Смяна на масло, маслен филтър + филтър на климатроника
- vladobe
- Автомобил: Polo 9N Wolfsburg Edition
- Двигател: General Electric F404-GE-402
Смяна на масло, маслен филтър + филтър на климатроника
Здравейте колеги, случайно някой да е запознат колко пари ще струва смяната на горепосочените неща. Колата е VW Polo 9N 2003 година. Предварително Ви Благодаря.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на масло, маслен филтър + филтър на климатроника
маслото е според зависи от марката,която си харесаш и може да варира в много широки граници.За VW се препоръчва оригиналното на VW, Mobil или Motul като Mobil има дота ментета и много хора го избягват поради тази причина (и правилно,понеже ментето на Мобил е пълна отврат).
Маслен ф-р отново според марките може да варира межди 5 и 15-тина лв,като оригиналните не са скъпи и може да се замислиш над този въпрос
Иначе SCT,Hengst,Mann са добри.Евтините са Filtron и Champion,аз лично не ги харесвам.
За филтър за купето пак зависи дали искаш да е с активен въглен или не.В предвид,че идва зима,по-добре си го вземи с активен въглен (до голяма степен обира миризмите на входния в купето въздух,което за зимата,когато не можеш да караш на вътрешна циркулация,си е доста важно).Цените и там варират между 15-20 и 35-40лв според марката и дали е с акт. въглен или не.Аз съм ползвал филтри на SCT,Zaffo,Hengst и не съм имал проблеми досега.
Не си писал за въздуше ф-р,не е зле да го смениш и него,ако скоро не си го сменял.Там положението с марките е същото,за порядъка на цената не мога да ти кажа,защото скоро не ми се е налагало да купувам за такова Поло.

Маслен ф-р отново според марките може да варира межди 5 и 15-тина лв,като оригиналните не са скъпи и може да се замислиш над този въпрос
За филтър за купето пак зависи дали искаш да е с активен въглен или не.В предвид,че идва зима,по-добре си го вземи с активен въглен (до голяма степен обира миризмите на входния в купето въздух,което за зимата,когато не можеш да караш на вътрешна циркулация,си е доста важно).Цените и там варират между 15-20 и 35-40лв според марката и дали е с акт. въглен или не.Аз съм ползвал филтри на SCT,Zaffo,Hengst и не съм имал проблеми досега.
Не си писал за въздуше ф-р,не е зле да го смениш и него,ако скоро не си го сменял.Там положението с марките е същото,за порядъка на цената не мога да ти кажа,защото скоро не ми се е налагало да купувам за такова Поло.

- vladobe
- Автомобил: Polo 9N Wolfsburg Edition
- Двигател: General Electric F404-GE-402
Мда и въздушен филтър ще се наложи да сменя
добре, че ме подсети. За София се чудя къде да отида да ги свърша тези неща. Най-вероятно в ХЕЕД, че са ми най-близо 
-
Nincheto
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте.Някой може ли да ми каже каде се намира филтъра на купето и как да го сменя,ако може и снимка
за vw polo 9n
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
абе тва двигателите за нищо ги нямате

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”