Пасат Б3 проблем с обдухването

Техническа и сервизна информация за Passat
dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б3 проблем с обдухването

Мнениеот dido.sofiq » Чет 12 яну 2012 18:49

Колата е с климатроник.ПРоблема е ,че не ще да обдухва.Нямам парно...студено е и цялата кола се запотява,Трябва да се движа бързо,за да духа леко на предното стъкло..Моля за съвет и помощ. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Проблем с обдухването на пасат Б3

Мнениеот pas1.8mi » Чет 12 яну 2012 19:05

Ако ти духа много слабо,погледни в какво състояние ти е филтъра отпред под предното стъкло!Вентилатора духа ли на всички степени?

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Чет 12 яну 2012 19:09

На никаква степен не духа.До няколко дена се включваше ако уцелих дупка. Сега вече и от тове неще.Не включва и перката на радиатора.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 12 яну 2012 21:19

Значи обаждаш се на zfa159 и максимум след 2 часа ще имаш духащ пассат :lol:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 12 яну 2012 22:42

Абе за 2 часа не знам дали ще смогна,ама ден максимум :D
Тези Хафтомобили имат няколко конструктивни проблема и може да е само един от тях,може и да са всички заедно.
Общо взето колата няма филтър на купето и всичките боклуци влизат и спират на изпарителя (климатичния радиатор вътре под таблото).Там събират влага и пречат на въздуха да минава.Резултата е слаб дебит на въздух и влага навсякъде.Това се почиства и се слага кутия с филтър (от Пасат В4 става екстра).
Другият проблем са им клапите,прословутите дунапрени,които летят из колата...това е причината да нямаш читаво топло и да не можеш да гласиш къде да духа струята :)
Третият проблем са управленията на въпросните клапи - 3 от тях са вакуумни,три от тях са електромеханичн (с ел. мотори).При вакуумните се късат мембранките вътре и спират да се местят...лошото е,че 2-ра ръка предимно не работят,нова една е над 300лв... При ел. моторите е по-добре,защото са от едно време и са здрави и се намират 2-ра ръка,иначе нови са маса пари и те (около 200лв).
Само че за да се види кое точно работи и кое не работи и какво се случва,трябва да се види.Аз пари за гледане не взимам и нямам нищо против,ако ти е удобно и имаш желание,да я прегледам и да ти кажа поне това,което е видимо на пръв поглед :) После вече,ако ти се забавлява,на драго сърце ще ти обясня как да си я ремонтираш (ще се отчаeш колко много има да разглобяваш :D )
:beer

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Пет 13 яну 2012 12:17

zfa мерси много :) ! Но днес отидох в един сервиз оказа се ,че е вентилатора.Четките са му заминали. Сега ще трябва да намеря некав секънд хенд :( . А да те питам zfa знаеш ли дали обикновен вентилатор(климатичен) ще пасне на на климатроничен ?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 13 яну 2012 12:28

Айде и аз да питам, нямах филтър на купето, сложих такъв на Б3 РП без клима, преди лятото летяха всякакви семена и самолетчета като се пусне вентилацита... :Mr Green Fun И съм си играл с врътката от 0 на 4 няколко пъти и ей така да поизкара каквото е останало, чат пат излязоха някои органични неща, но има ли вариант без да се разглабя таблото да се почисти по-деликатно? Предполагам, че няма, но една малка надеждичка имам... mhihi

ПС. Парно си имам, отскоро нещо се засили доста там след едни смени на капачката на съда и пари чак, ама да не дърпам рогатия де :beer

dido.sofiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dido.sofiq » Пет 13 яну 2012 12:40

nokiangage написа:Айде и аз да питам, нямах филтър на купето, сложих такъв на Б3 РП без клима, преди лятото летяха всякакви семена и самолетчета като се пусне вентилацита... :Mr Green Fun И съм си играл с врътката от 0 на 4 няколко пъти и ей така да поизкара каквото е останало, чат пат излязоха някои органични неща, но има ли вариант без да се разглабя таблото да се почисти по-деликатно? Предполагам, че няма, но една малка надеждичка имам... mhihi

ПС. Парно си имам, отскоро нещо се засили доста там след едни смени на капачката на съда и пари чак, ама да не дърпам рогатия де :beer

Многоооо Брутална история :D :D :D :D :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 14 яну 2012 10:53

Не знам в какъв сервиз си ходил,ама тези вентилатори се ремонтират и никак не им е скъп ремонта ;) Сменят им се четките,сменят им се втулките,колекторите се сменят,ако трябва,всичко им се прави и пълния ремонт на твоя,излиза на цената на вентилатор 2-ра ръка (ти вече си имаш един 2-ра ръка,за какво са ти още mhihi ).Иначе да,случва им се често,ама аз предпочитам да дам 50лв за ремонт на вентилатор и да знам,че ще ме надживее,от колкото да го сменям с 2-ра ръка и да се чудя къде ще умре отново :)
За другият въпрос - сваляш таблото,разглобяваш всичко и екшън :) Измиваш всичко,излизваш го перфектно (боклуците спират по клапите,спират по радиатора на парното,няма как да ги махнепш). Като изсъхне,преди да си го сглобил, си купуваш една екстра за почистване на климатични системи,за да утрепеш и остатъците от бактериите и оливаш всичките въздуховоди и т.н отвътре.След това събираш обратно и fси напълно готов за години напред :)
Ако караш много или возиш малко детенце и т.н.,е много хубаво да го направиш,защото тези неща те разболяват,смърдят и т.н,все пак са гадни бактерии.
:beer

ervinromel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ervinromel » Вто 29 яну 2013 20:13

Здравеейте, zfa159. Моля за вашето съдействие. Разполагам с Пассат'92, старичък, но верен. Разполага с климатроник - оригинален. Тази зима обаче ме предаде - спря обдухването на предното стъкло, което ми донесе много неприятни емоции. Преди доста време отказа обдухването на пода, но много не му обърнах внимание. При стъклото, знаете, ситуацията е сериозна - директно отиваме в каменната ера, с парцала. Моля, обяснете как се управляват клапите за обдухване на стъклото и пода, дали е възможен ремонт. Благодаря.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 30 яну 2013 16:19

ervinromel написа:Здравеейте, zfa159. Моля за вашето съдействие. ... Моля, обяснете как се управляват клапите за обдухване на стъклото и пода, дали е възможен ремонт. Благодаря.

Добре дошъл във Форума колега.
Човека, писал над теб се занимава с ремонт на климатични системи и не само с тях. Напиши му съобщение или бележка в която да се уговорите, като използваш съответното поле под мнението му(долу в ляво). А може и да видиш неговата тема viewtopic.php?f=13&t=44549&hilit=%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8+%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8 Ако решиш сам да правиш ремонт можеш да ползваш тази тема viewtopic.php?f=11&t=71586&hilit=%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA+%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82+%D0%913 Тя се отнася за парното, но разликата е основно в това, че заради климатроника има още един радиатор и управлението на клапите не е с жила а електроника и вакуми.

Върни се в “Passat”