Странен проблем с WIin 7

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен проблем с WIin 7

Мнениеот nero » Вто 10 яну 2012 13:17

slimmer написа:2. Виж SMART характеристиките на твърдия диск от SpeedFan (има online analysis, който е полезен). Това ти го казвам, понеже е възможно да има такова поведение при опит да се прочете нещо, до което поради някаква причина няма достъп.

Успех и чакаме резултати :)

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Вто 10 яну 2012 13:20

Значи не е от това, виж другите неща.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Вто 10 яну 2012 15:21

slimmer написа:
nero написа:проблема още си го има...

Попрочетох малко из нета за подобни неща и ето ти някои причини:
1. Грешки в регистри или прецакани шорткъти.
Решение: Хващаш CCleaner и отбелязваш всичко, за да чисти наред без Wipe Free Space! (разбира се прегледай опциите да не ти изчисти нещо важно - история, пароли на браузъри). След това пусни и да изчисти и Registry. Може да инсталираш и Wise Registry Cleaner - хваща още неща, които CCleaner не може. (Това са програми, които са напълно безплатни и поне за мен работят достатъчно добре, другите подобни са до известна степен развей прах)

инсталирах ги и двете, изчистих почти всичко наред, минах и през Registry - но проблема си остава... поне засега

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 10 яну 2012 16:03

nero написа:но проблема си остава... поне засега

Ми като не слушаш ще си остане и занапред. Досега 1000 пъти да беше го форматирал и преинсталирал компа, щеше даже и да си забравил случката.

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Вто 10 яну 2012 18:21

Останаха две неща. Ако след проверяването на диска чрез chkdsk не се оправи и ако не ти се чака да сканира за вируси с предложените програми, действай с форматирането. Понеже в някои случаи ще се наложи и без това, ако е заразен някои жизнено-важен файл...
Ако наистина ти се човърка или имаш някаква друга причина да не реинсталираш, след като сканираш за вируси с горните:
Виж в Administrative Tools > Computer Management > Event Viewer за грешки, това може да подскаже нещо за проблема.

П.п. Голямо настояване пада за това форматиране. Не че имам нещо против, ама понякога има смисъл да опиташ всичко преди да форматираш, ако имаш време и най-вече търпение. Напоследък все по-често успявам да мина и без въпросното действие и след това всичко си заспива до следващия път, когато предмониторното устройство не направи някоя грешка...

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Сря 11 яну 2012 20:54

slimmer написа:Останаха две неща. Ако след проверяването на диска чрез chkdsk не се оправи и ако не ти се чака да сканира за вируси с предложените програми, действай с форматирането. Понеже в някои случаи ще се наложи и без това, ако е заразен някои жизнено-важен файл...
Ако наистина ти се човърка или имаш някаква друга причина да не реинсталираш, след като сканираш за вируси с горните:
Виж в Administrative Tools > Computer Management > Event Viewer за грешки, това може да подскаже нещо за проблема.

въобще не иска да стартира chkdsk, нещо май аз бъркам :(

п.с. днес забелязах че проблема възниква тогава когато отворя устройство Д на диска и се разровя в папките с музика (mp3, wav) и отгоре където съм заградил адресната лента се запълва с по тъмен цвят все едно зарежда нещо и веднага процесора скочи на 100%
Прикачени файлове
Clipboard02.jpg

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 12 яну 2012 8:05

Значи със сигурност трябва да пуснеш chkdsk поне от спортна злоба. Пробвай по следния начин:
1. Затваряш всички програми, направо след рестарт може да го направиш (или в Safe Mode).
2. Отиваш до Start > Programs > Accessories > Command Prompt, цъкаш с десния бутон и му даваш Run as administrator.
3. Пишеш следното: chkdsk /F D: . Ще те попита дали искаш да затвориш всички връзки или нещо от сорта, дай му Y. Ако не стане, ще те попита дали искаш да се провери при рестарт, пак му дай Y. Така и за C:. тогава със сигурност ще те попита за рестарт, понеже няма как да го "освободи".
Също така може да провериш дали имаш файлове със странни имена, но се съмнявам това да е причината... Лошото е, че за да стигнеш до тях трябва да ползваш Explorer :-D
Успех! :)

