DELL Inspiron 5110
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
DELL Inspiron 5110
От скоро съм притежател на такава машина, но бих желал да се обърна към вас, колеги, с един въпрос-моето дръвце, когато си подпра ръката в левия или десния ъгъл на лаптопа, когато е отворен, съответно се чува едно много приятно скърцане. И при вас ли е така ?!
- Vantage
- Автомобил: Golf R 2017
- Двигател: Variant 4motion
Re: DELL Inspiron 5110
При мен няма такава "екстра".
- apa6o
http://support.dell.com/support/edocs/systems/insN5110/en/sm/palmrest.htm
Ето тази гад си поскръцва доволно когато се допра до ъгълчетата... Доста изнервяща работа!
Ето тази гад си поскръцва доволно когато се допра до ъгълчетата... Доста изнервяща работа!
Хм чудно 5110 серията не е евтина,даже е среден клас,не би трябвало да скърца 
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
BG_Golf4e написа:Хм чудно 5110 серията не е евтина,даже е среден клас,не би трябвало да скърца
Модерни времена

- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Моя не скърца. Може би съвсем леко мърда, но не се чува звук.
- apa6o
Не трябва и когато му почистиш прахта от пластмасите със салфетка, да остават драскотини или клавиатурата да потъва, като я докоснеш, все едно е от локум...и още едно-две подобни дразнещи неща, като тъч-пад, който има собствено мнение за нещата
Иначе да, като за 1400 лева без опереционна система, не е зле 
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Представям си като го хванеш отворен с една ръка в някой от ъглите какво се случва.
Гъне се като ФаФла
Няма ги вече титаниевите шасита на Лаповете от едно време
Гъне се като ФаФла

- apa6o
Отвертка тунЕКа рулира, развих шестте винтчета, които придържат тази част към шасито, от към долната страна на лаптопа, след което размърдах самия панел, понатиснах го с ръка, за да се намести като хората, после внимателно, последователно стягане и уж е ОК за сега...
- JaDaWiN
Matematiks написа:Представям си като го хванеш отворен с една ръка в някой от ъглите какво се случва.Гъне се като ФаФла
![]()
Сега тествах - в левия ъгъл е ок
А иначе, никакви драскотини и клавиатурата не потъва, ако пишеш нормално.
- apa6o
Добре де, пустинята тежи около 1 тон, как е възможно да е толкова паянтова
Съвет към притежателите на такива-за изваждане на батерията нали има две копченца, едно с пружинка и едно без, та това без може случайно да мине в режим отключено и батерията от едната страна тръгва и може да се посчупи захващането на другото и батерията да се изтръгне
А ако сте с по-мощните процесори, инсталирайте програма за следене на температурата, че има навик да скача доста .
А ако сте с по-мощните процесори, инсталирайте програма за следене на температурата, че има навик да скача доста .- Vantage
- Автомобил: Golf R 2017
- Двигател: Variant 4motion
Май си попаднал на кофти екземпляр. Поне при мен тези работи ги няма- 4 месеца постоянен тормоз.
i5 не грее. Само ако играя повече време някоя по-натоварваща игра, започва леко да си пуска отоплението
, не е страшно.
i5 не грее. Само ако играя повече време някоя по-натоварваща игра, започва леко да си пуска отоплението
- apa6o
Аз съм с Core i7, четириядрен, съответно нормалната работна температура е между 50 и 60 градуса, но все пак Уиндоус 7 го зарежда за 1 година време
Колко чудесно е от Майкрософт да не желаят да развият 64-битовата версия на ХР, за да може да я подкарам, защото ми е писнало от техните бъркочи с имена Виста, 7, тепърва и 8... БТВ аз съвсем скоро го взех лаптопчето, но вече успях да го разбърникам едно хубаво, защото инсталацията на Уин-а, който е оригинален за капак, ми отне около 2 дни време и трябваше да вадя чиповете на РАМ-та, защото не се знаеше, дали не е в нея причината за проблемите с инстала, след това ми отне около още 4 дни да се справя с инсталацията на драйвърите, защото очевадно в ДЕЛ работят сбирщина дебили, които са решили, че само половината от драйвърите трябва да се самоинсталират, а останалите се разархивират някъде си, пък нека потребителя се блъска да ги търси и инсталира в последствие. Продължаваме и с проблемите мулти-четеца за карти памет, в който е доста лесно да заклещиш MMC-Pro Duo, без изобщо да прочете нещо от нея, макар уж да я поддържа като стандарт, е пълна глупост, успях да изтряскам лаптопа от долната страна в ръба на един шкаф, та не съм сигурен дали не му създадох някоя и друга пукнатина в пластмасориите, видимо няма нищо, но кой знае... Почистването както казах завърши с драскотини, което ме шокира качествено, така че се надявам да си изживее гаранцията безпроблемно, да си програмирам жив и здрав и след което ще го пратя в заслужена пенсия, тъкмо ще е време за покупка на нещо с процесор на 22nm, които тепърва трябва да излязат 
Колко чудесно е от Майкрософт да не желаят да развият 64-битовата версия на ХР, за да може да я подкарам, защото ми е писнало от техните бъркочи с имена Виста, 7, тепърва и 8... БТВ аз съвсем скоро го взех лаптопчето, но вече успях да го разбърникам едно хубаво, защото инсталацията на Уин-а, който е оригинален за капак, ми отне около 2 дни време и трябваше да вадя чиповете на РАМ-та, защото не се знаеше, дали не е в нея причината за проблемите с инстала, след това ми отне около още 4 дни да се справя с инсталацията на драйвърите, защото очевадно в ДЕЛ работят сбирщина дебили, които са решили, че само половината от драйвърите трябва да се самоинсталират, а останалите се разархивират някъде си, пък нека потребителя се блъска да ги търси и инсталира в последствие. Продължаваме и с проблемите мулти-четеца за карти памет, в който е доста лесно да заклещиш MMC-Pro Duo, без изобщо да прочете нещо от нея, макар уж да я поддържа като стандарт, е пълна глупост, успях да изтряскам лаптопа от долната страна в ръба на един шкаф, та не съм сигурен дали не му създадох някоя и друга пукнатина в пластмасориите, видимо няма нищо, но кой знае... Почистването както казах завърши с драскотини, което ме шокира качествено, така че се надявам да си изживее гаранцията безпроблемно, да си програмирам жив и здрав и след което ще го пратя в заслужена пенсия, тъкмо ще е време за покупка на нещо с процесор на 22nm, които тепърва трябва да излязат - JaDaWiN
Support-a на Дел наистина е много неприятен.
Инсталацията на всичко ми отне около една вечер, но беше голям мерак, голямо чудо
А иначе и аз очаквах по-бързо стартиране, но уви такова липсва...а и докато заредят и всички интелски и делски джаджи...
Относно температурата - нормална е, но не съм пробвал да играя игри..
Инсталацията на всичко ми отне около една вечер, но беше голям мерак, голямо чудо
А иначе и аз очаквах по-бързо стартиране, но уви такова липсва...а и докато заредят и всички интелски и делски джаджи...
- apa6o
JaDaWiN написа:Support-a на Дел наистина е много неприятен.
Инсталацията на всичко ми отне около една вечер, но беше голям мерак, голямо чудо![]()
На затворен капак и работещ комп, теглеше от един сайт, температурата скочи към 80, което ми обра точките, може да се пържат яйца на него направо
Дано да е корава машинка, иначе Дел ще ме загубят като клиент фор евър !Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”