Вашите мнения за волво v40 бензин,дизел
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Вашите мнения за волво v40 бензин,дизел
Ще се кара около 15000км на година,споделете впечатления разход подражка,за модел 97-99година става вапрос 

Последна промяна от vaiper 1 на Пон 09 яну 2012 19:18, променено общо 2 пъти.
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Re: Вашите мнения за волво v40 benzin dizel кое е по удачно
От познати знам че бензиновия двигател си гори доволно.От към подръжка доста скъпи части.Дизела е по добре като вариант,но за 15000 км. може и бензиновия двигател.Това е сравнение спрямо Фолксваген.Нека и други колеги които имат впечатления да споделят.
- CESC
- Автомобил: B8 Variant
- Двигател: TDI
- Контакти:
Имам двама познати с в40
Единия беше с 1.9тд90кс взе го за 5к, имаше безброй проблеми с двигател, турбо и т.н хвърли още 5-6 бона по него и продаде за 3
А другото върху, което имам наблюдения е 1.8 с фабричен ГИ, за 5-6 години само консумативи се сменят и никакви ядове.
Но всичко е субективно и като вземаш кола всичко е на късмет
Единия беше с 1.9тд90кс взе го за 5к, имаше безброй проблеми с двигател, турбо и т.н хвърли още 5-6 бона по него и продаде за 3

А другото върху, което имам наблюдения е 1.8 с фабричен ГИ, за 5-6 години само консумативи се сменят и никакви ядове.
Но всичко е субективно и като вземаш кола всичко е на късмет

- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Баща ми е с V40 бензин 1.6, 105 кс. С газов инжекцион е и разхода му на газ е малко под 9 литра с тежък крак. За 5 години е сменил тампони на макферсона и на носачите. Изминал е около 55 хилядарки. Изключително е доволен от колата и не мисли скоро да я сменя (защото не съм се натискал да ми я даде
).

- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Vettel написа:Баща ми е с V40 бензин 1.6, 105 кс. С газов инжекцион е и разхода му на газ е малко под 9 литра с тежък крак. За 5 години е сменил тампони на макферсона и на носачите. Изминал е около 55 хилядарки. Изключително е доволен от колата и не мисли скоро да я сменя (защото не съм се натискал да ми я даде).
Не е ли слаб 1,6

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Вашите мнения за волво v40 бензин,дизел
Подобен мотор слагат и на Пассат Б4. Според някои колеги от форума движи по-добре от 1.8 моно 90 коня. Не мисля, че е лош избор, все пак В40 не е кой знае колко голям. Със сигурност върви по-добре от моето и твоето АБУ 

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Аз имах В40ТД-90кс- 99г. Моето просто не случих с него от към двигател, но продължавам да мисля, че не са никак лоши коли. Иначе е комби, но е малко и тясно. Двг си е Рено и има всичко за него, обаче ходовата част е мъка с частите, особено задницата. В повечето магазини като отворят каталозите ,за предницата има всичко, а за отзад- празен бял лист. Тампоните на задните носачи са консуматив като тези за макферсона за Пасат. Тогава (преди 5г) стигнах чак до МотоПфое за тези тампони.Иначе има дребни шукарийки, които са мечта за ФВ от тези години. Возията е стегната, дори дървена. За дърпане дърпа, но все пак е предкамерен дизел и е 165 Нм срещу 202 на 90 коньовия ВАГ. Купетата са добре обработени против ръждата. Моето беше от Австрия и нямаше ръжди и гнилочи. Разхода е горе-долу като на Пасата ми 6-7 литра смесено
vaiper 1 написа:Ще се кара около 15000км на година,споделете впечатления разход подражка,за модел 97-99година става вапрос
В тези години (преди фейслифта) са проблемни скоростните кутии на Рено с които се оборудват бензиновите модификации. Ако 2-ра влиза трудно или има шум, ремонтът е трудоемък. От бензиновите 2.0 или 2.0Т. Носят безпроблемно на газ. Главен проблем се явява диагностиката и четенето на грешки. Ако в твоя град няма сервиз занимаваш се с Волво или Мото Пфое не е добра идея да купуваш колата.Цените на различните гумени тампони не са много приятни. Моделът стои доста ниско на пътя и на комби версията често са и омекнали пружините. Огледай да ли търговецът не е сложил гумени тампони в тях, колкото да я продаде.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Между другото като си купих колата и започнах да се ровя за марката, с голямо учудване разбрах, че първият дизелов мотор на Волво излиза чак 2005г
. Иначе и бензиновите са все Рено от тия години.По-големите дизелови модели са с 5 цилиндровия ВАГ и старите 6 цилиндрови редови двг. Топверсията на В40 е 1.9Т4-200кс и само то е разработка на Волво май

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Преди време карах топ изпълнението на 2.0Т - 163кс. Направи ми впечатление че задни тампони не му бяха останали, такаче наистина имат нещо там... Разхода при този мотор е сериозен. Иначе колата е тясна за комби, изпълнението вътре е по-скоро френско. Каризма сглобявана в Холандия с двигатели на рено 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото знам са сравнително здрави коли.На мен лично,не ми харесва интериора като дизайн.Иначе по-скоро е предимство,че ползва бензинови мотори на Рено.За дизелите нищо не казвам 

- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Благодаря за коментарите колеги
А като разход бензиновите колко горят в града и изван него,засега само бензинови гледам
и по точно 1,8 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”