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Чет 12 яну 2012 10:23

:?:

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 12 яну 2012 12:01

:banghead:
Освен да видиш в директорията, в която се съмняваш да не да има нещо хм... странно...
Другото, което се сещам, е, че Explorer си събира информация от песните (Изпълнител, албум) и е възможно ако има много песни да отнеме по-дълго това. Но това си мисля, че трябва да спре по някое време... Пробвай да разглеждаш в Icon View, не в Details да видим дали има някаква разлика. Ако има, ще търсим как да изключиш тази опция. (гледам че уж нямаш колони за Изпълнител, Албум и т.н...)

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Чет 12 яну 2012 23:12

Докато се намери решение на проблема можеш когато се случи белАта да kill-неш explorer.exe oт Task managera и после пак от там File->New task да го напишеш и да го пуснеш.
Иначе, не знам какъв е точно проблемът, но мисля, че е във .wav файловете.

Update: попаднах на нещо интересно - http://support.microsoft.com/kb/976417/en-us/
Update2: http://superuser.com/questions/233223/prevent-windows-exporer-to-extract-metadata

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 13 яну 2012 0:36

Една от големите дупки на седмицата според мен, а и не само е че като отвориш папка с много файлове всичко умира, процесора се товари до безбожие и те така. Можеш да опиташ със спиране на индексирането и функцията за търсене на уиндоуса, евентуално и тъмбнейл превютата. Така може и да има някакво подобрение. Гледам ползваш и класическата тема със спряно аеро, това заради слаб хардуер ли е или просто така ти харесва!?

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Пет 13 яну 2012 9:43

К.Одаджийски написа:Една от големите дупки на седмицата според мен, а и не само е че като отвориш папка с много файлове всичко умира, процесора се товари до безбожие и те така. Можеш да опиташ със спиране на индексирането и функцията за търсене на уиндоуса, евентуално и тъмбнейл превютата. Така може и да има някакво подобрение. Гледам ползваш и класическата тема със спряно аеро, това заради слаб хардуер ли е или просто така ти харесва!?

машината е:
i5 (430M, 2,26Ghz)
4 GB Ram
HD 5650 1GB Video
640 GB Hdd
не мисля, че е слаба - просто не ми е нужно и няма смисъл според мен от подобни неща като аеро-то и др. такива

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Пет 13 яну 2012 14:13

JaDaWiN написа:Докато се намери решение на проблема можеш когато се случи белАта да kill-неш explorer.exe oт Task managera и после пак от там File->New task да го напишеш и да го пуснеш.
Иначе, не знам какъв е точно проблемът, но мисля, че е във .wav файловете.

Update: попаднах на нещо интересно - http://support.microsoft.com/kb/976417/en-us/
Update2: http://superuser.com/questions/233223/prevent-windows-exporer-to-extract-metadata

правилно мислиш и ме насочи към wav файловете които са доста, но въпреки това попаднах на два само на първо четене докато ги преглеждах които като се опитам изтрия и компа увисна... сега трябва да видя начин да ги изтрия без да кликвам върху тях защото моментално след клик върху тях компа увисва и се оправя само след рестарт.

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Пет 13 яну 2012 14:19

през CMD, с cd се преместваш в желаната директория. Примерно cd Desktop. И после като си влязъл там, където трябва, del edi_koe_si.wav

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Пет 13 яну 2012 14:22

А защо не опиташ да ги "поправиш" вместо да ги триеш? Например с това. Не знам доколко върши работа, но що пък да не пробваш.
Иначе триенето, ако не става по никакъв начин през Windows (включително и това, което jadawin е написал, защото се случва), пускаш някой линукс и така... Предполагам, че и през плейър може да си ги изтриеш, но вероятно просто ще забие приятно (аз бих пробвал да го направя през foobar2000).

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”