смяна масло и връзка с шумен двигател 1.6 абу

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Re: смяна масло и връзка с шумен двигател 1.6 абу

Мнениеот vaiper 1 » Пет 13 яну 2012 18:50

stefan4o написа:Колега, не че нещо, ама май не си много наясно какво значат тия числа за вискозитета на маслото. По-абсурдно обяснение не бях чел скоро :bowdown

Последна промяна от vaiper 1 на Пон 16 яну 2012 10:47, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 13 яну 2012 18:52

При положение, че има сигурно поне 5 теми с обяснения не мисля, че има смисъл. Отвори, прочети и пак заповядай да ми обясняваш, че с 15В40 е по-добре, отколкото с 10В40 :lol:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 13 яну 2012 18:55

stefan4o написа:При положение, че има сигурно поне 5 теми с обяснения не мисля, че има смисъл. Отвори, прочети и пак заповядай да ми обясняваш, че с 15В40 е по-добре, отколкото с 10В40 :lol:

По добре е в случая 15в-40 от 10в-40 :Mr Green Fun

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 13 яну 2012 19:02

vaiper 1 написа:
stefan4o написа:Колега, не че нещо, ама май не си много наясно какво значат тия числа за вискозитета на маслото. По-абсурдно обяснение не бях чел скоро :bowdown

Я обяснете да чуем вас колега :talk
Опааааааа извинявам се наисти на обарках се 10,15 20 е дебелината на маслото наистина се обарках колеги :063:

Ами като не е на диета, дебело ще е :063:

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 13 яну 2012 19:06

stefan4o написа:
vaiper 1 написа:

Я обяснете да чуем вас колега :talk
Опааааааа извинявам се наисти на обарках се 10,15 20 е дебелината на маслото наистина се обарках колеги :063:

Ами като не е на диета, дебело ще е :063:

Последна промяна от vaiper 1 на Пон 16 яну 2012 10:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 13 яну 2012 19:09

Ами извинявай, ама ти не си наясно с терминологията, пА си тръгнал съвети да даваш за масла mhihi Звучи смешно просто - дебелина на маслото.
Вискозитетът е мярка за съпротивлението на флуид, срещу преместването на едни негови пластове спрямо други. Възприема се като "гъстота" или съпротивление при изливане. Вискозитетът представя вътрешното съпротивление (напрежение) на флуида да изтича и може да бъде считан като мярка за триенето на флуида. Така водата е "рядка" имайки малък вискозитет, докато растителното масло е "гъсто" имайки голям вискозитет.

Източник:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0% ... 0%B5%D1%82

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пет 13 яну 2012 19:17

stefan4o написа:Ами извинявай, ама ти не си наясно с терминологията, пА си тръгнал съвети да даваш за масла mhihi Звучи смешно просто - дебелина на маслото.
Вискозитетът е мярка за съпротивлението на флуид, срещу преместването на едни негови пластове спрямо други. Възприема се като "гъстота" или съпротивление при изливане. Вискозитетът представя вътрешното съпротивление (напрежение) на флуида да изтича и може да бъде считан като мярка за триенето на флуида. Така водата е "рядка" имайки малък вискозитет, докато растителното масло е "гъсто" имайки голям вискозитет.

Източник:

Последна промяна от vaiper 1 на Пон 16 яну 2012 10:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Съб 14 яну 2012 9:40

vaiper 1 написа:
stefan4o написа:Ами извинявай, ама ти не си наясно с терминологията, пА си тръгнал съвети да даваш за масла mhihi Звучи смешно просто - дебелина на маслото.

Източник:

:applause: Старателен сте браво колега :beer , но нека оставим автора даси вземе решение по темата и други колеги дасе обадят ако искат те сащо имат мнения нали
:Mr Green Fun Всичко което казвам сам го направил сам го пробвал на моята кола и е имало положителен ефект eusa

Добре бе колега,пишеш тотално неграмотно.Тук това се порицава.Явно не си вземаш поука от забележките за неграмотното ти писане!
Да беше само това добре,ама не си в час с маслата а си тръгнал съвети да даваш.Ставаш смешен.Не ми е приятно да се подвизавам във форум с неграмотно пишещи,така че моля те-намери си някакъв буквар,граматика за 1-ви,2-ри,3-ти клас и го прочети.
И за двигателя е по-добре 10-40 масло. Ти като наказваш твоя мотор с 15-40 нека бъде само твой проблем.
Не искам хора не можещи да напишат последователно две думи без правописна грешка да ми дават акъл и въобще да ръсят знание където и да е било :screwy

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Съб 14 яну 2012 18:06

Всеки сам си решава в тоя живот колеги :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”