най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ceneto
Автомобил:
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот ceneto » Нед 08 яну 2012 16:15

Каспър написа:
katcko написа:
Каспър написа:Вчера си взех от Метро две крушки Osram Night Breaker+ H7. Цената там е 18 лв. бройката...

Аз ги взех по 13лв бройката от Практикер(баси разликата),ама не съм ги тествал още :roll:

Преди малко минах през Практикер и на цокъл Н7 имаше само Osram Silverstar +50% на цена от 16лв. бройката. Имаше и Osram Night Breaker+ Н1 на 13лв. Съдейки по тази цена си мисля, че едва ли този Night Breaker + който си взел от Практикер за 13лв. е бил на Н7 цокъл :roll:

днес си взех от практикер найтбрейкър Н7 за 19.90 бройката

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 08 яну 2012 20:01

Да такава е цената, преди малко и аз бях там и си взех един комплект с резервни крушки H7 ментета за 5лв., че като изгори някой Nightbreaker да закърпя положението до най-близкия магазин и да не се излагам пред шапкарите.

nickss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nickss » Нед 08 яну 2012 22:35

+1 за Philips Blue Vision Ultra (Xenon effect), свети прилично бяло а и наи-вече си заслужава парите като за Philips,произведен в Германия.Взех за 50 лева 2 крушки H7 + 2 габаритни крушки.Пообиколих по повечето магазини и бяха 70 лв,ако някои си търси такива на бул Гоце Делчев 53,малко след бул.България посока "пазара на Красно Село" се намира магазинчето в момента са с 30% намаление всички крушки на Philips. :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 08 яну 2012 23:37

Искам да ползувам темата да попитам. Ако има колега от Стара Загора с Осрам НБ+ на цокъл Н4 би ми се искало да направим една проба за 5 минути по тъмното да видя разликата с моите обикновените осрамки. Днес монтирах "новите" фарове от Джета 8)
Искам маааалко да ги подобря откъм светене, че с тия лупи се разглезих много (сега ми е малко странно, действително лупа от Мерцедес W221 свети видимо по-добре от заводска Хелла на Джетта) :lol:

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Вто 10 яну 2012 13:44

След около 4 години вярна служба целогодишно ми изгоря едната лампа Osram Cool Blue H4. Купих си пак такива комплект от 2 броя в пластмасова кутийка за 23 лева. Светят като старите, но малко им е променено името - Osram Cool Blue Intense, Xenon Look , up to 4200 kelvin.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 10 яну 2012 17:03

Мен пък същия Осрам само че Н1 ми изгоря на 1 год.Явно е до късмет.

Потребителски аватар
vwclub.bg
Автомобил: 2004 VW T5
Двигател: 2.5 TDI AXD 131 PS

Мнениеот vwclub.bg » Вто 10 яну 2012 20:01

В онлайн магазина на клуба има гамата на Philips и Osram на преференциални цени

Крушки H1: http://fanshop.vwclub.bg/categories.php?cid=22
Крушки H7: http://fanshop.vwclub.bg/categories.php?cid=20
Крушки H4: http://fanshop.vwclub.bg/categories.php?cid=21

