Б5 проблем с чистачките
Б5 проблем с чистачките
Колеги имам проблем, като изключа чистачките продлжават да работят още сигурно 7-8 движения и после спират в някакво междинно положение, когато са на най-бавната спират в крайно положение иначе където си поискат. Някой знае ли от какво е и ако е от релетата къде се намират те?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Проблем с чистачките
darkoz написа:Да б5, Но аз питам за чистачките не за модела. Може ли да ми помогнеш
Да ама чистачките при Б5 и Б3 и 4 са съвсем различни и затова те карам да уточниш модела. Реле при пасат Б3 и Б4 е едно дето е за чистачките и е с номер 99 или 91, като релетата се намират в ляво над педала на съединителя. На Б5 релетата са зад лявата духалка за страничното стъкло мисля, но не знам кой точно номер е за чистачките. Твоя проблем по - скоро е свързан със самото моторче. Има едни пластини които опират там и от там идва проблема.
П.С Чудя се как очаквате да ви се отговори по даден проблем, след като не знаете как да си зададете въпроса правилно. Е това по - горното можеше да го напиша още след обяд, а не да уточняваме 5 часа за каква кола става въпрос.

Re: Проблем с чистачките Б5
Да правилно не мога да си задам въпроса ама това не пречи на колата ми да се чупи
Моторчето къде се намира как да стигна до него.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
darkoz написа:Да правилно не мога да си задам въпроса ама това не пречи на колата ми да се чупиМоторчето къде се намира как да стигна до него.
Приятелски съвет, отиди на майстор щом не знаеш къде е моторчето /под чистачките в двигателния отсек е/
Пробвах с ново моторче проблема е същия, сложих и нов ключ и пак когато дам на контакт тръгват после спират в накакво междинно положение. Има едно реле което ми изглежда обикновенно проверих го работи на релето пише номер 370. Въпросът ми е има ли друго реле, което да определя интервалите и бързините за чистачките и ако има как се казва?
Някой да знае случайно как се казва релето което управляват чистачките и къде се намира?
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Може да е малко късен отговора ми, но все пак:
Посочил съм за по-новите с две стрелки, понеже всъщност е двойно реле.
Посочил съм за по-новите с две стрелки, понеже всъщност е двойно реле.
Благодаря много, аз сега го виждам и аз го намерих в Аутодата и така го отстраних, това реле дето е на позиции 5 и 6 се оказа проблема, смених го и готово. Благодаря още веднъж, дано тази статия е полезна и за накой друг.
- yarek
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AJM 2000
Да съживим темата. Моите чистачки се пускат сами и сами спират когато си пожелаят. И задната чистачка е тотално блокирала, омивателна дюза си работи ама рамото нп се движи. Много е дразнещо. Дали смяна на реле 5 и 6 ще оправят проблема ?