Колега, мисля че сравнение от 5-ца до 7ца.. 7цата е по-"напред" от 5-цата. Като става дума за 540i, то по-добре си вкарай М5 нов внос и забравяш за всичко, ако търсиш 7ца или 740i, или 750i, ако пък търсиш икономия и по-спъната кола, някъв ТДС или Дизел, ама много внимателно избран, няма да съжаляваш (Икономия- относително казано при 5/7 серия, но сравнително нормално харчене за колата).
Просто бмв-то си е лукс, кола за дълъг път, който е взел бмв и е попаднал на гледана кола, не е съжалявал. Имал съм бмв, не такъв клас.. и за 98 година кола, 2 пъти за година и нещо е имало 2 ремонта за по 10лв, просто не се чупеше, но ми бъркаше като разход в джоба, затова се разделих с него. Успех с покупката и да се похвалиш.
Въртят ми се в главата едни дяволчета ......конкретно стр.5!
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въртят ми се в главата едни дяволчета за едни........БМВ-та.
kr1sh0 написа:Колега, мисля че сравнение от 5-ца до 7ца.. 7цата е по-"напред" от 5-цата. Като става дума за 540i, то по-добре си вкарай М5 нов внос и забравяш за всичко, ако търсиш 7ца или 740i, или 750i, ако пък търсиш икономия и по-спъната кола, някъв ТДС или Дизел, ама много внимателно избран, няма да съжаляваш (Икономия- относително казано при 5/7 серия, но сравнително нормално харчене за колата).
Просто бмв-то си е лукс, кола за дълъг път, който е взел бмв и е попаднал на гледана кола, не е съжалявал. Имал съм бмв, не такъв клас.. и за 98 година кола, 2 пъти за година и нещо е имало 2 ремонта за по 10лв, просто не се чупеше, но ми бъркаше като разход в джоба, затова се разделих с него. Успех с покупката и да се похвалиш.
Много ми е итнересно от къде ще намери м5 е39 за 5-6к евро

540 ръчка е страхотна кола и според мен щом се търси бмв е най-правилният избор

Добрине, моята кола е автоматик на 307 000 км. вече, купена от Германия преди 3 г. Километража със сигурност не е нагоре, по-скоре е надолу. Е, аз като не съм правил кутия, какъв извод да направя? Дали опита на един човек, е меродавен за нещо? Сменял съм само редовните консумативи и неща по окачването. И какъв е извода? Аз знам какъв е извода. Някои хора си купуват смотани коли за без пари, неинформирани и т.н. и после реват по форуми как се чупели и феновете хълцат и викат, тия коли какви са боклуци. Хубаво и ефтино, няма.
До колегата с питането. BMW е кола за каране колега, това не се връзва с разхода обиконовенно. Щом ще даваш газ.... Имам френд с Е30, 2.7 мотор, гори като ламя, ама пък как върви .... Ами човек преценя кое иска и кое може да си позволи. Пък куатро за фън, айде нема нужда.
До колегата с питането. BMW е кола за каране колега, това не се връзва с разхода обиконовенно. Щом ще даваш газ.... Имам френд с Е30, 2.7 мотор, гори като ламя, ама пък как върви .... Ами човек преценя кое иска и кое може да си позволи. Пък куатро за фън, айде нема нужда.
Последна промяна от ALESYZ на Съб 19 ное 2011 18:08, променено общо 1 път.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Йоанчо, нещо не мога да схвана идеята за тази кола.
Искаш колата за фън да не е Г3 VR?
7-ма серия не е кола за фън. Това както S класа, както А/S8 са коли за возене с мощен или още по.-мощен мотор.
Ако ще е за кеф и то съботно/неделен и само лято наистина колата трябва да не бъде по-голяма от сегмента на 5 серия на BMW.
Погледни и Е55 AMG с атмосферния мотор 354 кс. Говоря за "грозната" Е класа до 2000 г.
Вярно, че е с 5 спепенен автоматик, но за мен върви много прилично. Неприличен е разхода й. Но то няма осмак и то без тубини, който да не е лаком.
Искаш колата за фън да не е Г3 VR?
7-ма серия не е кола за фън. Това както S класа, както А/S8 са коли за возене с мощен или още по.-мощен мотор.
Ако ще е за кеф и то съботно/неделен и само лято наистина колата трябва да не бъде по-голяма от сегмента на 5 серия на BMW.
Погледни и Е55 AMG с атмосферния мотор 354 кс. Говоря за "грозната" Е класа до 2000 г.
Вярно, че е с 5 спепенен автоматик, но за мен върви много прилично. Неприличен е разхода й. Но то няма осмак и то без тубини, който да не е лаком.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ALESYZ написа:...
Колега, къде видя да критикувам по някакъв начин БМВ-то? Или да казвам, че всички чупят кутии (макар да е сравнително често срещано явление при някои модели с повече въртящ момент)? Просто дадох пример за цена, която моят приятел е платил. А за това какъв автомобил е купил - повярвай ми, беше с всички възможни екстри, и още е в уникално състояние. Купи си го директно от хора в Италия, които имаха три такива. Трима братя - три еднакви БМВ-та. И просто бяха купили следващия модел

