такааа...днес изчетох доста фороми и теми за гумичките на клапанитее...
мисля че д/г ми стана ясно как мога да ги сменя не ми се видя голяма философия..
как мисля да постъпя:
1.Рвивам болтовете на колекторите с всякакви други които са свързани кьм главата на двигателя за да мога в последствие спокоино да я извадя
2.Свалям ангренажния ремак но нз дали преди това дали да не напасна запчатките на отметките един вид да и направя центровка...или пеи сглобяването само е необходимо или ако 1-во я направя на центровка при сглобяването ще ми е по лесно ?
3.Махам всмукателните колектори за да мога да разглобявам.
4.Махам капака на двигателя.
5.Пия една биричка да освободя малко напрежение!
6.Всичко нататака ми е малко обаркано но се надявам да получа подобна картина

като се има в предвид че в моя случай ще е един вал.
7.След като сваля тея валове можеби ще имам достьп до прожините на клапаните и картината която ще виждам ще е нещо като тая

не мога да разбера дали ще е необходимо да свалям главата на двигателя или след като достигна до това положение ще мога да притисна прожината да извадя тея стопери ли нз как се водят двете метални джаджи които даржат прожината да не хврькне...
поправете ме ако не е така това което мисля да направя или ако картината която ще полича ще е друга. не мога да разбера кое се нарича водачи? присьстват ли някаде в картинките които сьм показал ?