. Вярно екотека е по мощен но пък за сметка на това и по скъп. За това ако не държиш да е чак толкова бърза ориентирай се към моното, а и тогава туба с масло в колата няма да ти трябва 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Скъпи, скъпи, колко да са скъпи. В интерес на истината ремъка и ролките за ангренажа са само оригинални и комплекта беше между 200-250лв, но останалото е ОК. Стига ги плюхте екотеците без да сте се качвали на такава кола. Аз може да не карам ама купувах части за колегите защото ползвам отстъпка и знам кое колко струва и колко се чупи. Само цената от 5000лв ми се вижда голяма за Астра.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
На жена ми брат и от четири години кара една Корса 1.4 16v екотек и до сега проблем с мотора не е имал
Единственото което съм чувал и чел като слабо място на тези мотори е че 1.6 гори масло,взимаш си 1.8 и проблема е решен.Не виждам и какво и е толкова скъпо за подържане на Вектра/Астра с този мотор,цените за части и консумативи са нормални

Единственото което съм чувал и чел като слабо място на тези мотори е че 1.6 гори масло,взимаш си 1.8 и проблема е решен.Не виждам и какво и е толкова скъпо за подържане на Вектра/Астра с този мотор,цените за части и консумативи са нормални

- Antracid
- Автомобил:
- Двигател:
хахаха опела масло горял я да се покажат тези с абф на вагена като почне да чука значи нема масло 

- radi_nrj
Говоря от личен опит за 1.6 16V мотора (X16XE). Отворихме я, сменихме гумички на клапаните, компресията на цилиндрите беше идеална и въпреки това като тръгне колегата София-Русе-София и като се върне долее едно кило масло (Мобил 1 10W40). С 1.8 мотора никакъв проблем.
Ако е добре подържана колата договорете цената и я взимай. Климатика би трябвало да тръгне и на студено (както са казали колегите горе). Пишеш, че е 98 - това би трябвало да значи X18XE двигател, който е по-добрия избор от X18XE1 двигател (по-нов, но създаващ повече ядове).
Разгледай опелския форум, там има писано повече. Успех!
Разгледай опелския форум, там има писано повече. Успех!
- fly_free
- Автомобил: т5
- Двигател: вrr
- Контакти:
1.6 16 v повечето са италиянки и имат конструктивен елемент -буталата за тази серия са АЕ и нямат дупки за отичане на събраното масло при масления сегмент.При смяна на сегменти се разпробиват и се решава проблемът.1.8 по стария двигател е по добрия избор.В окачването само биелетките се сменят.Аз имам такава взех я на 200000 сега е на 300 не съм пипнал нищо освен накладки и биелетки и то като я взех.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
skotis написа:...Предното стъкло е сменяно, но може да е сменено и в Швейцария...
Доколкото знам Астра Г е първото поцинковано купе на Опел, но все пак щом е от Швейцария да я огледа хубаво за ръждичка. Климатика най-добре да се погледне в нашия клубен сервиз при Стефан и Милен за да е ясно какво му е състоянието. Срещу скромна сума ще е спокоен твоя приятел за този скъп възел. Иначе Опел Клуб нямат ли си клубен сервиз да се закара там колата и да си каже какво я боли?
- goshy
- Автомобил: 2009 VW Tiguan
- Двигател: 2.0 TDI
Колега, имам един въпрос.
Защо си пуснал тема тук? Нищо лично, просто тук е ФВ форум и повечето караме ВАГ, в Опел форума карат повече опели и т.н. Мисля че в Опел форума ще получиш повече отговори, отколкото тук.
В повечето случаи тук е кой каквото чул.. 

Сега порових малко в нета. Интересно ми е подходящ автомобил ли са за дълъг път?
Знам, че са икономични, но дали са подходящи дълъг път - в смисъл да не уморяват бързо.
Не съм грам фен на марката Опел обаче.
Знам, че са икономични, но дали са подходящи дълъг път - в смисъл да не уморяват бързо.
Не съм грам фен на марката Опел обаче.
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Имам вектар /купена нова/ и астра /стар дизелов барутарник отскоро/. Естествено спВектрата на дълъг път е по добре, но и астрата пътувам редовно София-Поморие и се ядва. Честно мислех че ще е по зле /купих я да я троша по дупките в София, а не за дълъг път/, но си пътувам и си свиркам. Става, пътува се на дълго
- radi_nrj
За дълъг път си вземи Вектра 1,8 16V и един ГИ. Първо обаче седни на седалката и виж дали ти е удобна, на мен седалките на вектрата на колега ми се сториха тесни и понеже възглавничките в 2-та края са надигнати ми ръчката в баджаците 

По повод тази тема тия дни и този автомобил ми влезе в полезрението.
Все още обаче се обмисля.
Все още обаче се обмисля.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Ако Пасата ти е запазен ще си вкараш страхотен автогол с Астра Г в неизвестно състояние.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”