Боядисване на стоманени джанти

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 16 юни 2005 12:02

Vladko написа:Трябва първо с грунд за метал за да издържа,а с прахово не е добра идея защото то не държи на атмосферни влиания и ще ръждяса много бързо.

за грунда си прав,но за качествата на праховото боядисване си в голяма грешка.

Потребителски аватар
Iv4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Iv4o » Чет 16 юни 2005 14:51

А защо не пробвате едни тасчета с емблемата на VW са 16 кинта комплекта(4бр.) сигурно има и по евтини някъде ...

sdmeood
Автомобил:
Двигател:

Боядисване и почистване на джанти

Мнениеот sdmeood » Сря 30 авг 2006 14:35

Прахово боядисване и почистване с песъкоструй на джанти и всякакви изделия от метал има на бул. Европа 6, на около 150 метра от крастовището на МакДоналдс на Орион. Тел. 0888524710 Симеон Митков. Стават супер...

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Сря 30 авг 2006 15:25

vasstop написа:Пръстена и капачката са пластмасови и се слагат на самата джанта...
...а и много ги крадат също!

А дали има такива за 15-ки джанти?

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Нед 24 сеп 2006 19:45

Аз взех джантите, измих ги добре, после с водна шкурка изтърках всичко което можах и докато останах доволен от резултата. Измих ги обилно с вода. После обърсах с кореселин. След това взех дунапренен тампон и с него ги боядисах със сребърен феролит. Доста съм доволен от резултата. Отне ми 1 следобед и някви лефчета за феролита. Само ако ще го ползва някой да знае че съхне бавно, поне 1 ден някъде за да е исъхнал като хората. Следи от тампона не остават като се работи внимателно защото той "сляга". Освен това предлага прекрасна защита против корозия, ако сте истъркали джантата добре предварително разбира се.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Нед 24 сеп 2006 21:19

Iv4o написа:А защо не пробвате едни тасчета с емблемата на VW са 16 кинта комплекта(4бр.) сигурно има и по евтини някъде ...
Пробвал съм.За 1 месец 3 пъти по 16лв. ги пробвах. mhihi

Потребителски аватар
Asen_D
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Asen_D » Пон 25 сеп 2006 3:16

Vladko написа:Трябва първо с грунд за метал за да издържа,а с прахово не е добра идея защото то не държи на атмосферни влиания и ще ръждяса много бързо.

Грунд си трябва,а за праховото грешиш.. :wink:
Има си прахова боя за външни условия,
това че слагат такава за вътрешна употреба е друг въпрос,
да не говорим за марки и производители :wink:

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Сря 27 сеп 2006 22:58

Днес и аз боядисах моите джанти.Не е никаква философия просто ти трябва свободно време.Ще постна снимки като се прибере фотото у нас :).Аз лично избрах варианта със спрей.Ще видим какво ще им стори зимата.

sdmeood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sdmeood » Чет 28 сеп 2006 17:16

Праховата боя за външни условия е перфектна, качеството на Италианските бои Белария, Акзо Нобел, Арсонсизи и т.н. също е отлично, ако не беше всички алуминиеви дограми щяха да се скапят....

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 15 окт 2006 17:12

Ето как станаха при мен:

Изображение

Изображение

Първо ги изшкурих с водна шкурка и после боядисване с този спрей:

Изображение

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Сря 20 дек 2006 21:08

Опитах се да си боядисам джантите...пурво ги изшкурих, намазах с преобразувател за ръжда(имаха малко) и намазах с грунд за метал..след това един приятел ги напръска с пистолет с сребърен феролит...но нещо не ми хареса как се получи цвете и ги напръсках след като изсъхнаха със сребурен спрей за джанти..но 5 мин след това боята някакси се напука и стана една ръбава! дайте идея как до си ги оправя без за смъквмам всичко до основи?
10х

Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotin_83 » Чет 21 дек 2006 20:15

и аз съм за прахово много по добро е освен това освен с песъкоструйка в праховото обикновенно си имат и химия през която се обезмасляват и се фосватират след което с подходящата боя и изпичането на 200 градуса стават вечни а спрейчето и шкурката са временна работа спрея нанася много тънък слой това е само мое мнение успех :wink:

Nedovolen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nedovolen » Сря 04 юни 2008 10:03

Не съм доволен от тия прехвалените дето бяха на бул. Европа и същите имат второ прахово и песъкоструй на стария път за Банкя. Занесох ги там на разклона за Банкя. После 1 седмица - Ела днеска, ела утре- писна ми да ме мотаят. Отидох там, където са се преместили тия от Орион. Те се оказаха същата фирма. И там няколко пъти ходих - все пият. И пак ела днеска, ела утре. Момчето само късно вечерта работело. И накрая какво - много пари, мотане и джантите не са кой знае какво, от пияници какво да очакваш..... Май тия в Горна Баня са по-добре

Върни се в “Направи си сам!”