кога са по шумни vw-tata

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Чет 31 авг 2006 15:57

kaloyan22 написа:...Керосинът е високооктанов бензин!...

Керосина си е ... ами керосин :Mr Green Fun

Най-лесно представете газената ламба на баба, е това дет се сипва в нея е керосин. Малко по-сложно, смес от наситени въглеводороди с дължина на веригата С12-С15 и температура на кипене 150 до 275 градуса. Т.е. онзи дето е писал по-горе как керосина пръв излизал от колоната не е внимавал в час. пръв излиза при 50 до 70 град т.н. петролев етер. А керосина е между бензина и газьола (нафтата).

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 31 авг 2006 16:13

Йоско, батка, ти керосина го изкара Газ за горене, аз вече няма да се обаждам ..само моля те недей ако някой ти даде самолетно гориво да го сипваш в газена лампа - чака те взрив ! :roll:

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Чет 31 авг 2006 16:21

kossel написа:Йоско, батка, ти керосина го изкара Газ за горене, аз вече няма да се обаждам ..само моля те недей ако някой ти даде самолетно гориво да го сипваш в газена лампа - чака те взрив ! :roll:

Тц не го изкарвам, той си е! Това че ти не го знаеш... вземи прочети нещо. Не те карам Горива и органичен синтез, за такива като теб има и википедия. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 31 авг 2006 16:35

я вие всички.. да не бъркате керосин с авио керосин или още авио гориво...? а?

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Чет 31 авг 2006 16:43

човека казва че на летището слагали керосин в дизелов двигател - авиационно гориво , това е възможно според мене но по други причини -- едно време ИКАРУСИТЕ имаха ЕКО двигатели Нафта и Газ

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 31 авг 2006 17:18

абе спрете се бе.споменах керосина понеже има по-вискоко октаново число....а вие накъде отбичихте..... mhihi

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 31 авг 2006 20:40

Стига сме писали ,че една страница нищо по темата.Само керосин и бензин.Аз съм на газ.А Ludia като дойде във Варна да ми се обади ще го запозная с механика .И да не слага керосин в бензинов мотор.

Потребителски аватар
yossarian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yossarian » Пон 04 сеп 2006 8:01

wili98 написа:я вие всички.. да не бъркате керосин с авио керосин или още авио гориво...? а?

Не, не го бъркам, за другите незнам! Керосин най-общо е гориво за турбореактивни двигатели. Има различни видове, но керосин. Авиационния бензин е с по-високо октаново число и се позва за авиационни Ото двигатели.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пон 04 сеп 2006 17:12

При горенето на бензина има детонации,то се нарича детонационно горене.Сместта не пламва от раз а се възпламенява на етапи,оттам и понятието детонации.При горенето в горивната камера се образуват микроексплозии които намаляват КПД-то,ако е една цялостна експлозия ефекта е по голям.Колкото е по голямо октановото число толкова по голямо антидетонационното горене.Сега не ми се рови по дебелите книги да гледам за вибрации и прочие.

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Съб 23 сеп 2006 16:15

Аз също съм усещал минимална разлика в шума. Субективно погледнато (усетено) при работа на ПБ двигателят работи по-плавно и равномерно и е по-тих (при равни други условия). Относно причината за това съм солидарен с колегата psstv18rp – по-ниската скорост на изгаряне на ПБ. Със всички негативни последствия от това – за изпускателните клапани и цялата изпускателна система.
От друга страна, наистина ПБ е по-устойчив на детонации, но последните отдавна не са проблем за съвременните горивни системи, които управляват и запалването.

Така че, ако погледнем обективно на нещата по-тихо работещият двигател не винаги е непременно по-добре работещият. Не веднъж е споменавано тук, че конвенциалното пригаждане на бензинов ДВГ за работа с ПБ винаги е свързано с определени компромиси. Е, съществуват и газови инжекционни, но там цената е дебела.

А що се отнася до горивата – всички напират да излязат от тук:
Изображение
Може би стана по-ясно къде измежду тях е керосина.

Върни се в “Автогазови уредби”