Това, което исках да кажа най-вече с моя пост, са две неща. Голям двигател означава сравнително висок разход на гориво. И че разходите за поддръжка на БМВ не са ниски, дори напротив. Иначе е един много добър автомобил. Въпросът е дали всеки е готов да плати цената за този двигател и дали е оправдано. Това вече решава купувачът.
Сори, може да не съм те разбрал правилно. Според мен колегата пуснал темата, би следало добре да си е направил сметката, щом се е засилил към тези модели. Аз затова не засягам тази тема, за разходите. Не че не е важна, напротив. Но човека иска да кара. Ами като иска, има , със съответната цена. Всеки сам си прави сметката. Затова споменх за моя френд, колата му гори като ламя, обаче той иска да дава газ. И изтъркания лаф, кефа цена нямал. И те така.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес говорих с моя човек. Каза, че за две години е дал 12 000 лева по колата без горивото. 

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
То тва са си 2 наточени бързи саксота 

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
AmW написа:То тва са си 2 наточени бързи саксота
бих казал поне 3

-
- Автомобил:
- Двигател:
12 бона за две години
вярно е че са скъпички за поддръжка коли ама чак 12000 , явно си е имала проблем тая кола.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
За 730d за 2 години:
Данък МПС: 2х350лв=700лв
Каско при застрахователна стойност 10000лв: 2х600=1200лв
Гражданска отговорност: 2х270лв=540лв
2440лв без да сме стигнали до консумативите на колата
Никак не е евтина поддръжката на такъв автомобил, но и на мен ми се виждат 12000лв малко пресилени. Освен ако не е правил основен ремонт на мотор и скорости.
Данък МПС: 2х350лв=700лв
Каско при застрахователна стойност 10000лв: 2х600=1200лв
Гражданска отговорност: 2х270лв=540лв
2440лв без да сме стигнали до консумативите на колата

Никак не е евтина поддръжката на такъв автомобил, но и на мен ми се виждат 12000лв малко пресилени. Освен ако не е правил основен ремонт на мотор и скорости.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Е, понеже се засегна въпроса за преките разходи за нещата, които не могат да се пипнат...... /най-гадните разходи
/
Не виждам особена разлика, защото какво е положението при мен в момента за Голф 3 ВР6.
Данък - 197лв./годишно.
Каско на 5500лв. - около 350лв.
Гражданска - 270лв. /над 2500куб.см. е все тая./
Това се плаща всяка година, като обслужването и първоначалното стягане на колата, която беше в занемарено състояние ми излезна около 1000-1100лв.
Това с само първоначално - 1800-1900лв., без да съм смятал колко още съм дал за мои прищявки и тунинг.
Както казаха някои колеги, кеф цена няма.
В един момент ще прежаля тези 1500лв. годишно в повече ако попадна на читав екземпляр и това е.
Засега темата е изчерпана. Благодаря на всички отзовали се.

Не виждам особена разлика, защото какво е положението при мен в момента за Голф 3 ВР6.
Данък - 197лв./годишно.
Каско на 5500лв. - около 350лв.
Гражданска - 270лв. /над 2500куб.см. е все тая./
Това се плаща всяка година, като обслужването и първоначалното стягане на колата, която беше в занемарено състояние ми излезна около 1000-1100лв.
Това с само първоначално - 1800-1900лв., без да съм смятал колко още съм дал за мои прищявки и тунинг.

Както казаха някои колеги, кеф цена няма.
В един момент ще прежаля тези 1500лв. годишно в повече ако попадна на читав екземпляр и това е.
Засега темата е изчерпана. Благодаря на всички отзовали се.

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
yoan4o написа:Засега темата е изчерпана. Благодаря на всички отзовали се.![]()
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
отключена по мобла на автора!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”