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Сря 11 яну 2012 3:12

Правят ми впечатление някой постове ама един ми направи най-голямо и сега ще го цитирам в общи линии като целта не е да се заяждам, а само да разтълкувам нещо. Та - "след няколко си години служба ми изгоря кул блу-то и си купих ново, и свети същото като старото"
Сега, една крушка, която е светила повече от 400 часа се води, че вече е опечена като от опечена не разбираите за хвърляне , а с променени светлинни свойства и за това се променя и самия светлинен поток както и цветът му.
Колега ако новата ти крушка свети както казваш, като старата и разлика наистина няма, то това означава, че новата ти крушка действително нещо не е наред или е лек ментак.
И отнсно въпроса на колегата за нарва, тоя модел който точно те интересува не е никак лош като се има предвид и цената му а като светене се доближава доста до това дето са описали като 4500К само че мен лично ми направи впечатление че светлината върху мокър очастък от пътното платно пак леко бяга но в сравнение с филипса от тоя сорт светлина леко бледнее.Дори момче от търново, поклонник на пежо дойде преди седмица долу горе и пита също за тях и колегата понеже имаше налични показа как светят, говоря за модела с повече бяло мисля, че беше NARVA Headlight H4 Range Power 50+ и да ти кажа зарадва се момчето.
И като последен параграф, от скоро слагаме на доста коли НБ+ и взема да прави впечатление, че крушки купени от един магазин, да речем магазин А и крушки купено от магазин Б, светят различно, а са на един и същ модел кола с фар в едно и също състояние, което ни озадачи леко, но все пак сме в Булгаристан.
Примерно аз бях си вземал за една нива с 4 добавени фара за лов 4 НБ и единия светеше по различно и от по-различно разбирайте по жълто и сякаш фокуса бе изместен.И при смяна на крушките се променяше съответно светенето като липсата на фокус и жълтеене се преместваха с крушката сякаш. Да се чуди човек?! :):):):)

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Сря 11 яну 2012 8:37

Извинявам се, но не съм се изразил правилно. Вчера смених крушките през деня и просто няма как да преценя как светят. Писах, че светят като старите, имайки в предвид, че са с по-бяла светлина. Снощи ги пробвах на тъмно и наистина светят доста по-силно от старите. Това, че изкарах с първия комплект над 4 години се дължи, че карам малко, а не че крушките са много издръжливи.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Чет 12 яну 2012 18:59

Близо година и половина карам с Osram Silverstar...Май така бяха.Днес едната изгоря.Видимо жичката е със сранна форма и леко рошава.Защо е станало така идея си нямам.СЛожих резервната Osram Cool Blue и какво да видя...свети по-бяло,но по-слабо.Жълтата уж крушка свети по-отчетливо и силно,а онази освен ,че леко белее друго не прави.Тръгнах да си търся Osram Silverstar ,но нито на ШЕЛ,нито на ОМВ имаха.Домързя ме да обикалям града ейтака при положение,че утре имам работа в другият край на града и не си купих нищо.Има само NightBrake и Cool Blue.И двете не ме устройват.Късите светлини на NB ако сте забелязали пред тях стъклото е сиво,а не синьо.Точно като silverstar-а.

Имам предвид това:

Изображение

Само дето при Silverstara цялата крушка е такава.Аз лично съм разочарован от Cool Blue-то,въпреки че покарах с 2 от тях.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 14 яну 2012 14:24

Виж във Практикер или Бриколаж - трябва да има Силвърстар
На Силвърстар стъклото е изцяло прозрачно - капачката отпред е сребристо сива
вътрешната и част - според производителя е със сребърно покритие :talk:
Мисля , че добре е изкарала като живот - и на мен ми изгоря H4 - горе долу пак след толкова експлоатация - съвсем нормално си е според мен - няма как да дава +50% светлина - и да свети 7 години

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Съб 14 яну 2012 16:01

Дайте да излъчим нещо като най-добра крушка от Осрам и такава от Филипс ...
Според мен критерия не трябва да е цвят..Сакън да не жълтее, а да са най-мощни и тогава да ги сравним като марки!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 14 яну 2012 17:00

На Осрам най-добрата е Найт брейкър , а на Филипс - X-treme Power

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 15 яну 2012 9:11

А ако става въпрос за мултихарактеристики, а не само най-силно светене, според мен са осрам all seasons и филипс night guide или vision plus

Потребителски аватар
ceneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceneto » Нед 15 яну 2012 16:06

ама all season май не се продават/произвеждат вече
иначе аз се бях засилил за такъв тип крушка

Последна промяна от ceneto на Вто 17 яну 2012 17:42, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”