Питане за рам номера на Г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Питане за рам номера на Г4

Мнениеот S_T_I_N_G » Вто 10 яну 2012 10:47

Гуде се намира по шасито?По двигателя?Трябва ли Г4 ДЖТИ 150кс 2000г с турбо да има блоу офф клапан?Или щом е с турбо да е с този клапан?Колко струва направата на такъв ?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Питане за рам номера на Г4

Мнениеот zfa159 » Вто 10 яну 2012 17:34

:shocked heavy metal zork

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 10 яну 2012 17:44

:horror: :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Вто 10 яну 2012 18:41

Е добре ето по цивилизовано:)
Къде се намира някакъв номер с който се следи дали не е крадено купето или двигателя (двигателя си има отделно нали такъв номер)мисля че му се казваше РАМ номер.Става дума за голф 4
Ако МОДЕЛА е с турбо трябва ли да има блоу офф клапан ? Да не съм наясно и сигурно доста идиотско съм се изказал но не разбирам и не съм наясно.Дано сега да съм по ясен :) :dummy:

Потребителски аватар
golf4_GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf4_GTI » Сря 11 яну 2012 0:04

всяка кола турбо бензин има блоу оф клапан

Потребителски аватар
madwifi
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: 1.9D AEF

Мнениеот madwifi » Сря 11 яну 2012 1:04

Привет колега. Номера за който говориш не се казва РАМ номер, а се нарича номер на рама (шаси) или VIN.
При голф 4 номера се намира под кората на механизма на чистачките. Заграденото с кръгче на снимката.
По този номер може да се разбере кога е произведена колата, къде, за кой пазар и т.н. но при официален представител на VW.
Двигателя си има собствен номер който в зависимост от модела двигател седи на различно място.
Прикачени файлове
JRDGolf4.jpg

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Сря 11 яну 2012 5:02

Madwifi да за това питах точно за този РАМ номер за да проверя колата която съм си харесал дали всичко е ок и . А къде е номера на двигателя на голф 4 VW Golf 1,8 Turbo GTI 1999-2001 ГОДИНА или на 1.8 20 В същата година.
golf4_GTI добре но защо тогажа казват че има сложен такъв клапан примерно в обявите на някой а на други няма обявен или няма как да няма ако е VW Golf 1,8 Turbo GTI 1999-2001 така ли ? ето пример viewtopic.php?f=44&t=299332 и това http://www.cars.bg/u381566 или всеки модел VW Golf 1,8 Turbo GTI има този клапан ?
Още малко глупави въпроси VW Golf 4x4 Септември 2001 4х4 може ли да се каре но не на 4х4 а да се изключи и включи или няма как?
Колко кончета са 92 kW ?150 или бъркам?
Може ли в някакви параметри да ми кажете колко е разхода на VW Golf 4x4
в какви параметри е ? И ако е с Газ инжексцион също

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 11 яну 2012 11:05

Всеки бензинов мотор с турбо,трябва да има Блоу офф,защото като е затворен дросела,трябва нещо да разтоварва турбото :) Той е необходим,за да работи двигателя :)
Както го пишат,че го има и го изтъкват,така може да се изтъкват и "има свещи,има стартер" и т.н. mhihi
Коструктивно няма как да го няма,защото трябва да е там.Дали е оригиналния или е сменен с някакъв друг и затова го изтъкват,никой не знае, освен автора на обявата,понякога и той не знае :)
така нареченото 4х4 не е точно 4х4 и не може да се спира (няма копче или ръчка или нещо такова).То е като системата Синхро при по-старите Голф и Пасат и идеята му е,че когато превъртат предните колела,придава въртящ момент и към задните и се завъртат и те.Не е посоянно зацепено на 100% и т.н. При по-старите системи се прави с виско-муфа,която като развие дадени обороти,зацепва и задния мост (предните колела се въртят и боксуват,задните не се движат,тогава муфата зацепва и тръгват и задните).То в движение също зацепва,при рязко подаване на газ и т.н. До колкото помня работеше и на заден ход.При Куатро (системата на Ауди),има междинен диференциал между предна и задна ос и той разпределя въртящия момент.Когато предните колела боксуват,диференциала се заключва (обикновено електронно става това) и придава еднакви обороти към предния и задния диференциал и така действа.Имаше тема по въпроса,питай Гугъл,да прочетеш,защото аз карам по спомени и не претендирам,че ми е 100% вярно.Тъкмо ще прочетеш и каква точно система за " 4х4 " се монтира на Голф 4 :)
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”