Ще имам ли честитка?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
christensen
Автомобил:
Двигател:

Ще имам ли честитка?

Мнениеот christensen » Пон 09 яну 2012 2:00

Реших да пробвам дали Голфа бяга повече със 100 октанов и взеха, че ме спряха. Катаджията разбра че съм студент и само ме смъмри и ми върна всички документи. Проблема е там, че въпросната патрулка беше оборудвана с радар, а до радара имаше един цветен дисплей, който предполагам че е дисплей на камера. Бях се позасилил със 127 км/ч (поне според тях) при ограничение 40 или 50 (по международното в Русе, посока изхода за София).
Не ми казаха дали ще ми изпратят снимка.
Да си проверявам ли пощенската кутия по-често или може да ми се е разминало?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Ще имам ли честитка?

Мнениеот bobocamaro » Пон 09 яну 2012 2:01

christensen написа:Да си проверявам ли пощенската кутия ?

Не.

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Пон 09 яну 2012 2:22

те ако те бяха снимали нямаше да те спрат ;)

Бате Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бате Жоро » Пон 09 яну 2012 3:07

Еее и аз им викам че съм студент ама като видат тт-то и тичат за фиш... не чакай чиститки :)

christensen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот christensen » Пон 09 яну 2012 3:18

Бате Жоро написа:Еее и аз им викам че съм студент ама като видат тт-то и тичат за фиш... не чакай чиститки :)

Много яко TT между другото! :)

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 09 яну 2012 9:26

Дето се вика не ти е проблем да пълниш скъп бензин и да правиш циркове в града (от към пари ),а ти е проблем да не ти пратят снимка.
Позабавлявал си се,другия път го карай по-кротко не е нормално при 40 да караш със 130 :screwy ,и без ама нямаше никой,улицата беше празна ... :не:

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 09 яну 2012 11:13

Те като са с камера даже и не си играят и да излизат от патрулката, даже някой път ги пускат и сами да ходят да снимат.... тя камерата си има радар, снима ти номера и край на мача, ама щом те е срял и те е пуснал значи няма проблеми, може да е бил само на радар без камера.

christensen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот christensen » Пон 09 яну 2012 12:12

agent_kowalski написа:Дето се вика не ти е проблем да пълниш скъп бензин и да правиш циркове в града (от към пари ),а ти е проблем да не ти пратят снимка.

Ами стана проблем защото катаджията ме попита учтиво дали искам да ми вземе книжката и да плащам 750лв глоба. А относно бензина няма дори и 10 лева разлика на резервоар между 95 и 100. Просто предпочитам да не тъпча колата с боклуци. А и сега вървежа е коренно различен от преди.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 09 яну 2012 12:16

Ясно ми е приятелю,исках така културно да се опитам да ти кажа да караш нормално :) Катаджиите и те са ти влезнали в положение,дето се вика сега е момента да си кажеш,нали хубаво пробвах си колата,ама беше тъпа постъпка дай да карам по-нормално и така :да: :beer

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 09 яну 2012 12:32

Да горкия студент с Г4, аз работя и да го подъргжам ще ми е трудно. Не крия, че още като бях студент и татко ми купи още тогава първата кола ФВ естествено.
Карай спокойно. Ако имаше радар наистина нямаше дори да се покажат извън патрулката.
И другия път си опичай ъкъла - ако нямаш видимост в далечината не прави изцепки, че някой път наистина ще изгориш.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 09 яну 2012 12:50

Добре де,не искам да поучавам никой,но само на мене ли ми се вижда малоумно да се кара при ограничение 40 със 130 :screwy Няма един да каже "пич стегни се" всички обяснявате "спокойно карай си",хубаво няма да има снимка разбрахме го всички,включително и колегата ,автор на темата.Да си кара колегата,само да не го гелдаме по новините как някой 20 годишен размазал 5-6 пешеходци и още 2-3ма в колата му на пастет,а той не си спомня какво се е случило разбира се,а да и много съжалява... :screwy
Пффф ядосах се.............

christensen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот christensen » Пон 09 яну 2012 13:09

По принцип не смея да превишавам допустимата скорост. Реших да изпробвам изчадието в еднопосочна извън града на сравнително безлюдно място, въпреки че преди това трябваше да мина 1-2 пъти да огледам. Всеки е бил на моите години и мисля, че е правил същите глупости. Скоро ще ми мине времето да се "келеша".НО нищо не ми дава право да превишавам скоростта където и да е и определено след тази случка ще си карам вече с обеца на ухото. Благодаря за информацията и съветите! :да:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 09 яну 2012 13:12

Точно затова ти го казвам,защото и аз съм правил такива простотии,и после съм видял че е много глупаво :) Успех :да:
едит: Предполагам за тука говориш http://www.btv.bg/news/katastrofi-incid ... shose.html

christensen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот christensen » Пон 09 яну 2012 13:40

agent_kowalski написа:Точно затова ти го казвам,защото и аз съм правил такива простотии,и после съм видял че е много глупаво :) Успех :да:
едит: Предполагам за тука говориш http://www.btv.bg/news/katastrofi-incid ... shose.html

На същия път, но вече почти извън града. Там където е сниман клипа преди нямаше огради, а подлезите не се ползваха (защото бяха в плачевно състояние) и всички пресичаха както им падне през шосето (и естествено след инцидента вече обезопасиха всичко, огради, подлези и т.н.). Един камион буквално премаза едно момиче, но не защото се е движил с превишена скорост, ами точно че не е имало видимост от храстите. Едното платно беше в ремонт и бяха пуснали другото в двете посоки. Според свидетели момичето не си е направилo труда да се огледа и е изкочило директно на пътя. Естествено шофьора на ТИР-а го е видял, но е бил на прекалено близко разстояние за да спре напълно.

Иначе тук стана снощната случка (на дъговия мост в ляво, естествено след ремонт и асфалтиране):
Изображение

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 09 яну 2012 14:40

Грешен раздел, не виждам и много смисъл в темата. Ако си получиш честитка, получиш. Ако не - не.
Едва ли ще стоиш да чакаш до пощенската кутия за честитката. И да получиш, следващия път ще си опичаш акъла.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”