голф 3 1.4 моно инж. - Тракане на двигател..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
самкатаа
Автомобил:
Двигател:

голф 3 1.4 моно инж. - Тракане на двигател..

Мнениеот самкатаа » Нед 08 яну 2012 20:01

ТА значи проблема ми е от двигатела има едно тракане кат запаля колата сутринта.Тракането е много шумно и притеснително незнам защото живея в едно село улицата има байр на кой там е къщата и поради че снегорините не са минали нагоре беше неразрито и тръгнах нагоре ама почна да върти на едно място.ТАм едно момче ме битна но аз на първа постояно на 4500/5000 оборота и се качих и от тогава не съм я палил и нямаше тракането но днеска я запалих и тракането беше много шумно.Не знам клапаните да не е станало уфт и за това да трака.КОлата е голф 3 1.4 моно инж.Помагайте че трябва да се ориянтирам кум :077:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Тракане на двигател..

Мнениеот joker » Нед 08 яну 2012 20:47

хидравлични повдигачи....

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 08 яну 2012 21:14

joker написа:хидравлични повдигачи....

И аз съм май за това...на колко километра е маслото, какво е? Отихва ли тракането като загрее колата? Ако трака докато загрее и после спира, избягвай колега да я форсирваш много много към посочените по-горе обороти. :beer

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 08 яну 2012 21:41

Не я зори докато е студена.Колко време трака като запалиш,ако изчезва за десетина секунди не се шашкай.Ако трака повечко е кофти,може да е от кофти масло,може да е вече от износване ,може и от двете.

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Нед 08 яну 2012 22:00

А ако трака постоянно на студен и на топъл-биелен лагер.

ludpitbull
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludpitbull » Пон 09 яну 2012 4:20

Колега трака трака какво трака може и да ЧУКА,НО може да е от много неща.Запали колата сутринта почакай 10 мин докато загре е двигателя и маслото се покачи по главата и повдигачите и виж точно какво трака ако е тракането така http://vbox7.com/play:f74e02bd&r=emb като на това двиагателче след 00:16 секунда значи клапаните тракат проблема е от повдигачите проблема не е за умиране но е изнервящо и трябва работа с главата да оправиш повдигачите(ако е така сменяй и гумичките на клапаните"все пак не всеки ден отваряш капака")също може разпределителния вал да ти е отишъл и да трака .А ако не трака така работата ще е сложна или ще е от семеринга на коляновия вал или някои лагер от коляновия вал Но препоръчвам ти добре да се услушваш защото проблема може да е от нещо малко :)

Потребителски аватар
самкатааa
Автомобил: Seat Ibiza 6L
Двигател: ATD

Re: голф 3 1.4 моно инж. - Тракане на двигател..

Мнениеот самкатааa » Пон 09 яну 2012 17:08

За тези поправки трябва да се отваря мотора ли ?
Aз съм самкатаа но не мога да си влезна направих си друг акаунт с име самкатааа

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 10 яну 2012 0:16

На старото ми голфче 1,4 скоро сменихме маслото с ARAL и почна да трака от към повдигачи. Ще си сипа пак Mobil 1, че вече всичко само от проверени източници трябва да се взима. При теб проблема може да е същия, не е добре да я види майстор.

ludpitbull
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ludpitbull » Вто 10 яну 2012 0:53

самкатааa написа:За тези поправки трябва да се отваря мотора ли ?
Aз съм самкатаа но не мога да си влезна направих си друг акаунт с име самкатааа

Зависи проблема от каде е ако е от повдигачитети карай си докогато ти е кеф просто ще ти чука ама според мен трябва да се погледне от майстор,нали викаш че си го зорил на горнище може проблема да е друг.Надявам се да ти са от повдигачите ще се разминеш само с отвярянето на капака на клапаните ако е нещо от доло от коляновия вал тогава работа ще падне.Качи едно клипче ако имаш възможност но и да ти кажем точно от каде е пак сам няма да можеш да се справиш закарайго някъв свястен майстор да го види и да ти каже как са нещата.

Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Вто 10 яну 2012 2:17

Повдигачи моя мотор трака по същия начин,пробвай с смяна на маслото ако не се оправи сменяй повдигачите и само с чисто нови че аз как се преебах един стари..

Потребителски аватар
самкатааa

Мнениеот самкатааa » Вто 10 яну 2012 17:12

Дано да са повдигачите

Потребителски аватар
самкатааa

Мнениеот самкатааa » Чет 26 яну 2012 18:17

Сега да кажа и че лампата за маслото премигва много на свободни обороти, а като дам газ на по високи обороти не мига, но като отпусна газта на нормални обороти започва да мига.Нивото на маслото си е нормално!!!

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Чет 26 яну 2012 20:46

Ще излезе биелен лагер колкото и да не ни се иска!Ако караш дълго така може и да блокира!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 26 яну 2012 20:56

Ами може да е от кофти масло (кажи с какво масло я караш,марка,вискозитет).Щом мига лампата,значи се губи налягането на маслото и е възможно в следствие на това,да тракат повдигачите.Налягането на маслото може да се губи заради маслена помпа,кофти масло,кофти филтър,задръстена цедка на маслената помпа,луфтове по биелни лагери.
Биелен лагер се хваща лесно - даваш газ на 3000 оборота и пускаш газта,при паданто на оборотите,около 2000 ако се чуе изтракване за няколко секунди и после се размие - биелен лагер на 200% .Трябва лагера да е много много зле, за да се чува на п.х. отчетливо тракане.
Иначе има повдигачи,които си тракат постоянно.На стария ми Пасат единия беше блокирал и си дрънчеше нон стоп без значение дали е загряла колата или не е,чуваше се от 50м отчетливо как трака mhihi Така си я карах 30 000,все да го сменя и все не го сменях и накрая така си и замина от мен :)
:beer

Потребителски аватар
самкатааa

Мнениеот самкатааa » Вто 11 сеп 2012 21:22

Колеги значи оказа се че е маслената помпа смених я и всичко беше ОК за 1 седмица то тракаше тракаше ама сега почна да трака като трактор след като загрее на 90 градуса почва да премигва лампата на маслото мерих налягане на 2000 оборота е 0.6 бара а на 4000 е 0.8 и тракаше казаха ми че е маслената помпа смених я и ви казвам че всичко е ОК 2-3 бара беше налягането и тракането изчезна след 1 седмица пак почна да трака доста ненормално мерих пак налягане и този път беше 1 бар много трака и вече незнам какво да я права тази кола.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”