2 Въпроса за Пасат B6

Техническа и сервизна информация за Passat
bobyjuvefan
Автомобил:
Двигател:

2 Въпроса за Пасат B6

Мнениеот bobyjuvefan » Вто 06 окт 2009 18:54

Здрвейте колеги,
Дали някой може подробно да ми обясни, като на 5г дете, как мога да си направя опцията фаровете сами да ми се включват при тръгване и изключват при гасене на автомобила. Пробвах на 2рата позиция на копчето ми, но се включват само ако е тъмно. А понеже съм доста разсеян и се случва често да карам без фарове, а според закона трябва прези зимния сезон целодневно да сме с включени фарове.
Втория ми въпрос е отностно печката на автомобила ми. Един приятел, като ми разглеждаше колата възкликна, я ти си имаш печка, това е супер за зимата, може да ти работи без да ти е включена колата. Въпроса ми е как точно се пуска тази печка или климатроника ми сам избира да я включи спрямо температурата в купето или трябва да нося наръча с дърва в багажника :D.
Благодаря ви предварително за отговорите!

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Re: 2 Въпроса за Пасат B6

Мнениеот KGL » Вто 06 окт 2009 19:34

Относно първия ти вупрос:доколкото помня, трябва да имаш още една позиция на ключа за фаровете, за да ползваш тази опция

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 06 окт 2009 19:57

Печката трябва да има малък дисплеи с копчета.Обикновенно е на кората на вратата или до ключа на фаровете от него се настройва.Има и печки който се включват с копче и могат да работят само като работи колата и не могат да се настройват или аз поне не съм открил как става.Замата е много гот за 3 минути прави Африка.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Вто 06 окт 2009 20:48

колега ако наистина имаш пе4ка тя се вклу4ва по средата на кръглите коп4ета които са за парното горното трябва да пише on/off, а отдолу трябва да има един знак нещо като една xоризонтална линиика отдолу отгоре и 3-вертикални поне при мен е така,освен това ако е оригинална трябва да имаш дистанционно управление с което я пускаш отдале4е примерно 400-500метра дори се вклу4ва, или си я нагласяш от дисплея центарлния в колко 4аса да се вклу4и,а за автомати4ните фарове трябва да е програмирана да се вклу4ват винаги някои по-свестен аларамаджия ги правят ако нямаш оригинално :D

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 06 окт 2009 23:19

Аз обикновено преди да питам правя това - rtfm
Ако не помогне, това - www.google.com

Потребителски аватар
mitko3040
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitko3040 » Сря 07 окт 2009 8:24

Аз също си направих светлините да ми светят при контакт. Отиваш в сервиза, закачат компа и настройват. Има опция Дневни светлини просто трябва да го активират. Сам не се мъчи няма как да стане. За печката трябва да имаш отделно дистанционно. Аз като взимах пасат имаше вариянт за такава с печка и тя имаше дистанционно, но иначе несъм сигиурен да имаше някакъв отделен дисплей, но може и да несъм обърнал внимание. Моите дневни светлини ми ги настроиха още миналата година лятото и като мина периода за задължително каране на светлини през деня все се канех да ходя да ми ги изключат и така си мина. Карах си така.

bbosh1

Мнениеот bbosh1 » Сря 07 окт 2009 11:54

Слагаш си превключвателят в положение "къси светлини" и не го мърдаш. При B6 е направено като загасиш контакта да се гасят и фаровете. Можеш да оставиш светнати единствено габаритите.

Потребителски аватар
passat6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat6 » Сря 07 окт 2009 21:21

Колегата bbosh1 е прав. Няма нужда от пипане по настройките. Просто врътваш шалтера за светлините в крайно дясно положение и го оставяш там до края на сезона. При заключване на колата фаровете остават да светят още няколко секунди за да ти осветяват пътя.

bobyjuvefan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobyjuvefan » Пон 19 окт 2009 18:42

Благодаря, колеги! А нещо повече за печката?

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пон 19 окт 2009 19:15

ако наситина имаш отиди да си изкараш дистанционно :)преполагам 4е имаш и 2 акомулатора един при двигателя и другия отзад в багажника отляво в кората :wink:

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Пон 19 окт 2009 20:09

Също така Б6 има и меню с настройки на бордовиа компютър. От там може да са нагласят светлините на колко сек. да се изключват при изгасен двигател, пускане и спиране на комфорт модул, оции на дневните светлини и можеби дръуи екстри при различните модели с различните екстри.

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Сря 21 окт 2009 22:06

jafara написа:Също така Б6 има и меню с настройки на бордовиа компютър. От там може да са нагласят светлините на колко сек. да се изключват при изгасен двигател, пускане и спиране на комфорт модул, оции на дневните светлини и можеби дръуи екстри при различните модели с различните екстри.

true true, аз на нашата си и направих като мине 20 км/ч и да се замозаключва

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Сря 11 яну 2012 16:54

Отностно въпроса за печката. ако нямам дистанционно дали мога да си купя ново или да споделите без дистанционно дали може да се нагласи примерно сутрин в 7 да се пали ? пасатa е b6 highline.

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Пет 13 яну 2012 8:25

frec написа:Отностно въпроса за печката. ако нямам дистанционно дали мога да си купя ново или да споделите без дистанционно дали може да се нагласи примерно сутрин в 7 да се пали ? пасатa е b6 highline.

Ако модела който имаш е без дистанционното управление, може да отидеш в представителството на Webasto в София и да ти надградят печката. Предлагат програмируем модул, дистанционно или GSM управление.

josif123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот josif123 » Пет 13 яну 2012 10:22

Относно първия въпрос съм виждал залепена бележка "идиотка" около таблото с гооооолеееемиииии букви "ФАРОВЕТЕЕЕЕЕ".

Върни се в “Passat”