VW BORA-проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
morkata1
Автомобил:
Двигател:

VW BORA-проблем

Мнениеот morkata1 » Съб 14 яну 2012 6:02

Привет на всички авто маниаци,имам нужда от помощ,притежател съм на VW BORA 2.3 и понеже съм отскоро с нея забелязах че предното стъкло ми седи мазно,близах,бърсах ,гледам няма теч нито спад на антефриза,сменил съм филтъра на купето,клапата за въздух ми работи нормално и след дълго четене констатирам че причините може да са няколко( при направена самодиагностика на климатронока ми изписа 04FA 00 ):
1.спукано казанче на парното
2.запушени отводнителни канали
Молбати ми е понеже съм от Бургас,къде може да проверя тези нередности? Благодаря на всички отзовали се :horror:

Потребителски аватар
geleto91
Автомобил:
Двигател:

Re: VW BORA-проблем

Мнениеот geleto91 » Съб 14 яну 2012 10:14

Ако са ти запушени отводнителните канали, колата ще се пълни с вода под шофиора и зад него!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 14 яну 2012 11:03

Мазно...Хантифриз - радиаторченце :)
Как си разбрал,че не го губи? Загуба се гледа в интервал от доста време.Дойде един човек с Г4 и радиаторчето беше за смяна,а загубата на антифриз беше от сорта на 02.-0.3Л за 2 месеца (2000км е минал за тях) и радиатора имаше много много лека пробойна...Ако го гледаш през ден-два,няма да се е променило видимо :)
:beer

morkata1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот morkata1 » Съб 14 яну 2012 20:34

Нивото на антефриза за около 1000 км. пробег е намаляло почти с около 150 мл.,само от него е,днес си закупих ново радиаторче,сега остава да го сменя и да видим дали нещата ще се нормализират,защото в момента с това мазно стъкалце шофирането си е направо мъка и доста дразнещо,особено вечер

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”